Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Avtalsfrågor i offentlig upphandling – Webbinarium

Fakultetskurser
Kort om utbildningen
3,5 timmar
4 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-10 09:00 - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Beskrivning av: Avtalsfrågor i offentlig upphandling – Webbinarium

Avtalsfrågor i offentlig upphandling – Webbinarium

Det upphandlingsrättsliga regelverket innehåller bestämmelser om hur upphandlingsprocessen ska genomföras när det offentliga köper varor, tjänster och byggentreprenader. Men regelverket för även med sig ett antal avtalrättsliga frågeställningar. Syftet med kursen är att behandla de olika typer av avtalsrättsliga frågor som uppstår i samband med en offentlig upphandling. Kursens olika delar presenteras tillsammans med praktiska exempel och relevant praxis från såväl svenska domstolar som EU-domstolen.

Målgrupp

Kursen passar för jurister och ekonomer som arbetar med det upphandlingsrättsliga regelverket och som behöver kunskap om de avtalsrättsliga bestämmelserna i den offentliga upphandlingen. Nyttan av kursen är att den behandlar upphandlingsbestämmelserna ur en annan vinkel än traditionella kurser om offentlig upphandling. Deltagarna kommer att ha nytta av vunnen kunskap vid såväl förhandlingar om offentliga kontrakt som vid hanteringen av själva de tecknade kontrakten.

Kursinnehåll

  • Förutsättningarna för förhandlingar före, under och efter upphandlingen
  • Avtalsvillkoren som krav och särskilda kontraktsvillkor
  • Tak- och golvpriser
  • Upphandlingskontraktet
  • Ändringar i befintliga kontrakt och optioner
  • Byte av leverantör
  • Förlängning av kontrakt
  • Att avsluta offentliga kontrakt
  • Olagliga direktupphandlade kontrakt
  • Att överpröva giltigheten av kontrakt

Föreläsare

Andrea Sundstrand har undervisat om offentlig upphandling sedan år 1994. Hon arbetade tidigare 11 år på Nämnden för offentlig upphandling och sitter i dag i Upphandlingsmyndighetens Insynråd. Andrea är ansvarig för specialkurserna i offentlig upphandling vid Juridicum i Stockholm och är även ansvarig utgivare och grundare av Upphandlingsrättslig Tidskrift, UrT. Härutöver undervisar hon om offentlig upphandling vid George Washington universitetet i Washington, King's Collage i London, vid universitetet i Turin och vid Tartu universitet i Tallin

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Avtalsfrågor i offentlig upphandling – Webbinarium, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskurser

Fakultetskursers uppdragsutbildning kom igång 1984 vid Juridiska institutionen, Stockholms universitet. Fakultetskurser är idag en väl etablerad utbildningsleverantör av fortbildning inom samtliga rättsområden. Verksamheten har två huvudinriktningar med dels öppna kurser i form av interaktiva seminarier och dels uppdragsutbildningar med skräddarsydda program. Kurserna...


Läs mer om Fakultetskurser och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter till Fakultetskurser

Fakultetskurser

Funckens gränd 1
103 11 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Avtalsfrågor i offentlig upphandling – Webbinarium!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 736 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar