Visa utbildning.se som: Mobil

Hur uppfattas svensken - att förstå dig själv för att samarbeta bättre med andra kulturer

Enterculture
Kort om utbildningen
Anpassas efter behov.
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Kasia Moleda föreläsare

En spännande, interaktiv föreläsning om svensk kultur 

Kasia Moleda är sociolog, utbildare och förre detta diplomat som har bott i Sverige sedan 2007. Hon föreläser om olika kulturer, i synnerhet svensk kultur och hur den uppfattas av människor från andra länder.

Författaren till den bästsäljande boken om det svenska samhället sett utifrån ”Svenskar. Den varma norden” (Szwedzi. Ciepło na Północy”) berättar om en kultur hon känner väl men fortfarande kan betrakta med outsider perspektivet.

Kasia Moleda berättar om sina egna erfarenheter om hur det är att komma in i det svenska samhället och belyser det med den senaste forskningen kring värderingar och normer i Sverige jämfört med andra länder.

Hur lagom är svensken?

Är vi verkligen ”lagom” eller uppfattas vi som extrema utifrån det internationella perspektivet? Vad som är speciellt med svensk affärskultur? Räcker det ”att vara snäll” för att ha en effektiv och respektfull kommunikation över kulturgränser? Kan vi anpassa oss till andra normer och arbetssätt utan att ge avkall på våra värderingar? Vilka kulturella kompetenser behöver vi utveckla för ett bättre samarbete med människor från andra kulturer?

Vi bjuder på en spännande och interaktiv föreläsning som engagerar, inspirerar och ger näring för reflektion och självinsikt. Du kommer att, öka din medvetenhet av din egen kultur och arbetssätt och få praktiska tips för ett bättre samarbete med människor som har en annan kulturbakgrund.

Investering

Vi har individuell prissättning beroende på tid, plats och omfattning. Vi erbjuder även föreläsningar om effektivt samarbete över kulturgränser, interkulturell kommunikation och framgångsrikt samarbete med Central- och Östeuropa.

Röster om Enterculture

Kasia Moleda delivered an inspiring and entertaining speech on Swedish design and culture and perceiving them in other countries. She depicted Swedes’ attitudes and behaviors using both latest research and her own experience, challenging stereotypes and helping listeners to see their own culture from different perspectives.

Beata Osiecka, CEO MD at Kinnarps Polska / Head of CEE Region

Kasia lyckas kombinera djuplodande kunskaper om interkulturella förhållanden med förmågan att engagera och fängsla åhörarna. Hon gör det komplexa lättillgängligt och levande.

Ted Bergdahl, lärare vid SWPS University och PR-konsult

Kursledare

Szwedzi svensk kulturKasia Moleda – föreläsare, författare, journalist, förre detta diplomat och medieprofil, utbildad sociolog och skandinavisk kulturvetare. Hon är uppvuxen i Polen och har bott 10 år i Sverige. Hon har jobbat internationellt som konsult och skrivit en rad artiklar om kulturella och samhälleliga frågor.

Hennes bok om svensk kultur sett utifrån: ”Svenskar. Den varma Norden” blev rankad som bästsäljare inom facklitteratur i Polen.  Hon är delägare det i svensk-polska företaget Enterculture där hon utbildar internationella företag om kulturella skillnader och samarbete över kulturgränser.

Läs mer på Enterculture.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Hur uppfattas svensken - att förstå dig själv för att samarbeta bättre med andra kulturer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Johan
(5)
An eye-opener for me. Interesting and practical
Håkan
(5)
Real examples from business, and how we are perceived by other cultures in Europe
Susanne
(4)
I appreciated how the speakers put us in context regarding working with other nationalities.

Enterculture

Enterculture

Enterculture hjälper människor från olika kulturer att kommunicera bättre och samarbeta smidigt. Vi erbjuder utbildningar, coaching och konsulttjänster inom områdena organisationskultur, nationell kultur, mångfald och inkludering samt virtuellt samarbete. Huvudfokus ligger på att hjälpa företag och organisationer som har medarbetare...


Läs mer om Enterculture och visa alla utbildningar.
Recensioner
Hur uppfattas svensken - att förstå dig själv för att samarbeta bättre med andra kulturer
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 19 recensioner.
Alla recensioner för arrangören