Visa utbildning.se som: Mobil

ESA Instruerad person 17 

FA-Kurs
Kort om utbildningen
1 dag
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Fr.o.m. 1 oktober 2018 ersattes ESA Tillträde 14 av ESA Instruerad person 17 som bland annat innebar en förändrad tillträdeshantering (intyg för ESA 14 med giltighetstid kvar gäller fortfarande men vid förnyande så är det utbildningen ”ESA Instruerad person 17” som gäller). ESA Instruerad person 17 vänder sig till alla som ska utföra någon form av arbete, därmed även icke elektriskt arbete, i en elektrisk anläggning. Utbildningen utgår ifrån publikationen ESA Instruerad person 17 vilken är ett utdrag ur ESA Grund och ESA Arbete.

Kursen går igenom hur elsäkerhetsarbetet är organiserat för att deltagaren ska bli medveten om de el-relaterade risker som kan förekomma i en elektrisk anläggning. Det som räknas som icke elektriskt arbete är arbete i en elektrisk anläggning som exempelvis byggnadsarbete, markarbete, målningsarbete, rivningsarbete, gräsklippning, rengöringsarbete, fastighetsskötsel m.fl..

Målet med utbildningen är att deltagarna skall kunna arbeta på ett säkert sätt i miljöer där en elektrisk riskkälla kan finnas samt förstå hur arbetet är organiserat för att förebygga elolycksfall och driftstörningar. Efter genomförd utbildning så skall deltagarna få en genomgång av arbetsplatsens riskkällor enligt blanketten ”ESA Överenskommelse om tillträde” där denna genomgång skall hållas av den som är elanläggningsansvarig eller elfackkunnig representant och blanketten ska därefter signeras av berörd personal.

Se omdömen från tidigare kunder
Kontakta oss för behovsanpassning 

Målgrupp

Detta är en kravkurs för dig som arbetar - eller leder - personal som arbetar i närhet av elanläggningar och med icke-elfackkunnig personal (som exempelvis byggnadsarbete, markarbete, målningsarbete, rivningsarbete, gräsklippning, rengöringsarbete, fastighetsskötsel m.fl.) och behöver veta hur elarbetet är organiserat samt de risker som kan förekomma vid elanläggningar.

Kursinnehåll

Exempel på kursinnehåll​

  • Elfara

  • Organisation

  • Riskhantering

  • Säker kommunikation

  • Planering av arbete

  • Utförande av arbete

  • ”Överenskommelse om tillträde” – genomgång av blanketten

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Instruerad person 17 , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

FA-Kurs

FA-Kurs

Vi skräddarsyr er företagsutbildning

Aktuella och uppskattade kurser till marknadsledande priser FA-Kurs utvecklar och erbjuder över 150 företagsanpassade kurser inom följande områden: Bygg & Anläggning, El & Energi, Ledarskap, Säkerhet & Krav, Teknik, Data & IT, Fastighet, VVS, Utveckling, Juridik samt Ekonomi & Logistik. Våra föreläsare är...


Läs mer om FA-Kurs och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

FA-Kurs

Rörstrandsgatan 62
113 40 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera ESA Instruerad person 17 !

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 876 recensioner.
Alla recensioner för arrangören