Visa utbildning.se som: Mobil

Situationsanpassat Ledarskap

FA-Kurs
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: Kontakta oss! - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Situationsanpassat ledarskap handlar om att du som ledare anpassar dina beteenden efter medarbetarnas kompetens. Beroende på medarbetares kompetenser och engagemang i dess arbetsuppgifter så behövs olika typer av ledarskap. Alla människor är olika och har varierande kompetens och engagemang i olika arbetsuppgifter. En och samma individ kan behöva mycket stöd och uppmuntran i en viss situation men endast behöva kortfattad information inför en uppgift som han eller hon känner sig trygg med och är självgående i.

Denna utbildning syftar till att öka din medvetenhet som ledare för att på så sätt bli en mer flexibel ledare. En flexibel och medveten ledare ökar sin förmåga att leda genom att utveckla medarbetarnas kompetens och förmåga att kunna bedöma en människa i en situation snarare än människan. För att nå dit måste du som ledare kunna se medarbetarens behov, förmåga och vilja i den aktuella situationen och anpassa din ledarstil efter det. 

Läs omdömen från tidigare kunder

Relaterade kurser: Situationsanpassad Coachning, Ny som Chef, Strategiskt ledarskap, Förtroendefullt samarbete, Effektivare kommunikation och Effektiv konflikthantering

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till chefer, ledare och projektledare som vill kunna möta individens behov med hjälp av olika ledarstilar vid varje unik situation för att få effektivare och nöjdare medarbetare. Inga förkunskaper krävs men du förutsätts inneha eller tillträda en ledarroll för att tillgodogöra dig kursen på bästa sätt.

Kursinnehåll

Exempel på Kursinnehåll

  • Läsa av, förstå och identifiera behov

  • Anpassa ditt agerande efter situationen

  • Kommunicera effektivt

  • Agera snabbare

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Situationsanpassat Ledarskap , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FA-Kurs

FA-Kurs

Aktuella och uppskattade kurser till marknadens bästa priser

FA-Kurs utvecklar och erbjuder över 150 företagsanpassade kurser inom följande områden: Bygg & Teknik, El & VVS, Arbetsmiljö & Vård, Juridik & Fastighet, Ledarskap & Retorik, IT & Ekonomi samt Kravkurser enligt ID06. Våra föreläsare är erfarna ämnesexperter i respektive utbildningsområde och varje...


Läs mer om FA-Kurs och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FA-Kurs

Rörstrandsgatan 62
113 40 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Situationsanpassat Ledarskap !

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 1000 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar