Visa utbildning.se som: Mobil

Betaltjänstlagen och elektroniska pengar - Webbinarium

Fakultetskurser
Kort om utbildningen
3 timmar
4 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-04 13:00 - Distans
Distans
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
4 000 SEK
2021-10-04

Distans
4 000 SEK
2022-04-27

Beskrivning av: Betaltjänstlagen och elektroniska pengar - Webbinarium

Betaltjänstlagen trädde ikraft den 1 augusti 2010. Den innehåller bestämmelser om så kallade betaltjänster som tillhandahålls i Sverige och som utförs inom landets gränser eller inom EES och som utförs i euro eller någon av EES-ländernas valutor, däribland SEK. Lagen har ett omfattande tillämpningsområde både sett till värde och till frågeställningar.

Under betaltjänster enligt lagen faller de tjänster som är nödvändiga för att åstadkomma betalning via ett betalsystem, utom renodlad kontanthantering. Betalningar via bank, mobila betalningar och penningöverföring omfattas av lagen. Mot bakgrund av den snabba tekniska utvecklingen och det stora intresset för mobila betalningar är lagens tillämpning inom detta område särskilt aktuell.

Tillståndsfrågor enligt lagen och problem kring penningtvättsövervakningen behandlas ur bland annat. Finansinspektionens perspektiv. Härunder berörs också lagen (2011:755) om elektroniska pengar.

Här kommenteras även lånebaserad crowd funding (bl.a. P2P) ur ett tillståndsperspektiv.

Kursinnehåll

  • Kraven på betaltjänstleverantörer och utgivare av elektroniska pengar
  • Avtal och villkor gentemot användare
  • Konsumentskydd
  • Tillsynsfrågor inkl. aktuella beslut av Finansinspektionen.
  • Aktuella förändringar i regelverket

Plats

Funckensgränd 1 i Gamla stan, Stockholm

Föreläsare

Johan Terfelt är Senior Compliance Officer på Handelsbanken. Tidigare var han rättsavdelningschef för konsumentområdet på Finansinspektionen och var dessförinnan bankjurist. På Finansinspektionen har Johan arbetat med bland annat regler, internationella avtal, tillstånd och sanktioner på bankområdet. Under åren 2004 och 2005 var Johan projektledare för genomförande av de särskilda regeringsuppdrag som Finansinspektionen hade på betaltjänstområdet. Johan var också projektledare vid arbetet med att ta fram Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd (FFFS 2010:3) om betalningsinstitut och registrerade betaltjänstleverantörer

Målgrupp

Juridikkursen "Betaltjänstlagen och elektroniska pengar" vänder sig till advokater, jurister och andra som i sitt yrke behöver kunskaper av betaltjänstlagen och lagen om elektroniska pengar och hur dessa praktiskt ska tillämpas exempelvis ledande befattningshavare hos betaltjänstleverantör.

Pris

I priset ingår frukost, lunch, kaffe och kursmaterial.

Examen, diplom m.m.

Kursen uppfyller Advokatsamfundets krav på professionell fortbildning av advokater och omfattar 6 kvalificerade kurstimmar. Kursintyg delas ut till deltagarna efter genomförd utbildning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Betaltjänstlagen och elektroniska pengar - Webbinarium, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...


Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Fakultetskurser

Fakultetskurser

Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Betaltjänstlagen och elektroniska pengar - Webbinarium!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 736 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Betaltjänstlagen och elektroniska pengar - Webbinarium från Fakultetskurser, fyll i dina uppgifter: