Visa utbildning.se som: Mobil

Certifierad VD – 20 dagar

Executive People AB
Kort om utbildningen
20 dagar
179 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-03-23 08:30 - Stockholm
Stockholm
Kommande starter
Stockholm
179 000 SEK
2021-03-23

Kursbeskrivning

Efter denna utbildning kan du kvittera ut en Certifiering. Ett bevis på att du genomgått hela utbildningen och blivit godkänd på de skriftliga proven.

Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig helheten av vd-uppdraget. I 15 dagar är vi i våra utbildningslokaler i Stockholm och de sista 5 dagarna är vi på Mallorca eller Gran Canaria, där vi tar det sista greppet om ledarskapet och hur vi blir framgångsrika i företagandet.
Slutprov och certifiering sker i Spanien

Vem bör delta?
Du som siktar på att bli vd, är verksam som vd, eller bara vill lära dig mer om uppdraget samt spetsa din cv.

Arbetssätt: 
Utbildningen blandar teori och praktik på en djupare nivå. Allt för att du snabbt ska kunna applicera dina nyvunna kunskaper när du kommer hem.

Kurslängd: 
20 dagar fördelade på 7 tillfällen (3+2+2+3+3+2+5) Sista 5 dagarna hålls i Spanien
-Kursstart i september avslutas i april/maj i Spanien
-Kursstart i mars avslutas i Spanien året efter ( vår-vår)

Se gärna de senaste referenserna på vår hemsida executivepeople.se

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vem bör delta?
Du som siktar på att bli vd, är verksam som vd, eller bara vill lära dig mer om uppdraget samt spetsa din cv.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs förutom ett brinnande intresse för ledarskapsrollen.

Utbildningsblock:


AKTIEBOLAGET – ÄGARE, STYRELSE & VD

Här går vi igenom de grunder som behövs för att få full förståelse för dels hur ett företag är uppbyggt, men också vilka lagar som styr. Vem bestämmer i företaget och vem är det som väljer inriktning och hur visioner och mål ska läggas upp. Vad har ägarna för uppgift och hur ska en bra styrelse arbeta, samt vad ska vd göra i det dagliga arbetet, och vilket personligt och kollektivt ansvar du har styrelsen och du som vd. Vad säger Aktiebolagslagen (ABL) och vi reder ut de 4 olika bolagsorganen som finns i lagstiftningen. Avsnittet är en grundläggande styrelseutbildning

ARBETSRÄTT

Att känna till vilka lagar och förordningar som gäller inom arbetsrätten är otroligt viktigt att känna till för vd. Gör man fel på detta område, så kan det kosta mycket pengar. Arbetsmarknadens parter har kommit överens om vissa spelregler som gäller, och dessa måste man känna till. LAS & MBL är några som är lagstadgade och sedan finns kollektivavtal som reglerar parternas överenskommelser.

EKONOMI – 3 dagar

Hur kan man göra en investering om man inte vet hur det går för företaget? Vad är skillnaden mellan Resultaträkning och Balansräkning. I våra undersökningar visar det sig att endast ca 15% av vd och styrelseledamöter i små och mellanstora företag, känner till skillnaden. Vi reder nu ut begreppen en gång för alla. Vad är nyckeltal? Vilka nyckeltal gäller för vår bransch och hur kan vi avläsa hur det går för våra konkurrenter? 

MARKNADSFÖRING

Hur ska vi marknadsföra företaget och våra produkter eller tjänster? Vem är kunden? Vad är vår affärsidé? Vad är vår Unique Selling Point ( USP)? Vilken marknad är vi på? Hur stor budget har vi att marknadsföra oss med? Hur ser den nya digitala världen ut i jämförelse emot traditionell media? Vi går igenom området och ser hur vi på bästa sätt kan marknadsföra oss på bästa och det mest ekonomiska sättet.

FÖRSÄLJNING

Vad är det som gör att man skapar bra försäljning i ett företag? Hur stor säljstyrka ska vi ha? Vad är säljarnas primära mål och hur kommer dom dit? Vad driver säljarna? Hur skapar vi ett bra säljteam och motiverar säljarna att göra det vi förväntar oss? Erfarenheten visar att vi måste var aktiva och hålla igång säljteamet hela tiden, då det annars riskerar att självdö.

