Visa utbildning.se som: Mobil

MER Anläggning 17

EGA
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-03-11 - Stockholm
Göteborg, Karlstad, Stockholm, Umeå
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2020-03-11  
5 700 SEK
2020-05-27  
5 700 SEK
Umeå
2020-03-26  
5 700 SEK
Göteborg
2020-04-02  
5 700 SEK

Kursbeskrivning

Endagskurs

Anläggningsarbeten är svåra att i förväg uppskatta. Mycket kan hända under entreprenadens gång. Entreprenadens omfattning ändras. Nya tekniska lösningar krävs. Stenblock eller otjänliga massor dyker upp.

Insikt i mät- och ersättningsreglerna (MER) är därför av största betydelse vid anläggningsarbeten Beställaren och dennes konsulter måste ha kunskaper för att förteckna mängderna i kontraktet. Man måste också under entreprenaden reglera avgående och tillkommande mängder och arbeten i enlighet med regelsystemet. Entreprenören i sin tur bör känna till MERs regelverk för att kunna göra riktiga kalkyler och bevaka sin rätt till kontraktsenlig ersättning.


Kursmål

Målet med kursen är att deltagaren ska få kännedom om hur mät- och ersättningsreglerna enligt MER Anläggning 17 är uppbyggda och används.


Kursinnehåll

När utförandedelens mängder sammanställas och faktureras, kan det göras på flera olika sätt. I kursen tar vi upp exempel på hur MER Anläggning 17 kan användas.

Vi går igenom:

  • De väsentliga delarna i MER. Dels de principer som gäller vid förteckning av mängder, mätning och ersättning av olika arbeten, dels de regler som brukar vålla de flesta diskussionerna och största extrakostnaderna.
  • Hur MER används tillsammans med exempelvis AB, ABT och AMA Anläggning.
  • Vi tar även upp de viktigaste förändringarna gentemot tidigare utgåvor av MER.


Förkunskaper

Du bör ha gått någon AMA Anläggning utbildning exempelvis vår grundkurs i AMA Anläggning 17, eller ha motsvarande kunskaper. Du bör även ha grundläggande kunskaper om AB 04 och ABT 06. Erfarenhet från tidigare MER är bra men inget krav.

MålgruppGrund- eller repetitionskurs för beställare, projektörer och entreprenörer som måste kunna hitta i och förstå uppbyggnaden av MER.


InvesteringI priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om MER Anläggning 17, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner.

Fredrik Nilsson, Sundbyberg Avfall & Vatten
(2)
Utbildningsmaterial och kunskapen hos föreläsaren var ypperligt men utbildning fallerar på att föreläsaren hela tiden kommer in på oväsentliga sidospår som tar upp halva dagen. Föreläsaren har en förflutet hos Trafikverket (Banverket/Vägverket) vilket gör att järnväg och väg fick alldeles för stort fokus. Vi som inte jobbar så mycket med detta f...
Visa mer

EGA

EGA

EGA

Vi utbildar byggsverige inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad inför framtiden....


Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EGA

Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(3,8)
Baseras på 9 recensioner.
Alla recensioner för arrangören