Visa utbildning.se som: Mobil

Professional Management Consultant Program

EXMI Executive Management Institute
Kort om utbildningen
5 dagar
24 700 SEK Momsfri
Nästa tillfälle: 2019-09-12 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Kurs: Professionell managementkonsult

Utbildning för dig som vill utvecklas i rollen som managementkonsult. Utbildningen ger dig ett försprång i konsultrollen och förbereder dig för internationell certifiering (CMC).

Vi genomför ett antal seminarier i workshops där att deltagarna får göra "business cases" från Harvard Business School. Det handlar om verklighetsbaserade beskrivningar av situationer i företag med problem som skall lösas.

Programinnehåll:

1. Rollen som managementkonsult
Managementkonsulter bör utmärkas av gedigen kunskap, stor erfarenhet, professionella värderingar och ett etiskt förhållningssätt. Du lär dig om de olika rollerna som finns inom yrket vilka gör att problem kan tacklas från flera perspektiv och att olika lösningar kan nås.

2. Modeller och verktyg
Det finns många modeller och metoder att nyttja i samband med uppdrag. Som managementkonsult är mångfalden viktig. Under utbildningen utvecklar du din kompetens om hur du använder dessa modeller, verktyg och metoder i praktiken.

3. Konsultprocess och beteendekunskap
För att kvaliteten ska bestå genom hela konsultprocessen är det viktigt att diagnostisera, planera, implementera och göra avslut på ett för parterna professionellt sätt. Professionalitet är inget man köper utan förvärvar. Du lär dig metodiken kring professionellt agerande som skapar ökat värde för kunden och ökad trovärdighet för dig. Vidare får du lära dig hur betydande det är att förstå ditt och andra människors beteende för att klara konsultrollen.

4. Konsultation och förändringar
Att förstå hur en företagsledning arbetar är en central kunskap för managementkonsulter. Olika funktioner inom till exempel ekonomi, HR, marknadsföring, ledning och offentliga sektorn kräver olika kompetenskrav. Du lär dig att förstå hur företagsledningar driver anpassning till internationell konkurrens allt hårdare.

5. Affärsutveckling och sälja konsultuppdrag
Att bearbeta marknaden och ta hem en order är en tuff uppgift. För att bli framgångsrik krävs bra marknadsföring och trovärdig införsäljning. Du använder lärdomarna från PMC för att utveckla framtidens konsultuppdrag. Du lär dig olika effektiva sätt att bedriva relationsmarknadsföring för att skapa affärer.

Beteendeanalys i tre dimensioner 

Redan dag ett startar vi en beteendeanalys - IDI (Interpersonal Dynamics Inventory). Genom uppväxtmiljö, fostran och personliga erfarenheter utvecklar varje människa ett speciellt vanemönster. Detta mönster eller denna beteendestil går att observera och generalisera. Instrumentet IDI mäter det intryck en person gör på andra i sin omgivning. Resultatet blir en beskrivning hur en persons beteende upplevs av omvärlden.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig främst till dig som är specialistkonsult och vill bredda dig. Du strävar efter att behärska yrket som managementkonsult och ser en framtida internationell certifiering efter detta.

Mål:

Att utveckla relevanta kunskaper och stärka din kompetens för hur man arbetar som managementkonsult på det professionella planet.

Fördelar

 • Du träffar personer inom professionen.
 • Du får ett gediget material.
 • Du möter professionella lärare (CMC)
 • Du upprätthåller etiska regler och förhållningssätt.
 • Du tränas i förmågan att lösa problem.
 • Du omsätter kunskaperna direkt i praktiken.
 • Du breddar din kunskap inom management.
 • Du träffar välmeriterade lärare/managementkonsulter.

Info:

Plats
Danderyd

Antal
Max 12 deltagare per grupp

Fördelar med programmet:

 • Du får teoretiska och praktiska genomgångar av relevanta arbetsområden.
 • Du arbetar med Harvard Business Cases för att åskådliggöra affärsproblematiken.
 • Du möter professionella lärare (CMC certifierade managementkonsulter). 
 • Du får ett gediget material.
 • Du upprätthåller etiska regler och förhållningssätt.
 • Du omsätter kunskaperna direkt i praktiken.
 • Du breddar din kunskap inom management.

Investering

SEK 24.700 plus moms per person.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Professional Management Consultant Program, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Helen
(5)
Vill också passa på att tacka för en bra utbildning och för ditt trevliga bemötande😊
Jonas
(5)
Har precis avslutat utbildningen Professional Management Consultant Program på ExMI. Inte ofta man på ett sådant givande och verklighetsförankrat sätt kan putsa på sin befintliga kunskap samt lära sig nya metoder och modeller för att hantera utmaningar som ledare och chef. Vill passa på och tacka inspirerande medstuderande samt riktigt bra förel...
Visa mer
Pia Dahlander, CMC – Certifierad managementkonsult
(5)
Inte bara på det personliga planet, utan även på det professionella. Det blev lättare att paketera min kompetens både för mig själv och gentemot kund. Kurserna var – i positiv bemärkelse – krävande och utmanande. Jag har idag ytterligare perspektiv på mig själv och på mitt arbete hos kund. En utökad verktygslåda med större säkerhet och precision...
Visa mer

EXMI Executive Management Institute

EXMI Executive Management Institute

Executive Management Institute

Vår uppgift är att vidareutbilda högre chefer och nyckelpersoner med ansvar för ett företags affärsmässiga utveckling och effektivitet. Våra utbildningar har ett flexibelt upplägg som passar ambitiösa personer i karriären. Vi har fokus på individen och är internationellt orienterade. Programmen...


Läs mer om EXMI Executive Management Institute och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EXMI Executive Management Institute

Svärdvägen 23
182 33 Danderyd

 Visa telefonnummer

Recensioner
Professional Management Consultant Program
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.
Alla recensioner för arrangören