INKÖP

Att ha koll på inköpet på företaget kan vara skillnad på tusentals kronor eller miljontals kronor. Har man en produktionslinje eller säljer produkter, så är det superviktigt att känna till hur man får ett bra inköpspris och veta hur det påverkar hela företaget. Att sitta och försöka sälja till en slipad inköpschef, är nog ett av de tuffaste matcher man går igenom. Vi går igenom vad som är viktigt att tänka på.

REKRYTERING

En felrekrytering beräknas kosta ca 280 000 kr, enligt en undersökning som revisionsföretaget Öhrlings PWC gjort bland småföretagare med 10-100 anställda. Hur undviker vi fallgroparna på bästa sätt? Hur ska vi göra för att säkerställa rekryteringen på absolut det bästa sättet? Ska vi anlita rekryteringsföretag eller kan vi, och har vi kunskapen själva? Ska vi använda tester? Hur många referenser ska jag ringa? Vi går igenom hela rekryteringsprocessen och ser på de bästa sätten att göra en bra rekrytering. 

ARBETSMILJÖANSVAR

Arbetsmiljölagen är entydig. Ansvaret för arbetsmiljön är arbetsgivarens. Det betyder att arbetsgivaren ska verka för en god arbetsmiljö genom att förebygga risker i arbetet för att förhindra olycksfall och ohälsa. Eftersom arbetsgivaren är en juridisk person tillkommer ansvaret i praktiken den högsta ledningen inom företaget, vilket i första hand riktar sig till vd i företaget. Ansvaret för arbetsmiljön som sådant kan inte delegeras, bara ansvaret att utföra uppgifter avseende arbetsmiljön. Vi reder ut vad som gäller och tittar på lagstiftningen och ditt ansvar som vd

LEDARSKAP

Ledarskap är ur ett organisatoriskt synsätt ett speciellt beteende som människor utövar i avsikt att påverka andras tänkande, inställning och uppförande, står det som förklaring i Wikipedia. Vad innebär det här i praktisk vardag? Vad är en bra ledare? Kan man träna sig till att bli en bra ledare, eller är det medfött? Hur ska vi på bästa sätt föregå med gott exempel inför både kunder, personal och andra intressenter? Vi är ansiktet utåt och vi är företagets ledare som vd, vilket ställer stora krav på oss som ledare. Vi kommer att dels att lära oss hur vi ska agera, men också öva rent praktiskt på detta.

IDI

IDI mäter en persons beteende – som det uppfattas av andra. IDI-instrumentet mäter tre unika dimensioner av en persons beteende. Datan samlas in från minst sex personer som testpersonen själv väljer. Resultatet – IDI-profilen – skapas av den insamlade informationen som jämförs med en nationell norm skapad av data insamlad under de senaste fem åren. Profilen återförs av en licensierad handledare som säkerställer att testpersonen förstår vilka dimensioner som instrumentet har mätt och ger hen personligt stöd att – utifrån den personliga IDI-profilen – utveckla sin förmåga till samarbete och samspel i olika sammanhang. Instrumentet används alltid i utvecklingsaktiviteter av olika slag. Aldrig i samband med urval och rekrytering. Du kommer att göra en fullständig IDI

KOMMUNIKATION & RETORIK

Jag har sagt det tusen gånger till hela personalen och jag påpekar det varje gång som vi har möten, men ändå fattar ingen någonting! Kanske detta beror på mig själv som ledare? Hur framför jag ett budskap och vad lägger jag in för värderingar, kroppsspråk och i vilken miljö kommunicerar jag? Man brukar säga: Som man ropar får man svar! Kanske hela kommunikationen ligger på mitt ansvar? Vi testar olika vägar här och du kommer själv att få prova olika kommunikationsvägar.

PROJEKTPLANERING

Projekt har funnits i alla tider. Projektet syftar till att uppnå vissa mål och resultat inom en viss angiven tid. Projektet har en början och ett slut. Under den tid som projektet varar skall vissa arbetsuppgifter utföras på ett visst sätt för att man skall nå bestämda mål. Projektet kräver en egen organisation för ledning och styrning, egen ekonomi och egen budget för verksamheten. Projektet planeras, startas, genomförs och avslutas. Projektet är inte detsamma som den egentliga verksamheten utan bildar en egen helhet som arbetar för att nå sina speciella mål. Resultatet av projektet kan emellertid innebära att ny verksamhet startas eller att ordinarie verksamhet förändras alternativt att en bestämd uppgift slutförts.

