Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
7 dagar fördelat på 10 månader
61 950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-02-06 - Nyköping
Onlineutbildning
   
Nyköping

Kursbeskrivning

Vill du bli elbesiktningsingenjör och göra vårt samhälle säkrare? Med vår skräddarsydda utbildning kan du auktorisera dig inom ett område som har många möjligheter, inte minst på grund av det kommande generationsskiftet. I Sverige görs 13 000 elrevisionsbesiktningar varje år för att minska riskerna för elrelaterade bränder. Du får den kunskap du behöver för att ansöka om auktorisation som besiktningsingenjör hos Elekriska nämnden.

Kursinnehåll

Kursmål

Du får fördjupade teoretiska kunskaper inom området elteknik motsvarande gymnasiets före detta fyraåriga tekniska utbildning. Elkrafttekniker är en skräddarsydd utbildning för dig som vill arbeta som elbesiktningsingenjör med uppdraget att minimera risken för elrelaterade bränder och därigenom bidra till ett säkrare samhälle.

Efter utbildningen kan du även välja att arbeta som elkonsult, elprojektör eller besiktningsman vid elentreprenader.

Innehåll

-Elteknik – Matematik
-Elteknik – Ellära
-Elteknik – Elmiljö
-Eldistribution
-Elkonstruktion och dokumentation

Utbildningen är på distans på halvfart under cirka ett år. Det finns möjlighet att läsa i annan takt (kontakta oss om du vill veta mer om det). Du har två år på dig att genomföra kursen. Efter det har du möjlighet att, mot en avgift på 10% av kursavgiften, förlänga studietiden med ett år i taget.

Studierna inleds med en introduktionsdag på EUU i Nyköping. Under resten av utbildningen träffas gruppen fyra gånger till.

Du studerar självständigt på distans och halvfart vilket innebär cirka 20 timmar per vecka. Det gör att du även kan arbeta under tiden om du vill. Större delen av utbildningen sker på egen hand med hjälp av en studieguide som innehåller pedagogiskt upplägg, aktuella webbföreläsningar, aktuella avsnitt i kurslitteraturen med mera.

Erbjudande

Delbetalning

Kursavgiften kan delas upp i fem betalningstillfällen. Vid anmälan faktureras cirka 25% av kursavgiften. Resterande belopp delas upp på fyra tillfällen och faktureras varje kvartal. Summorna är exklusive moms. Inga avgifter eller räntor tillkommer. Ange i anmälan om du vill dela upp din betalning.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Elkrafttekniker, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EUU, Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter

EUU, Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter

EUU (Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter)

Erbjuder utbildningar och kurser inom elteknik samt tjänster och utvecklingsstöd i syfte att utveckla företag och individer inom elteknik. Kursledarna är verksamma i elteknikbranschen för att kurserna ska få ett så verklighetsnära innehåll som möjligt. På våra kurser ute i...


Läs mer om EUU, Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EUU, Elbranschens Utvecklings- och Utbildningscenter

Teknikgången 6
611 10 Nyköping

 Visa telefonnummer