Visa utbildning.se som: Mobil

Blockchain och juridiken

Fakultetskurser
Kort om utbildningen
6 timmar
7 600 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-26 09:30 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Beskrivning av: Blockchain och juridiken

Blockchain och juridiken

Blockchain (blockkedja) är en teknologi som spåtts revolutionera de flesta områden. Teknologin kan förenklat beskrivas som en digital loggbok som flera parter har tillgång till samtidigt och som alla kan redigera i tillsammans. Blockchain är den bakomliggande teknologin som möjliggör den virtuella valutan bitcoin men flera andra användningsområden finns påtänkta, såsom överföring av rättigheter digitalt. Det stora genomslaget har till synes inte skett än. En anledning till detta är sannolikt att området fortfarande är relativt outforskat ur ett rättsligt perspektiv. Samtidigt finns allt fler blockchain-baserade lösningar som föreslås för aktörer inom både privat och offentlig sektor.

Den här kursen syftar till att ge en introduktion till teknologin och dess möjligheter samt att skapa en förståelse för vissa av de rättsliga frågeställningar som kan uppkomma för den som vill använda sig av en blockchain-lösning. Kursen vänder sig främst till jurister, advokater och chefer som kan stöta på blockchain i sin yrkesroll eller som bara har ett intresse för att lära sig om en teknologi som har sagts kunna bli lika viktig som internet.

Eftersom blockchain i grunden är en teknologi, och då det i huvudsak saknas juridisk litteratur på området, kommer kursen att fokusera på att beskriva blockchain utifrån olika användningsfall. Kursen kräver ingen förkunskap i IT.  

Målgrupp

Jurister och advokater, eller personer med liknande roller, inom privat och offentlig sektor som kan stöta på blockchain i sin yrkesroll eller de som är intresserade och vill veta mer om blockchain generellt.

Kursinnehåll

  • Blockchain som teknik och dess implikationer för sådant som digitala original
  • Blockchain och GDRP
  • Rättsliga frågeställningar vid användandet av blockchain
  • Smarta kontrakt
  • Tokens och krypto

Föreläsare

David Suomalainen är jurist och arbetar för närvarande på enheten för digital förvaltning vid Infrastrukturdepartementet. Hans portfölj består främst av områdena nya teknologier, digitala identiteter och EU-rättsakter med fokus på digitalisering och offentlig förvaltning som eIDAS-förordningen. David är den som huvudsakligen representerar Sverige i EU Blockchain Partnership.

Tidigare erfarenhet från Justitiedepartementet och Lantmäteriet där han bl.a. arbetade med digitalisering och blockchain. David är även den enda svensken i expertgruppen EU Blockchain Observatory and Forum.

Plats

Kursen hålls hos Fakultetskurser på Funckens gränd 1 i Gamla stan, Stockholm. 

Investering

I kursavgiften ingår frukost, lunch, fika och kursdokumentation. Moms tillkommer.

Examen, diplom m.m.

Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kvalificerade kurstimmar. Kursintyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Blockchain och juridiken, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...


Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Fakultetskurser

Fakultetskurser

Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Blockchain och juridiken!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 736 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Blockchain och juridiken från Fakultetskurser, fyll i dina uppgifter: