Visa utbildning.se som: Mobil

VD-programmet

Executive People AB
Kort om utbildningen
5 dagar
49 750 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-09-20 08:30 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
49 750 SEK
2022-09-20

Stockholm
49 750 SEK
2023-03-21

Kursbeskrivning

VD-programmet 5 dagar

Tillsammans med mycket erfarna utbildare som besitter hög kompetens inom sina specifika områden, kommer du under 5 dagar att få stifta bekantskap med juridikens värld, den ekonomiska delen, ledarskapet inom dig och mycket mer, samt helt enkelt – vad gör man som VD?

Enkla handfasta verktyg och processer som gör det mycket enklare för dig som ledare.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som känner att du vill få helhetsbilden och en överblick över ditt VD-skap. Kanske saknar du vissa delar eller vill fräscha upp tidigare kunskaper. Du är VD eller har siktet inställt på att bli VD och med ambitionen att bli en framgångsrik och kompetent VD och ledare. Vi riktar oss till små och medelstora bolag.

Utbildningsblock:

Dag 1 – Aktiebolaget – ägare, styrelse och VD

Här går vi igenom de grunder som behövs för att få full förståelse för dels hur ett företag är uppbyggt, men också vilka lagar som styr. Vem bestämmer i företaget och vem är det som väljer inriktning och hur visioner och mål ska läggas upp. Vad har ägarna för uppgift och hur ska en bra styrelse arbeta, samt vad ska vd göra i det dagliga arbetet, och vilket personligt och kollektivt ansvar du har styrelsen och du som vd. Vad säger Aktiebolagslagen (ABL) och vi reder ut de 4 olika bolagsorganen som finns i lagstiftningen. Avsnittet är en grundläggande styrelseutbildning.

Dag 2 – CRM

Flygbranschen har skapat Crew Resource Management, bland annat för att säkerställa att besättningarna kan fatta korrekta beslut i kritiska situationer. De insikter och beslutsfattningstekniker som är obligatoriska i flygbranschen kommer väl till pass i andra branscher. Under en halv dag kommer ni tränas i konsten att fatta korrekta beslut som kan verkställas på ett organiserat sätt. Vår metod har förbättrat flygsäkerheten och används med framgång bland annat i flygbranschen, militärförband, räddningstjänst, sjukvård, Offshore-industri, sjöfart, Kärnkraft, finansbranschen etc.

Dag 2 – Arbetsrätt

Att känna till vilka lagar och förordningar som gäller inom arbetsrätten är otroligt viktigt att känna till för vd. Gör man fel på detta område, så kan det kosta mycket pengar. Arbetsmarknadens parter har kommit överens om vissa spelregler som gäller, och dessa måste man känna till. LAS & MBL är några som är lagstadgade och sedan finns kollektivavtal som reglerar parternas överenskommelser

Dag 3 – Ekonomi 1

Vad är skillnaden mellan Resultaträkning och Balansräkning. I våra undersökningar visar det sig att endast ca 15% av VD och styrelseledamöter i små och mellanstora företag, känner till skillnaden. Vi reder nu ut begreppen en gång för alla. Vad är nyckeltal? Vilka nyckeltal gäller för vår bransch och hur kan vi avläsa hur det går för våra konkurrenter?

Dag 4 – Marknadsföring

Hur ska vi marknadsföra företaget och våra produkter eller tjänster? Vem är kunden? Vad är vår affärsidé? Vad är vår Unique Selling Point ( USP)? Vilken marknad är vi på? Hur stor budget har vi att marknadsföra oss med? Hur ser den nya digitala världen ut i jämförelse emot traditionell media? Vi går igenom området och ser hur vi på bästa sätt kan marknadsföra oss på bästa och det mest ekonomiska sättet.

Dag 4 – Försäljning

Vad är det som gör att man skapar bra försäljning i ett företag? Hur stor säljstyrka ska vi ha? Vad är säljarnas primära mål och hur kommer dom dit? Vad driver säljarna? Hur skapar vi ett bra säljteam och motiverar säljarna att göra det vi förväntar oss? Erfarenheten visar att vi måste var aktiva och hålla igång säljteamet hela tiden, då det annars riskerar att självdö.

Dag 5 – Ledarskap och kommunikation

Ledarskapet i organisationen är central för medarbetarnas trivsel, prestationer och utveckling på individuell-, team- och organisatorisk nivå. Ledarskap handlar om kommunikation och beteende i mötet med människor.Som VD är du ytterst ansvarig för företagets ledarskapskultur och organisationens funktion på alla nivåer. För att utveckla din medvetenhet kring ditt egna beteende och din kommunikationsprofil i ledarrollen arbetar dumed IDI-instrumentet som ett förarbete som genomförs på internet inför den här dagen. Under dagen återkopplas ditt idi-resultat av licensierad handledare som bygger på din självskattning och andras upplevelse av ditt beteende i din yrkesroll.

Dag 5 – IDI hemarbete

IDI mäter en persons beteende – som det uppfattas av andra. IDI-instrumentet mäter tre unika dimensioner av en persons beteende. Datan samlas in från minst sex personer som testpersonen själv väljer. Resultatet – IDI-profilen – skapas av den insamlade informationen som jämförs med en nationell norm skapad av data insamlad under de senaste fem åren. Profilen återförs av en licensierad handledare som säkerställer att testpersonen förstår vilka dimensioner som instrumentet har mätt och ger hen personligt stöd att – utifrån den personliga IDI-profilen – utveckla sin förmåga till samarbete och samspel i olika sammanhang. Instrumentet används alltid i utvecklingsaktiviteter av olika slag. Aldrig i samband med urval och rekrytering. Du kommer att göra en fullständig IDI.

Investering

Investering: 49.750 kr (exkl. moms)

Utbildningsmaterial, lunch och fika samt diplom efter fullgjord utbildning. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om VD-programmet, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 6 recensioner.

Lars Andersson
Många guldkorn för ledarskapet.
Andrés Lirón
Kursen enligt mina förväntningar. Mkt bra med liten grupp.
Afshin Dabiri
Givande utbildning med bra innehåll.

Executive People AB

Känner du till ditt ansvar?

Kunskap är nyckeln till framgång. Därför har Executive People tagit fram skräddarsydda styrelseutbildningar och VD-utbildningar inriktade mot små- och medelstora företag. Vi erbjuder allt från VD- och styrelseutbildningar till utbildningar inom ekonomi och juridik. Områden som är otroligt viktiga för ett bolags framgång och faktiskt...


Läs mer om Executive People AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Executive People AB

Fleminggatan 7
11226 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,2)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 59 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen VD-programmet från Executive People AB, fyll i dina uppgifter: