Visa utbildning.se som: Mobil
ÄmnenVälj ett ämne, t.ex. Juridik
PlatsVälj en plats, t.ex. Lund
Du kan förfina sökningen i nästa steg
Populära ämnen
Teknik
Vård
Ekonomi
Ledarskap
Arbetsmiljö
Populära platser
Stockholm
Göteborg
Malmö
Örebro
Västerås

Miljöprocessen från samråd till dom

Fakultetskurser
Kort om utbildningen
6 timmar
6 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-12-01 09:30 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Miljöprocessen från samråd till dom

Kursen i miljöprocess ger en fullständig genomgång, från ax till limpa, vad som händer i ett miljöprövningsärende hos mark- och miljödomstolen, hos miljöprövningsdelegationen och vidare hos Mark- och miljööverdomstolen i samband med överklagande. Miljöprocessen syftar till att ge sökande, myndigheter och övriga parter tillgång till väl avvägda och rättssäkra tillstånd. Försiktighetsmått och skyddsåtgärder för miljön ska vägas mot sökandens förutsättningar, beaktat nationella bestämmelser och EU-rätten.

Miljöprocessen innehåller både naturvetenskapliga och juridiska utmaningar och kursen ger en god överblick över både hur en ansökan på lämpligt vis kan avgränsas juridiskt och hur den därefter kommer att bedömas av prövningsmyndighet och domstol. Kursen kan även med fördel anpassas efter särskilda önskemål.

Målgrupp

Målgruppen är handläggare och chefer vid kommunala och statliga myndigheter, tekniska och juridiska konsulter samt alla som berörs av miljöprövningen som parter.

Föreläsare

Margaretha Svenning är doktorerad miljörättsjurist och arbetar med miljöprövning av vattenkraft. Margaretha är även lärare i miljörätt vid Lunds universitet samt en flitigt anlitad föreläsare i olika statliga, kommunala och privata utbildningssammanhang. Hon är även författare.

Margarethas styrka är hennes akademiska bakgrund, med forskningsarbete och undervisning, kombinerat med hennes gedigna kunskap av praktiskt miljöarbete. I sitt tidigare arbete vid Länsstyrelsen i Skåne hade Margaretha särskilt ansvar för samråd inför miljöprövning, myndighetsfrågor och bedömningar vid prövning av stora industriverksamheter. Som verksamhetsstöd vid en stor myndighet har Margaretha utvecklat gedigen erfarenhet inom såväl miljöprövning som miljötillsyn, liksom avseende allmänna offentligrättsliga frågor. Hon har arbetat specialiserat med inriktning med naturvårdsjuridik.

Margaretha har även arbetat med ett par större statliga utredningar, som expert inom Seveso III utredningen för försvarsdepartementet, samt med en utredning om allemansrätten för Naturvårdsverkets räkning. Hennes kunskaper inom miljöjuridiken tar sig också uttryck i hennes arbete för ett av våra större juridiska förlag, där hon internetbaserat ger djupgående kommentarer kring frågor i Miljöbalken.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Miljöprocessen från samråd till dom, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...


Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Fakultetskurser

Fakultetskurser

Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Miljöprocessen från samråd till dom!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 736 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Miljöprocessen från samråd till dom från Fakultetskurser, fyll i dina uppgifter: