Visa utbildning.se som: Mobil

YouDynamics™ - Självledarskap & Personlig utveckling

EuroAcademy
Kort om utbildningen
3-9 månader
15 000 - 25 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Enligt överenskommelse - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

YouDynamics™ - Självledarskap & Personlig utveckling

Med dig som utgångspunkt 

Välkommen att upptäcka ett unikt program som utgår från dig och din situation. På dina villkor. Programmet är utvecklat av EuroAcademy Leadership institute som sedan 1985 stöttat och utvecklat 1000-tals individer och ledare över hela världen. Vi sammanfattar det med både glädje och stolthet i vår devis "DEVELOPING PEOPLE SINCE 1985"

YouDynamics™ - Kraften i att veta vem du är, vad du vill och vägen dit.

Programmet YouDynamics™ ger dig en grund för livet - för ditt personliga liv och för ditt yrkesliv. Programmet fokus ligger personlig utveckling genom självledarskap, vägledning, motivation och drivkraft som håller i längden för att du ska nå dina mål. Motivation inifrån är en kraftkälla som heter duga. För att den ska uppstå och vara hållbar behövs mer än "bara" en kurs. I YouDynamics får du extra mervärden i form av egen coach och ett onlineverktyg du alltid kan bära med dig.

Du avslutar programmet med en Identitets- och framtidskarta i handen. Med denna karta och en fördjupad kunskap om konsten att sätta mål på bästa sätt - har du de bästa förutsättningarna för att nå dina mål och drömmar. 

Unikt program - online med egen coach

Programmet kombinerar det bästa av två världar. Program & Coaching. Du arbetar med dig som utgångspunkt i ett onlineprogram. Mellan de olika avsnitten träffar du din coach och talar om vad som är viktigast för dig. Därefter sammanställer ni en handlingsplan tills nästa gång.  

Självledarskap

I grund och botten handlar självledarskap om att leda dig själv mot uppsatta mål och om en stor mängd disciplin. Det kan låta enkelt då ingen annan än du själv styr, men vi är många som har en annan erfarenhet. Det är svårt att få till det i praktiken och över tid. Det behövs mer än beslut, mål, planer och ihärdighet. Det behövs inre drivkraft och motivation.

Det har skrivits otaliga böcker om självledarskap. Inspirerande läsning men den kan tendera att bli en kortvarig kick utan längre effekt. För att din motivation ska bli hållbar behöver den komma inifrån dig själv.

Identitetsdrivet självledarskap

YouDynamics™ tar sin utgångspunkt i din identitet - dina styrkor, värderingar och din passion. Det blir en kraft inifrån för din personliga utveckling och din förmåga att nå dina mål. Vi kallar det identitetsdrivet självledarskap. Det är vår erfarenhet att identitet som kraftkälla har en dynamisk effekt på både ditt sätt att leda dig själv och din utveckling.

Att stärka, utveckla och vårda din identitet är också viktigt i dagens utmanande samhälle med hög förändringstakt och förväntningar från många håll. Att leda dig själv utifrån din identitet utvecklar din karaktär. Det blir en stabilitet som hjälper dig att navigera genom livet och en hjälp när prövningar kommer. Att vara medveten om din identitet är därför en stor tillgång för hela livet.

Förstå - Frigör - Första steget 

Programmet följer en enkel ledstång som vi sammanfattar i tre stycken F-steg. Det handlar först om att bli klar över vad du vill, sen om att frigöra handlingskraft och till sist om att börja gå, ta första steg. Alla steg är lika viktiga för att din utveckling ska bli hållbar. 

Konsten att sätta mål på bästa sätt - personligt & professionellt

I YouDynamics™ får du även arbeta med hur du bäst sätter mål och når dom på ett hållbart sätt. Det handlar om både hur du definierar dina mål, skapar helhjärtade målbilder, mentala föreställningar, vikten av att fira dina delmål samt även hur du hanterar hinder på vägen. Målen kan vara både personliga och professionella. Målen kan gälla ditt liv i stort eller hur specifikt du vill utveckla din yrkesroll. Ofta hänger de ihop. Det gemensamma är att det är du som styr. Ditt självledarskap är avgörande.

Personlig hållbarhet 

Till sist sätter programmet ljuset på din egna hållbarhet. Din inre och yttre hälsa, relationer, mening och balans i livet. Faktorer som tillsammans är en livsviktigt bas för din utveckling.  

Målgrupp

För enskilda individer, ledare eller företag som vill utveckla sitt självledarskap och sina medarbetare.

YouDynamics™ är till för alla som vill utveckla sitt självledarskap, skapa motivation och en hållbar förändring i personlig utveckling. 

Programmet passar också utmärk för karriärutveckling och vägledning. 

I tider då allt fler jobbar hemifrån är YouDynamics™ ett utmärkt medel för att skapa motivation, mening och eget ansvar för resultat. 

Metod

Den dynamiska effekten 

Programmets metod är dess styrka. Vi kallar det för den "dynamiska effekten".   

Metoden baseras på en dynamisk kombination av teori, inspiration, reflektion, personligt fokus, coaching och handlingsplaner. Resultatet är en utveckling som sätter sig i ett bestående värde över tid. Du arbetar igenom varje avsnitt på samma sätt med tydliga steg innan, under och efter dina möten med din coach. I din takt och på din plats. Genom ditt online-verktyg har du allt tillgängligt när du behöver det. 

 1. Utgångspunkt: Varje individ 
 2. Inspiration & teori
 3. Personlig reflektion (enligt sk. positive inquiry)
 4. Fokus och prioritering: Vad känns viktigast?
 5. Personlig coaching
 6. Handlingsplan & träning 
 7. Praktisering
 8. Uppföljning  

Tre F-steg

Utöver ovanstående delar arbetar du med tre viktiga F-steg - Förstå, Frigör och Första steget.cDet handlar först om att bli klar över vad du vill, sen om att frigöra handlingskraft och till sist om att börja gå, ta första steg. Alla steg är lika viktiga för att din utveckling ska bli hållbar. 

Kursinnehåll

YouDynamics™ - Självledarskap & Personlig utveckling är ett program med sju avsnitt. De hänger alla ihop men kan med fördel arbetas igenom var för sig.

 1. Självkännedom & Identitet
 2. Tro på utveckling
 3. Din identitet som kraftkälla
 4. Ditt bästa sammanhang
 5. Skapa utrymme för utveckling
 6. Dina mål och vägen dit
 7. Personlig hållbarhet

Här följer en övergripande sammanfattning om varje avsnitt: 

Självkännedom, identitet och självkänsla. Att leda dig själv börjar med att du förstår dig själv. Din självkännedom och din identitet. Du behöver också odla en positiv självkänsla.

Tro på utveckling – den är möjlig. Att tro på utveckling är en förutsättning för utveckling. Vägen är sällan rak så sättet du tänker på spelar stor roll. Det handlar också om att våga drömma.

Din identitet som kraftkälla. Att förstå din identitet, är en kraftkälla. Identitet omfattar flera områden som vi ibland inte är fullt medvetna om. Att ha en egen identitetskarta för din inre dialog och i kontakt med andra kommer att hjälpa dig i din utveckling. Din identitet blir en möjliggörare.

Hitta ditt bästa sammanhang. Var finns platsen - där din identitet och allt som är du – samverkar på bästa sätt? Att hitta den är ett kreativt arbete och det handlar om att våga pröva. Kan platsen utvecklas i ditt nuvarande sammanhang eller finns den någon annanstans?

Skapa utrymme för din utveckling. Du behöver frigöra marginal och kapacitet för att utforska din väg framåt. Detta är ett disciplinärt arbete där du behöver leda dig själv aktivt. Har du tid över och marginal kommer dina utvecklingsplaner bli lättare, inte en börda av saker som läggs på varandra.

Dina mål och vägen dit. Mål kan sättas på olika sätt. Insikten hur det kan göras effektivt är värdefull. I den här delen av din läsning får du reflektera över hur du sätter mål och får kraft längs vägen för att nå dem.

Personlig hållbarhet. Du behöver hålla hela vägen mot dina mål och även därefter. En stabil personlig grund i form av hälsa och balans i livet är nödvändig. Den ger dig också extra kraft för din utveckling framåt.

Fortsatta studier

YouDynamics™ NEXT

YouDynamics™ ger en fantastisk grund. Vill du gå vidare utifrån denna och få fortsatt stöd och realiserande coaching för att nå dina mål kan du fortsätta med YouDynamics™ NEXT. I detta program jobbar du och din coach med att förstärka din dröm utifrån den grund ni lagt samt att nå dina personliga mål genom ett verktyg vi kallar High5 Me. 

Tid & plats

När det passar dig. Programmet påbörjas varje månad och är online. Mötena med din coach bestämmer du - online eller fysiskt. 

Investering

För hela livet

YouDynamics™ är en investering för livet - personlig som professionellt. Programmet pågår under 3 månader där du träffar din coach varje månad.

YouDynamics Foundation (3 månader) kostar 15 000 kr plus moms. 

Bygger du på med YouDynamics NEXT (ytterligare 3 eller 6 månader) är priset för ytterligare månader: 

 • + 3 månader = 10 000 kr 
 • + 6 månader = 15 000 kr

Premium: Vill du kan du redan från början bestämma dig för 9 månaders (3+6) paketet. Priset är då 25 000 kr för båda programmen tillsammans.  

Kursledare

Din coach är licensierad av EuroAcademy.

Examen, diplom m.m.

Efter programmet erhålls ett värdefullt intyg och diplom i Självledarskap & Personlig utveckling. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om YouDynamics™ - Självledarskap & Personlig utveckling , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare
En av våra internationella chefer genomförde detta program när hon tillsattes som chef och vilken effekt det har haft! Jag kan verkligen rekommendera denna utbildning till alla nya chefer.

EuroAcademy

Developing People Since 1985

For A World Well Led - It starts with You EuroAcademy Leadership Institute är ett värdebaserat europeiskt ledarskapsföretag startat i Sverige år 1985. Sedan starten har 1000-tals individer, ledare och team världen över upplevt en bestående utveckling – både personligen...


Läs mer om EuroAcademy och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EuroAcademy


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen YouDynamics™ - Självledarskap & Personlig utveckling från EuroAcademy, fyll i dina uppgifter:

Reportage
EuroAcademy var som ett andetag ...
EuroAcademy

Elena Aylott, Head of Global Employee Experience, på Oriflame har under flera år haft en coach och erfarit värdet av coaching. När vi frågar henne om varför man behöver en coach svarar hon eftertänksamt.

EuroAcademy