Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Kort om utbildningen
3 175 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

Webbkurs ESA – 14 Fackkunnig Repetition

Nu kan du som är fackkunnig inom el repetera dina kunskaper i ESA på webben. Boka EBR:s elsäkerhetsutbildning Webbkurs ESA Fackkunnig repetition och få tillgång till nya kunskapsbanken ESA Q. Webbkursen baseras på innehållet i publikationerna ESA Grund och ESA Arbete.

Kursen gör du när och var det passar dig, ensam eller tillsammans med kollegor som också har köpt kursen. Webbkursen är självinstruerande.

Efter genomgången kurs gör du ett slutprov och får därefter ett intyg. Skriv ut intyget och du har papper på din uppdaterade kompetens!

Inga förkunskaper krävs.

Kunskapsbank ESA Q
Vid bokningen får du tillgång till nya digitala kunskapsbanken ESA Q. Den hjälper dig inför arbetsmoment i vardagen.

Genom denna får du på ett enkelt och förklarande sätt tydliga svar på dina ESA-frågor. Den hjälper till att fylla i de små detaljerna som är avgörande för en fungerande elsäkerhet i vardagen. Din tilldelade roll på arbetsplatsen, riskhantering, arbetsmetoder eller vad sjukvården ska utföra för kontroller om olyckan är framme och så vidare. ESA Q ger dig svar när du är ute och jobbar eftersom den är tillgänglig både för mobiltelefon och surfplatta.

Ursprungsidén med ESA Q var att höja riskmedvetenheten. Idén har vuxit sig starkare och är idag ett komplement till de lärarledda utbildningarna och publikationerna inom ESA. För att använda ESA Q behöver du tidigare ha gått en grundkurs i ESA -14 samt boka och genomföra webbkursen ESA Fackkunnig Repetition.

ESA Q och webbkursen ESA Fackkunnig Repetition har du tillgång till i tre år, därefter måste du förnya din ESA kunskap enligt repetitionskravet.


EBR, ESA och ESA Q är av Energiföretagen Sverige skyddade varumärken. Våra registrerade varumärken ger oss ensamrätt och får endast användas med Energiföretagen Sveriges tillåtelse.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till alla som arbetar på eller nära elinstallationer.

Mål och syfte
Syfte med kursen är att uppdatera dina kunskaper inom ESA samt att du får möjlighet att lära dig vad som är nytt inom ESA. Webbkursen är en repetitionskurs.
Din arbetsplats kan till exempel vara en kraftdistributionsnätinstallation, en industriinstallation, boende eller kontor.

Kursen ger dig kunskap om innehållet i verksamhetsdirektiven och dess riktlinjer.  Efter kursen kan den teoretiska kunskapen tillämpas i ditt praktiska dagliga arbete.

Kursinnehåll

Utdrag av kursmaterialet:

  •  Du är viktig för säkerheten
  •  Vår gemensamma erfarenhet och kunskap
  •  Vilka krav ställs på att arbeta med el?ESA-funktioner
  •  Säker kommunikation
  •  Riskhantering
  •  Planering och genomförande av arbetet
  •  Säkerhetsmått och arbetsmetoder


Utbildningen är personlig och får inte delas eller överföras.

Kursen är öppen 3 år från beställningsdatum.

Dokumentation

För att slutföra utbildningen behöver du tillgång till publikationerna ESA Grund och ESA Arbete. Du kan också köpa publikationerna som ESA Paket.

Du behöver också tillgång till anvisningarna ELSÄK-FS 2006:1 and ELSÄK-FS 2008:3 från Elsäkerhetsverket, du kan ladda ner dem från deras hemsida.

Upplägg

Metodik och pedagogik
Interaktiva föreläsningar, övningar och ett slutprov direkt på webben.

När du registrerar dig får du ett textmeddelande med länk till ESA Q, vår digitala kunskapsbank. Du kan enkelt öppna och spara länken på din dator, mobil eller surfplatta.

Investering

2 775 kronor per person exklusive moms medlem i Energiföretagen Sverige.
3 175 kronor per person exklusive moms icke medlem.

Examen, diplom m.m.

Efter genomgången kurs gör du ett webbaserat slutprov och får därefter möjlighet att skriva ut ditt intyg eller vänta på intygskortet som skickas till dig.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om ESA Fackkunnig Repetition, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

En viktig del i verksamheten är att erbjuda service till våra medlemmar – bland annat med utbildningar, konferenser och publikationer – för att utveckla branschens kompetens och förmåga att möta morgondagens utmaningar. Energiföretagen Sverige äger och utvecklar registrerade varumärke EBR,...


Läs mer om Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

Olof Palmes gata 31
101 53 Stockholm

 Visa telefonnummer

Liknande utbildningar