Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Kort om utbildningen
3 175 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Kontakta oss. - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Webbkurs ESA Vattenvägar

Webbkurs ESA Vattenvägar är nu mer användarvänlig och moderniserad. Du får även tillgång till webbaserad kunskapsbank, ESA Q Vattenvägar.

Webbkurs ESA Vattenvägar är en utbildning baserad på innehållet i publikationen ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar. Kursen vänder sig till dig som ska arbeta i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar.

På kursen får du som arbetar i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar kunskap om hur ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar ska användas för att arbeten och driftåtgärder ska kunna utföras på ett säkert sätt. Efter kursen ska de teoretiska kunskaperna kunna användas praktiskt i ditt dagliga arbete.

Efter genomgången kurs gör du ett webbaserat slutprov och får därefter möjlighet att skriva ut ditt intyg eller vänta på intygskortet som skickas till dig.

Inga förkunskaper krävs. 


Kunskapsbank ESA Q Vattenvägar

Vid bokningen får du tillgång till nya digitala kunskapsbanken ESA Q Vattenvägar. Den hjälper dig inför arbetsmoment i vardagen.

Genom denna får du på ett enkelt och förklarande sätt tydliga svar på dina ESA-frågor. Den hjälper till att fylla i de små detaljerna som är avgörande för en fungerande elsäkerhet i vardagen. Din tilldelade roll på arbetsplatsen, riskhantering, arbetsmetoder eller vad sjukvården ska utföra för kontroller om olyckan är framme och så vidare. ESA Q Vattenvägar ger dig svar när du är ute och jobbar eftersom den är tillgänglig både för mobiltelefon och surfplatta.

Ursprungsidén med ESA Q Vattenvägar var att höja riskmedvetenheten. Idén har vuxit sig starkare och är idag ett komplement till de lärarledda utbildningarna och publikationerna inom ESA Vattenvägar. För att använda ESA Q Vattenvägar behöver du genomföra Webbkurs ESA Vattenvägar.

ESA Q Vattenvägar och Webbkurs ESA Vattenvägar har du tillgång till i tre år, därefter måste du förnya din ESA kunskap enligt repetitionskravet.

EBR, ESA och ESA Q är av Energiföretagen Sverige skyddade varumärken. Våra registrerade varumärken ger oss ensamrätt och får endast användas med Energiföretagen Sveriges tillåtelse.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som arbetar i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar kunskap om hur ESA Vattenvägar – Vattenkraftens säkerhetsanvisningar ska användas för att arbeten och driftåtgärder ska kunna utföras på ett säkert sätt. Efter kursen ska de teoretiska kunskaperna kunna användas praktiskt i ditt dagliga arbete.

Mål och syfte

Utbildningen är helt digitaliserad och självinstruerande så du kan göra den precis var och när det passar just dig.

Utbildningen består av sju kursblock och ett slutprov. Efter att du gått igenom kursblocken väntar ett kunskapsprov. När du klarat av testet får du ett intyg på att du gått igenom utbildningen som du kan skriva ut. Ett bevis på din ökade kompetens!

I kursen ingår även ESA Q Vattenvägar, som är en webbaserad kunskapsbank där du hittar den information du behöver precis i det arbetsmoment du behöver den. Du når den via din mobil, surfplatta och dator och den finns alltid tillgänglig som en hjälp och ett stöd i ditt arbete.

Kursinnehåll

Arbetsmiljölagen säger att​ arbetsgivaren ska vidta alla åtgärder som behövs för att undvika att arbetstagare utsätts för ohälsa eller olycksfall. Arbetsgivaren ska utfärda anvisningar så att arbete kan utföras på ett säkert sätt. ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisningar är en anvisning för genomförande av arbeten i kraftstationer och kraftstationers vattenvägar.

Ur kursinnehållet:

  • Genomgång av grundupplägget i ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisningar
  • Riskhantering
  • Arbete i och invid vattenväg
  • Arbete på avställd rörlig anläggningsdel
  • Arbete nära rörlig anläggningsdel
  • Arbete på rörlig anläggningsdel

Du har tillgång till kursen i 3 år från beställningsdatum.

Utbildningen är personlig och kan inte delas eller överlåtas.

Dokumentation
För att genomföra utbildningen behöver du publikationen ESA Vattenvägar - Vattenkraftens säkerhetsanvisningar.

Upplägg

Interaktiva föreläsningar, övningar och slutprov direkt på webben. I samband med din anmälan får du ett sms med länk till ESA Q, vår digitala kunskapsbank. Länken lägger du enkelt på din hemskärm på din mobil eller läsplatta.

Investering

2 775 kronor per person exklusive moms medlem Energiföretagen Sverige.
3 175 kronor per person exklusive moms icke medlem.

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången kurs gör du ett webbaserat slutprov och får därefter möjlighet att skriva ut ditt intyg eller vänta på intygskortet som skickas till dig.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Vattenvägar , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

En viktig del i verksamheten är att erbjuda service till våra medlemmar – bland annat med utbildningar, konferenser och publikationer – för att utveckla branschens kompetens och förmåga att möta morgondagens utmaningar. Energiföretagen Sverige äger och utvecklar registrerade varumärke EBR,...


Läs mer om Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

Olof Palmes gata 31
101 53 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera ESA Vattenvägar !

Liknande utbildningar