Visa utbildning.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en utbildning? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Skiljeförfarande i praktiken

Fakultetskurser
Kort om utbildningen
6 timmar
8 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-11-13 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Skiljeförfarande i praktiken

Skiljeförfarande i praktiken

Skiljeförfarande i praktiken

De flesta förhandlade avtal innehåller en skiljeklausul. Det betyder att ombud som processar bör vara beredda att företräda sina klienter i såväl allmän domstol som skiljeförfarande. Under den här kursdagen redogör vi för hur skiljeförandet går till från början till slut för att du ska få en både teoretisk och praktisk grund att stå på.

Vi går igenom de viktigaste skillnaderna mellan en domstolsprocess och ett skiljeförfarande och redogör för olika former av skiljeförfarande. Dessutom går vi igenom andra typer av tvistlösning som t.ex. Stockholms Handelskammares Skiljedomsinstitut tillhandahåller. Vi beskriver hur ett skiljeförfarande går till från påkallelse av skiljeförfarande till slutförhandling och skiljedom. Under dagen behandlas därför påkallelse av skiljedom, svarsskrift och övrig skriftväxling under förfarandet, bevisfrågor i skiljeförfaranden och slutförhandling. Vi kommer också att behandla reglerna om bevisupptagning i domstol under pågående skiljeförfarande, något som regelbundet förekommer.

Från ombudets perspektiv belyser vi dessutom vilka överväganden ombuden bör göra initialt, vid utseende av skiljedomare och nämndens ordförande och i uppstarten av förfarandet – vilka frågor är viktigast att komma överens eller besluta om? Vi går också igenom relevant praxis från klanderprocesser och diskuterar strategiska överväganden utifrån dessa.

Målsättningen med denna kurs är att du som processar ska känna dig trygg att företräda din klient även i skiljeförfarande. Efter kursen kommer du att känna till de olika regelverken för ett skiljeförfarande, hur förfarandet går till från början till slut och vilka frågor som är strategiskt viktiga under förfarandet.

Målgrupp

Processande ombud eller bolagsjurister som vill veta mer om skiljeprocessen. Kursen vänder sig till dem som vill ha en aktuell och heltäckande genomgång av hur ett skiljeförfarande går till i praktiken.

Kursinnehåll

  • Skillnaden domstolsprocess – skiljeförfarande
  • Skiljeprocessen från ax till limpa
  • Påkallelse av skiljedom
  • Svarsskrift och övrig skriftväxling under förfarandet
  • Bevisfrågor i skiljeförfaranden och slutförhandling
  • Klander av skiljedom

Föreläsare

Fanny Gleiss Wilborg är advokat och grundare av Advokatfirman Lundberg & Gleiss KB, inriktad på tvistlösning och uppdrag som skiljedomare. Hon har tjänstgjort som domare i domstol under nästan 10 år, senast som chefsrådman vid Södertörns tingsrätt och dessförinnan som rådman vid Nacka och Stockholms tingsrätt. Under sin tid som domare har hon drivit frågor om att effektivisera och förbättra tvistemålshandläggningen. Hon föreläser inom tvistemålsprocess och skiljedomsrätt för bl.a. Domstolsakademin och Advokatsamfundet.

Emilia Lundberg är advokat och grundare av Advokatfirman Lundberg & Gleiss, där hon arbetar som oberoende skiljedomare och medlare. Emilia är specialiserad på skiljeförfaranden och kommersiella domstolsprocesser. Hon har betydande erfarenhet som skiljedomare och har varit såväl ensam skiljedomare som ordförande i ett stort antal svenska och internationella skiljemål. Hon har också varit domare vid tingsrätt och hanterat en stor mängd kommersiella tvistemål genom åren. Emilia är en mycket uppskattad lärare och hon föreläser regelbundet inom skiljemanna- och processrätt. Hon är också författare till ett stort antal artiklar publicerade i Juridisk Tidskrift m.m.

Plats

Kursen hålls hos Fakultetskurser på Funckens gränd 1 i Gamla stan, Stockholm. 

Investering

I kursavgiften ingår frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kvalificerade kurstimmar. Kursintyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Skiljeförfarande i praktiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...


Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Fakultetskurser

Fakultetskurser

Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skiljeförfarande i praktiken från Fakultetskurser, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skiljeförfarande i praktiken!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 736 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar