Visar 1-25 av 613 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Ackrediterad utbildning enligt ID06
Visar 1-25 av 613 träffar
1
2
3
4
...
25

Mer om Teknikutbildningar

Vad har man för nytta av en teknikutbildning?

När det kommer till teknik krävs skicklighet för att kunna utföra sitt arbete på ett så effektivt och säkert sätt som möjligt. Har du exempelvis koll på ritningsläsning? Eller vet du hur man genomför en ordentlig riskanalys? När var senast du uppdaterade dina kunskaper kring LOU när det kommer till upphandling av entreprenader? En teknikutbildning skulle kunna uppdatera dig med det senaste inom teknik inom ditt område. Det kan handla om logik och sätt att både optimera och effektivisera sitt arbete men även att förstå de nya lagar och direktiv som gör att man måste tänka på ett nytt sätt kring sitt arbete.

Vem borde gå en teknikutbildning?

En utbildning i teknik är därför till för dig som arbetar inom bygg, el/elektronik, energi/energideklarationer, fastighetsförfaltning, industri, produktutveckling, telekom/radio, transport/fordon, VVS och vill utvecklas vidare för att kunna klara dina arbetsuppgifter bättre.

Olika typer av teknikutbildningar:

Inom kategorin teknik finns både grundläggande och avancerade utbildningar med fokus på både praxis, teori och direktiv inom bland annat:
• Bygg
• Energi
• Industri
• Transport
• Produktutveckling
• VVS

Vanligt innehåll:

Vad lär man sig när man går en teknikutbildning? Kategorin teknik har ett brett fokus där många olika områden ingår. Många områden har både liknande förutsättningar och utvecklingsområden vilket gör att det går att samla dem på det här sättet. Några vanliga teman inom dessa områden kan exempelvis vara säkerhet, service och reparationer, entreprenadrätt eller praktiska utvecklande utbildningar där du får möjlighet utveckla din skicklighet.

Säkerhet är ett viktigt fokus i teknikbranschen. Under en utbildning ligger betoningen på de nya regler och lagar som gäller för just din bransch för att det ska gå rätt till men också rent praktiskt hur man på bästa sätt gör sin arbetsplats så säker som möjligt.

Service och reparationer är en stor del av att arbeta med teknik. Det är betydelsefullt att ha koll på effektiva sätt att lösa problem och att kunna göra en ordentlig felsökning. Utöver det är också kunskap kring kundrelationer och vad som leder till bra service ett stort fokus i teknikutbildningar. Här ingår är även entreprenadrätt som en viktig del.

Praktiska utbildningar är alltid ett mer effektivt sätt att lära sig något, speciellt inom teknik. Vid en installation, förbättringsarbete eller likande är det viktigt att du genom praktiska övningar lärt dig att utveckla framgångsrika arbetsmetoder att göra det på.

Ett vanligt upplägg:

Plats: Utbildningarna är främst öppna eller företagsanpassade. De sker därför oftast antingen på plats i utbildarens lokaler eller hos ert företag.

Format: När du går en teknikutbildning är upplägget oftast pedagogiska praktiska övningar där man går igenom hur system fungerar och hur de är uppbyggda. Praxis är i fokus och hur man faktiskt löser problem i praktiken. Även vid teoretiska kurser värvas oftast teori med övningar. 

Längd: En utbildning är vanligtvis mellan en dag till en vecka. Beroende på utbildningens omfattning kan den ibland även vara längre.

Så här går du vidare

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Jämför utbildningar
Jämför utbildningar
Håll dig uppdaterad
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få utbildningsförslag, inspiration och aktuell information – direkt till din inkorg. 📨
Reportage
”Vill du prata efter f.d statsmi...
Snacka Snyggt

70 % tackar nej till ett avancemang i karriären om rollen innebär presentationer inför andra. Jag kan tycka att det är sorgligt att tacka nej baserat på rädslor. Därför har jag alltid tackat ja till saker som skrämmer mig, på gott och ont men mest på gott.

Läs mer
Arbetsledning Steg 1 –SIFU

– Jag fick med mig nya användbara verktyg från kursen som jag kommer kunna ha med mig livet ut – enkla, men väldigt effektiva, berättar Mikael Lahti.

Läs mer
SIFU

”Nu kan jag se och lösa problem jag tidigare inte ens visste fanns. Mitt arbete har blivit effektivare och mycket roligare!" berättar Timmy Rudegran.

Läs mer
 Byggarbetsmiljösamordnare (BAS)...

Läs om vad Mikael och Jimmy tycker om kursen Byggarbetsmiljösamordnare (BAS) P och U - Grundkurs som de gick på SIFU.

Läs mer