Visa utbildning.se som: Mobil

Inköpsförhandling

FA-Kurs
Kort om utbildningen
2 dagar
Nästa tillfälle: - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

​Kravet på förhandlingskompetens vid inköp av varor och tjänster ökar i snabb takt i och med hårdare konkurrens, fler samarbeten och ett mer komplext näringsliv. En inköpare som kommer i kontakt med förhandlingssituationer behöver idag ha mycket god kompetens i sitt område för att inte förlora värdefulla affärer eller nå fram till önskade mål. Leverantörens säljare är ofta väl förberedda och har fått bra säljutbildning. Genom att bli en duktigare förhandlare så förbättras dina odds att lyckas i förhandlingen. Hur utfallet av en förhandling blir beror till största del på dina färdigheter vad gäller planering, taktik, strategi och hantering av information.

Denna utbildning har fokus på hur du förbereder och genomför förhandlingen. Du får god insikt i hur viktig och central planeringsfasen är, olika sätt du kan bryta låsningar under förhandlingens gång och hur du kan arbeta effektivare genom din personliga förhandlingsstil. Utbildningen ger dig också förståelse för hur du kan leda en förhandling dit du vill med hjälp av den skilda informationen du och din motpart har.


Läs omdömen från tidigare kunder

Målgrupp

Denna utbildning vänder sig till alla som arbetar med inköp och som leder eller medverkar i olika förhandlingssituationer

​Förkunskaper

Inga krav på förkunskaper men det är av fördel om du har erfarenhet av, eller arbetar med inköp där förhandling ingår. Vi anpassar kursen efter era förkunskaper och mål. 

Kursinnehåll

Exempel på kursinnehåll

  • Bakgrund och inledning

  • Förhandlingsprocessen

  • Planeringsfasen

  • Genomförandefasen

  • Strategiska val inför förhandlingen

  • Spelet kring förhandlingen

  • Din personliga förhandlingsstil

  • Ekonomi vid förhandlingen

  • Värdefulla checklistor inför förhandlingen

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Inköpsförhandling, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FA-Kurs

FA-Kurs

Aktuella och uppskattade kurser till marknadens bästa priser

FA-Kurs utvecklar och erbjuder över 150 företagsanpassade kurser inom följande områden: Bygg & Teknik, El & VVS, Arbetsmiljö & Vård, Juridik & Fastighet, Ledarskap & Retorik, IT & Ekonomi samt Kravkurser enligt ID06. Våra föreläsare är erfarna ämnesexperter i respektive utbildningsområde och varje...


Läs mer om FA-Kurs och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FA-Kurs

Rörstrandsgatan 62
113 40 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Inköpsförhandling!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 1000 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar