Visa utbildning.se som: Mobil

Agera i kris - Simuleringsövning

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB
Kort om utbildningen
1 dag
3 350 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 30 november 2022 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm
simuleringsövning kris, krisövning, utbildning krishantering, krisutbildning, energibranschen krishantering, krisorganisation

Kursbeskrivning

Agera i kris - Simuleringsövning

All erfarenhet pekar på att en väl förberedd och tränad organisation klarar både en kris och dess konsekvenser mycket bättre. Efter den strategiska och teoretiska förberedelsen återstår en central del: praktisk övning. I påbyggnadsutbildningen Agera i Kris - Simuleringsövning, fokuserar vi på precis det. Här tränar du dina kunskaper i en realistisk krisövning och på så sätt får befäster du det du lärt dig.

Simuleringsövningen, som pågår under en dag, bygger på ett verklighetstroget case där du tränar på att agera optimalt i skarpt läge. Här testas befintliga handlingsplaner under verklighetstrogna former i ett anpassat scenario som testar krisledningens förmåga att agera stabilt och konsekvent. Efteråt utvärderas resultatet och du kan vara trygg med att dina kunskaper har fått fäste och fungerar även i pressade situationer.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom energibranschen eller sektorn för elektronisk kommunikation.

Exempel på roller eller befattningar som behöver kristräning är företagsledning på olika nivåer, säkerhetschefer, drift- och arbetsledare, drifttekniker, jour- och beredskapspersonal, stations- och linjetekniker/montörer, informatörer, receptionister samt kundtjänst.

Kursinnehåll

Fördjupad information

Krisplaner och rutiner måste övas för att fungera vid allvarliga händelser. Kursen Agera i kris ger ett kvitto på att krisorganisationen verkligen fungerar då det oplanerade inträffar. Genom simuleringsövningen testar förmågan att samarbeta, kommunicera och agera, vilket skapar trygghet och tillit i hela organisationen. Styrkor och svagheter utvärderas och åtgärder kan planeras.

Ur utbildningsinnehållet:

  • Återblick kris och krishantering
  • Tillämpad övning i att agera optimalt i en krissituation
  • Identifiera styrkor och svagheter
  • Förbättrar förmågan att samverka och ta snabba beslut

Utbildningsledarna kommer från4C Strategies, ett väletablerat bolag med konsulter som har lång erfarenhet av att utveckla energibranschens kompetens inom risk- och krishantering.

Energibranschen och sektorn för elektronisk kommunikation är två samhällsviktiga funktioner. När krisen kommer är det viktigt att dessa branscher kan samverka. Utbildning i Krishantering genomförs av Energiföretagen Sverige på uppdrag av Svenska kraftnät och PTS.

Tid & plats

30 november 2022, Solna/Stockholm

Investering

3 350 kronor per person exklusive moms, tack vare stöd från Svenska kraftnät och PTS. I priset ingår lunch, fika samt digital kursdokumentation.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Agera i kris - Simuleringsövning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 5 recensioner.

Kursdeltagare
Fick förståelsen för betydelsen med att vara förberedd på en kris. Genom planering, det vill säga att man har en färdig plan för vem som ska göra vad och i vilket skede.
Kursdeltagare
Utbildningen ger en god insikt i hur man ska agera i en eventuell kris.
Kursdeltagare
Jättebra när man får göra de praktiska övningarna och sätta upp krisorganisationen i ”skarpt” läge.

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

En viktig del i verksamheten är att erbjuda service till våra medlemmar – bland annat med utbildningar, konferenser och publikationer – för att utveckla branschens kompetens och förmåga att möta morgondagens utmaningar. Energiföretagen Sverige äger och utvecklar registrerade varumärke EBR,...


Läs mer om Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB

Olof Palmes gata 31
101 53 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,2)
Baseras på 20 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Agera i kris - Simuleringsövning från Energiföretagen Sverige – Swedenergy - AB, fyll i dina uppgifter: