Beskrivning av: Det indirekta besittningsskyddet – uppsägning, medlingsförfarande och tvist
Under kursdagen gör vi en genomgång av förfarandet efter uppsägning av lokalhyresavtal.
Under kursen behandlar vi uppsägningar av lokalhyresavtal och det efterföljande medlingsförfarandet i hyresnämnden. Vidare behandlas uppsägningsförfarandets sista instans; en eventuell tvist om brytande av det indirekta besittningsskyddet i domstol, och i anslutning till det en eventuell bedömning av skadeståndets storlek.
Deltagarna kommer under kursdagen att få kunskap om hur en uppsägning bör utformas, hur parterna bör förbereda sig inför förfarandet i hyresnämnden samt vilka besittningsbrytande grunder som står sig vid en prövning i domstol. Kursen kommer även kort att beröra vilken ersättning en lokalhyresgäst kan tilldömas.
Dagen innehåller en blandning av aktuell praxis och exempel hämtade ur föreläsarnas yrkesliv.
- Det indirekta besittningsskyddet
- Medlingsförfarandet i hyresnämnden
- Uppsägningsförfarandet
- Skadeståndets storlek
- Praxis
Kommande kursstarter
Målgrupp
Advokater, biträdande jurister och övriga som i sitt dagliga arbete kommer i kontakt med dessa frågor.
Föreläsare
Erik Ljungqvist är verksam som advokat vid Advokatfirman Allié. Erik arbetar i huvudsak med tvister rörande kommersiella hyres- och arrendeavtal samt med utveckling av köpcentrum och handelsplatser. Erik föreläser ofta om kommersiell hyresrätt, bland annat på juristlinjen vid Stockholms universitet.
Louise D'Oliwa är verksam som advokat vid Advokatbyrån D'Oliwa. Louise arbetar i huvudsak med kommersiell hyresrätt och arbetsrätt. Louise är en van föreläsare och är även engagerad av Stockholms universitet som seminarieledare. Louise har en omfattande erfarenhet av att hantera kommersiella hyrestvister i hyresnämnder och i den efterföljande domstolsprocessen om brytande av det indirekta besittningsskyddet.
Plats
Funckens gränd 1, Stockholm
Investering
7 100 kr inklusive frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.
Examen, diplom m.m.
Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kvalificerade kurstimmar. Kursintyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 4,9
Mycket kompetent och pedagogisk
Louise: Mycket kunnig och stor praktisk erfarenhet. Pedagogisk och har förmågan att fånga publiken. Erik: Jättebra
Fakultetskurser
Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...
Jättebra