Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Leda individen - Webbutbildning - Teori och praktik

Elerno Utbildning AB
Kort om utbildningen
Egen takt
5 995 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Valfritt datum - Distans
Onlineutbildning
   
Distans
Leda individen

Kursbeskrivning

Denna utbildning ingår i vårt utbildningspaket 'Ny som chef - Komplett chefsutbildning'.

Den allra viktigaste konkurrensfördelen ett företag har är sina anställda. Hur väcker du som ledare den potential och kraft som finns i varje individ? Hur aktiverar du kraften? Hur hjälper du individen att blomma? Lär dig leda individen.

Teori + Praktisk träning i en riskfri simulerad miljö baserad på verkliga exempel. En virtuell coach är med och guidar kursdeltagaren under hela utbildningen, när som helst, vart som helst.

Målgrupp

För dig som är ny som chef eller dig som behöver fördjupa dig och träna på utmanande situationer i vardagen.

Kursinnehåll

1. Ett coachande förhållningssätt
TEORI-DEL
Här introduceras du till vad coachning och ett coachande förhållningssätt är, samt vilka verktyg du kan använda dig av. Här får du med dig:

 • Vad syftet med coachning är.
 • Hur du får förtroendet att coacha andra.
 • Hur du coachar olika personligheter.
 • Hur du coachar medarbetaren i dennes utveckling.
 • Hur du inspirerar andra till att bli motiverade.
 • När fungerar coachning – när feedback?
 • Bra coachande frågor.
 • Coachningstruktur för att nå framgång.

PRAKTISK DEL
Simulerat möte där du helt riskfritt, får använda det du lärt dig och träna på coachning. I ett realistiskt scenario hjälper du en chef att coacha sin medarbetare. Din uppgift är att hitta den bästa vägen och dina val ger olika konsekvenser. Till din hjälp har du en coach som ger dig feedback på ditt beteende.

2. Feedback och återkoppling
TEORI-DEL
Konsten att ge feedback eller återkoppling är central för att vi ska utvecklas, förändra, förbättra, eller fortsätta göra det som vi gör bra. Här går vi igenom Best Practice för att ge – och ta emot – feedback. Innehåll:

 • Feedbacktrappan
 • Jag-budskap
 • Situationsfeedback

PRAKTISK DEL
Här får du, helt riskfritt, träna på hur du ger coachande återkoppling/feedback. I ett realistiskt scenario får du hjälpa en chef med att coacha och ge återkoppling till sin medarbetare. Din uppgift är att hitta den bästa vägen och se konsekvenserna av de val du gör. Till din hjälp har du i din tur en coach som ger dig feedback på ditt beteende.

3. Utvecklingssamtalet
TEORI-DEL
Utvecklingssamtalet är ett av dina viktigaste verktyg för att skapa resultat tillsammans med andra. Här får du med dig tips för vad du behöver tänka på före, under och efter utvecklingssamtalet.

PRAKTISK DEL
Här får du träna dina färdigheter i att hålla ett utvecklingssamtal. I ett realistiskt scenario kommer du att få möta och coacha medarbetaren Lisa. Din uppgift är att hitta bästa vägen och de val du gör får olika konsekvenser. Du får återkoppling av din coach som hjälp på vägen, när du behöver det.

4. Lönesamtalet
TEORI-DEL
Nyckeln för ett lönesamtal ligger i en tydlig löneprocess – där både medarbetare och chef känner sig trygga i vad som gäller och vilka mål och kriterier som ska vara uppfyllda. Innehåll:

 • Lönepolicy och lönekriterier – checklistor för hur ni tar fram och arbetar med dessa.
 • Grundläggande riktlinjer för lönesättning.
 • Lönesamtalet, vad du behöver tänka på före, under och efter.

PRAKTISK DEL
Här får du träna dina färdigheter i ett simulerat lönesamtal med medarbetaren Lisa. Målet är att Lisa ska förstå varför lönen blev som den blev och att ni har en plan framåt. Din uppgift är att hitta bästa vägen och de val du gör får olika konsekvenser. Du kommer att få återkoppling av din coach som hjälp på vägen, när du behöver det.

Upplägg

Teori + Praktisk träning i en riskfri simulerad miljö baserad på verkliga exempel. Kursdeltagaren får bland annat öva på nyckelarbetsuppgifter genom fiktiva träningsscenarion, applicerad problemlösningsmetodik, och professionell och effektiv kommunikation. En virtuell coach är med och guidar kursdeltagaren under hela utbildningen, när som helst, vart som helst!

Utbildningen Leda Individen består av 4 delar, alla innehåller både teori och praktik.

Tid & plats

Var och när du vill, i din egna takt!

Undvik onödiga kostnader som till exempel resor, boende, och givetvis tiden som förloras när du åker iväg på utbildningar.

Investering

5.995 kr / person

Personlig licens som varar i 12 månader. Du kan när som helst under licenstiden gå tillbaka och repetera innehåll.

Kursledare

20 års erfarenhet - Best practice

Skapat av kursledare med 20 års erfarenhet inom utbildning för ledarskap. Best practice är all den långa erfarenhet, anpassat för dina behov och det som faktiskt fungerar i din vardag.

Syftet är att ge dig praktisk hjälp i din vardag så att du kan nå dina mål och utvecklas i din roll.

Examen, diplom m.m.

Efter utbildningen erhåller du automatiskt ett personligt certifikat direkt på mail.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Leda individen - Webbutbildning - Teori och praktik, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Elerno Utbildning AB

Elerno Utbildning AB

Om Elerno

Elerno är ett utbildningsföretag som erbjuder konkurrenskraftiga och kompetenshöjande utbildningar, både 100% digitalt/online och företagsanpassat på plats hos kunden. Tillsammans med våra pedagogiska utbildare som besitter upp till 20 års erfarenhet från diverse branscher är våra specialområden chef & ledarskap,...


Läs mer om Elerno Utbildning AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Elerno Utbildning AB


 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Leda individen - Webbutbildning - Teori och praktik!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar