Visa utbildning.se som: Mobil

Den konfliktmedvetna arbetsplatsen

Fanny Davidsson
Kort om utbildningen
Bestäms utifrån era behov
Företagsanpassad utbildning
(3 Recensioner)
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Den konfliktmedvetna arbetsplatsen

Konflikter finns i vår vardag och är en del av våra relationer till andra människor - i hemmet, på jobbet och med vänner. Konflikter upplevs många gånger som jobbiga, negativa och tidskrävande - något som vi vill undvika.

Men konflikter kan vara positiva och utvecklande. I konflikten möts olika tankar och synsätt och i den konstruktiva konflikten kan vi hitta vägar framåt. I grupper behöver vi finna våra roller och testa vilka spelregler och gränser som finns inom gruppen. Detta gör vi genom dialog, diskussion och konflikt.

Genom att se att det inte är konflikten som är negativ utan det sättet som vi hanterar och löser den på kan vi lära oss att använda redskap där vi bemöter konflikten och andra människor på ett kontrollerat, konstruktivt och positivt sätt. Nyckeln i konstruktiv konflikthantering är kommunikation och samarbete. Det handlar en förmåga att se sina och andras behov samt en vilja att hitta lösningar. Då vi i gruppen har hittat sätt att hantera våra konflikter kan vi samarbeta och arbeta effektivt.

Målgrupp

Grupper som arbetar tillsammans expempelvis personalgrupper, styrelser arbetsgrupper inom ett företag eller organisation.

Innehåll

Utbildningen skräddarsys efter era önskemål och behov. Utifrån er specifika grupp skapar vi tillsammans ett program utifrån utbildningspassen nedan:

  • Konfliktteori -  hur  uppstår och utvecklas en konflikt
  • Beteendemönster i konflikter
  • Kommunikation

Förslag på kursupplägg

08.30   Introduktion

09.00   Konfliktteori - varför  uppstår konflikter, olika typer av konflikter, hur konflikten utvecklas och                    hanteras.

10.30   Beteendemönster i konflikter - hur jag och andra beter sig i konflikter

13.30   Kommunikation och feedback

14.30   Konflikthantering på arbetsplatsen

15.30   Handlingsplan – Hur arbetar vi vidare med ett positivt samarbetsklimat?

16.00   Avslut


Metodik

Utbildningarna bygger på delaktighet och interaktivitet. I utbildningarna varvas föreläsningar med övningar, rollspel och gruppdiskussioner.Metoderna lyfter fram individernas perspektiv inom gruppen. Genom det aktiva deltagandet formas innehållet efter gruppen och möjligheterna att möta de enskilda individernas samt gruppens mål ökar. Alla utbildningar skräddarsys efter gruppens specifika behov och önskemål.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Den konfliktmedvetna arbetsplatsen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Johan Rinman
          (5)
Jag har arbetat tillsammans med Fanny i två längre utbildningsprogram riktat mot unga ledare och vill ge henne mina bästa rekommendationer. Fanny är en klippa att arbeta med och har en förmåga att verkligen engagera deltagare. Hon har inte bara en gedigen erfarenhet från kursrummet utan hon är lika vass på att skapa skräddarsydda utbildningar fr...
Visa mer
Nina Pettersson
          (5)
Presentationen var en spot-on beskrivning om hur gruppdynamik fungerar, och det bringade stor igenkänning. Fanny känns mycket påläst och stödjer sina påståenden på forskning och fakta utöver sina egna erfarenheter. Jag kommer att använda Fanny för att höja gemenskap och effektivitet i min grupp av rapporterande.
caroline
          (4)
Uppskattar tydligheten hos föreläsaren och hennes budskap. Jag kunde snabbt relatera till "konflikter" i min vardag och vad de beror på. Powerpointbilderna var talande

Fanny Davidsson

Fanny Davidsson

Fanny Davidsson utbildar i konflikthantering, ledarskap och mänskliga rättigheter för personalgrupper och styrelser. I fokus står kreativitet, nytänkande och samarbete. Utbildningarna bygger på gruppens erfarenheter, aktiva deltagande och vilja att utvecklas. Utbildningarna bygger på delaktighet och interaktivitet. Metoderna lyfter fram...


Läs mer om Fanny Davidsson och visa alla utbildningar.
Recensioner
Den konfliktmedvetna arbetsplatsen
Kursrecensioner
          (4,6)
Baseras på 3 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
          (4,6)
Baseras på 136 recensioner
Alla recensioner för arrangören