KONSTEN ATT SKAPA VÄRLDENS BÄSTA FÖRETAG!

Ingen kommer undan! Idag måste alla företag jobba konstant med sin utveckling. Det handlar om att vinna eller försvinna. I utbildningen varvas forskning, tankar och tips med övningar, exempel och intervjuer. Steg för steg går vi igenom vad chefer och medarbetare måste göra för att skapa världens bästa företag. Det gäller att utmana det som sitter i väggarna och våga tänka nytt, kring ledarskapet och medarbetarskapet, kring organisation och arbetssätt. Det handlar om att skapa ett företag där människor verkligen vill jobba, där visionen och målen är tydliga och där alla drivs av lust att åstadkomma något, tillsammans.  Genom att jobba målmedvetet med dessa kan alla verksamheter stärka sin attraktions- och konkurrenskraft. 

AVSLUTNINGSDAGAR PÅ MALLORCA ELLER GRAN CANARIA

De fem sista dagarna på Certifieringsutbildningen är vi på Mallorca eller Gran Canaria. Varför vi vi valt dessa är av många anledningar. Dels får vi en mer gruppkänsla och mer teambyggande, vilket är otroligt viktigt i din roll som vd att dels förstå, men också uppleva. Klimatet och den goda maten är mycket bra anledning att få avsluta din Certifieringsutbildning utomlands med. Nu när du lagt ner så mycket arbete.

Men, vi vill också påpeka att den här tiden när vi är utomlands är ingen semester. Vi har arbeten för dig och din grupp från morgon till sena kvällen, men givetvis ska du få vila emellan varven också. Grupparbeten kan utföras runt poolen eller andra ställen. En eftermiddag & kvällstur till något lokalt företag ingår med middag och vinprovning.
-Kursstart i september avslutas i april på Mallorca. Se hotellet
-Kursstart i januari avslutas i november på Gran Canaria

 

AFFÄRSPLAN

Vad är en affärsplan och varför lyckas en del företag och andra inte? Nyckeln ligger dels vem som är ledare och chef på företaget och hur hon eller han använder sin affärsplan. I utbildningen får du göra en riktig affärsplan för ditt företag och vi lär ut enkla knep, som visar, dels hur du skriver och bra affärsplan, men också hur du implementerar den i din organisation, med både ägare / styrelse och hela personalstyrkan

HEMARBETE

Mellan utbildningstillfällen har du eget arbete som ska göras.

>> AFFÄRSPLAN. Inlämnad och godkänd
>> IDI. Läs texten ovan
>> SLUTARBETE. Grupparbete med inlämningsuppgift (Sker på Mallorca)

Ev tillkommer enkelrumstillägg

Video

Tid & plats

Start i mars med avslutning året efter ( vår-vår)

Start i september med avslutning i april/maj

Investering

Investering 179.000:- inkl resa utomlands med flyg, hotell samt all mat.

Mat & logi

Inklusive komplett utbildningsmaterial, kompletta dagar med luncher och fika. Flyg, hotell och helpension i Spanien. Ev tillkommer enkelrumstillägg.

Kursledare

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen erhåller du ett numrerat Certifikat.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Certifierad VD – 20 dagar, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Kennet Karjalainen
(5)
Mycket givande kurs och som krona på verket har utbildarna varit av yttersta toppklass.
Hampus Svensson
(5)
Mycket intressant utbildning med bra ämnen. Gick hem med nya idéer efter varje utbildningstillfälle

Executive People AB

Executive People AB

Har du vad som krävs?

Kunskap är nyckel till framgång. Därför har Executive People tagit fram skräddarsydda styrelseutbildningar och vd-utbildningar inriktade mot små- och medelstora företag. Vi erbjuder allt från vd- och styrelseutbildningar till utbildningar inom ekonomi och ledarskap – områden som är otroligt viktiga för ett bolags framgång...


Läs mer om Executive People AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Executive People AB


 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Certifierad VD – 20 dagar från Executive People AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 58 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar