Visa utbildning.se som: Mobil

HLR och Första Hjälpen

FA-Kurs
Kort om utbildningen
4 timmar
Nästa tillfälle: - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Plötsligt hjärtstopp är en av de vanligaste dödsorsakerna hos personer i arbetsför ålder och varje år drabbas ca 10.000 personer i Sverige utanför sjukhus och endast 400-500 överlever. Med rätt kunskap i hjärt- lungräddning, HLR, skulle många fler liv kunna räddas. Utbildningen ger grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning och första hjälpen. På en arbetsplats ska det finnas rutiner och beredskap för risker i den aktuella verksamheten. Vi anpassar utbildningen efter era behov.

Utbildningens innehåll uppfyller Arbetsmiljölagstiftningens grundkrav i första hjälpen som beskrivs i Arbetsmiljöverkets författningssamling – AFS 1999:7. Utbildningen kan kompletteras med olika inriktningar och innehållet anpassas efter önskemål. Kursen innehåller både teori och praktik med tyngdpunkt på praktik. Samtliga våra instruktörer/utbildare är certifierade av svenska HLR-rådet har egen erfarenhet från ambulans, räddningstjänst eller akutsjukvård.

Se omdömen från tidigare kunder
Kontakta oss för behovsanpassning

Kursinnehåll

Exempel på kursinnehåll 

  • Hjärt-lungräddning

  • Varför hjärt-lungräddning

  • De första kritiska minuterna

  • Kedjan som räddar liv

  • Kontrollera livstecken

  • Skapa öppen luftväg

  • Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge

  • Larma på rätt sätt

  • Hjärt- lungräddning vid hjärtstopp

Certifikat

Första hjälpen och HLR

Att ha kunskaper inom första hjälpen och hjärt- och lungräddning är viktigt för alla som vill kunna hjälpa till och känna sig trygga att vidta åtgärder vid en nödsituation. Men den även för dig som vill förstå din omgivning och kunna förhindra framtida potentiella olyckor.

Läs mer om Första hjälpen och HLR

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om HLR och Första Hjälpen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FA-Kurs

FA-Kurs

Aktuella och uppskattade kurser till marknadens bästa priser

FA-Kurs utvecklar och erbjuder över 150 företagsanpassade kurser inom följande områden: Bygg & Teknik, El & VVS, Arbetsmiljö & Vård, Juridik & Fastighet, Ledarskap & Retorik, IT & Ekonomi samt Kravkurser enligt ID06. Våra föreläsare är erfarna ämnesexperter i respektive utbildningsområde och varje...


Läs mer om FA-Kurs och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FA-Kurs

Rörstrandsgatan 62
113 40 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera HLR och Första Hjälpen!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 1000 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar