Visa utbildning.se som: Mobil

Att förstå Central- och Östeuropa – tips för framgångsrikt samarbete

Enterculture
Kort om utbildningen
Anpassas efter behov.
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

samarbete med östeuropa

Erfarenheter av kulturellt samarbete.

Grundarna till det svenskt-polska företaget Enterculture föreläser om skillnader och likheter mellan skandinavisk och centraleuropeisk affärskultur och hur de kan utnyttjas för ett smidigt samarbete. De delar med sig av sina egna erfarenheter och ger exempel på utmaningar som deras kunder från Skandinavien och CEE har brottats med.

Betyder ”bra ledare” samma i Sverige som i Polen? Är ”initiativrik medarbetare” lika uppskattad i alla kulturer? Vad är en konstruktiv diskussion? Vad är målet med möten? Hur är rätt sätt att visa att vi inte håller med? Hur mycket i förväg ska vi planera saker?

Du kommer att bättre förstå olika beteenden och kommunikationsstilar som dominerar i CEE och samtidigt öka din medvetenhet om din egen kultur och hur den kan uppfattas av medarbetare och partners. Vi bjuder på en spännande och interaktiv föreläsning av två dynamiska föreläsare som i dialog med varandra och publiken engagerar, inspirerar och ger praktiska tips.

Magdalena Kusojć och Kasia Molęda

Två utbildare med internationell erfarenhet. De är uppvuxna i Polen och har i många år samarbetat med skandinaver. Magdalena har en mångårig karriär inom flera internationella företag, hon har lett multinationella och virtuella projektgrupper där bland annat svenskar, norrmän, polacker, litauer, letter och ryssar arbetat tillsammans.

Kasia är författare till den bästsäljande boken om det svenska samhället sett utifrån ”Svenskar. Den varma norden” (Szwedzi. Ciepło na Północy”). Hon är sociolog, utbildare och förre detta diplomat som har bott i Sverige sedan 2007.

Investering

Vi har individuell prissättning beroende på tid, plats och omfattning. Vi erbjuder även föreläsningar om effektivt samarbete över kulturgränser, interkulturell kommunikation och hur den svenska kulturen uppfattas utifrån.

Röster om Enterculture

Enterculture duo delivered thought-provoking and inspiring workshop for our clients and partners. Through interactive and engaging lecture participants gained valuable insights that definitely improve their Polish-Scandinavian collaboration.

Beata Osiecka, CEO MD at Kinnarps Polska / Head of CEE Region

Kursledare

Magdalena Kusojć är en erfaren kursledare och coach med en mångårig karriär inom flera internationella företag, bland annat Statoil där hon ansvarade för ledarskap- och kompetensutveckling i Skandinavien och CEE. Hon har lett multinationella och virtuella projektgrupper och utvecklat globala learning academies. Hon tycker om att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter och uppskattas för sin varma humor. Hon är delägare i svensk-polskt företag Enterculture där hon utbildar internationella företag om kulturella skillnader och samarbete över kulturgränser.

Kasia Moleda – föreläsare, författare, journalist, förre detta diplomat och medieprofil, utbildad sociolog och skandinavisk kulturvetare. Hon är uppvuxen i Polen och har bott 10 år i Sverige. Hon har jobbat internationellt som konsult och skrivit en rad artiklar om kulturella och samhälleliga frågor. Hennes bok om svensk kultur sett utifrån: ”Svenskar. Den varma Norden” blev rankad som bästsäljare inom facklitteratur i Polen.  Hon är delägare i svensk-polskt företag Enterculture där hon utbildar internationella företag om kulturella skillnader och samarbete över kulturgränser.

Läs mer på Enterculture.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Att förstå Central- och Östeuropa – tips för framgångsrikt samarbete, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Ylva
(5)
Now it is much easier for me to understand my business partners behaviours
Karsten
(4)
The presenters were excellent and made the points very clear by using their own examples
Hedda
(5)
Concrete examples and tips from real work situations, good statistics and background info

Enterculture

Enterculture

Enterculture hjälper människor från olika kulturer att kommunicera bättre och samarbeta smidigt. Vi erbjuder utbildningar, coaching och konsulttjänster inom områdena organisationskultur, nationell kultur, mångfald och inkludering samt virtuellt samarbete. Huvudfokus ligger på att hjälpa företag och organisationer som har medarbetare...


Läs mer om Enterculture och visa alla utbildningar.
Recensioner
Att förstå Central- och Östeuropa – tips för framgångsrikt samarbete
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 19 recensioner.
Alla recensioner för arrangören