Visa utbildning.se som: Mobil

MER Anläggning 17

EGA
Kort om utbildningen
1 dag
5 700 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-11-20 - Gävle
Gävle, Göteborg, Karlstad, Linköping, Malmö, Stockholm - Visa alla  
Öppen utbildning
Kommande starter
Gävle
2019-11-20  
5 700 SEK
Göteborg
2019-12-04  
5 700 SEK
2020-04-02  
5 700 SEK
Sundsvall
2019-12-05  
5 700 SEK

Kursbeskrivning

Endagskurs

När förfrågningsunderlaget bygger på nya AMA Anläggning 17, finns MER Anläggning 17 (Mät- och ersättningsregler) för att reglera mängdförtecknade arbeten, samt tillkommande och avgående arbeten.

Mycket kan hända under entreprenadens gång
Entreprenadens omfattning ändras. Nya tekniska lösningar krävs. Stenblock eller otjänliga massor dyker upp. Beställaren och dennes konsulter måste ha kunskaper för att förteckna mängderna i kontraktet. Man måste också under entreprenaden reglera avgående och tillkommande mängder och arbeten i enlighet med regelsystemet. Entreprenören i sin tur bör känna till MER:s regelverk för att kunna göra riktiga kalkyler och bevaka sin rätt till kontraktsenlig ersättning.


Kursmål

Deltagaren får kännedom om hur mät- och ersättningsreglerna är uppbyggda.


Kursinnehåll

Vi går igenom de väsentliga delarna i MER. Dels de principer som gäller vid förteckning av mängder, mätning och ersättning av olika arbeten, dels de regler som brukar vålla de flesta diskussionerna och största extrakostnaderna. Vi tar även upp de viktigaste förändringarna gentemot tidigare utgåvor av MER.


Förkunskaper

Erfarenhet från tidigare AMA är bra men inget krav. Du behöver känna till och hitta i AB 04, ABT 06 och AMA Anläggning 17.


Övrig information

Tag med egna exemplar av AMA Anläggning 17, MER Anläggning 17 och RA 17 då dessa inte ingår i kursen. Dessa kan beställas via Svensk Byggtjänst 08-457 10 00 eller på Svensk Byggtjänst bokhandel. Där kan du även "prova på" AMA online i 14 dagar, då förutsätter det att du har din padda eller dator med på kursen.

InvesteringI priset ingår kursdokumentation, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om MER Anläggning 17, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Fredrik Nilsson, Sundbyberg Avfall & Vatten
(2)
Utbildningsmaterial och kunskapen hos föreläsaren var ypperligt men utbildning fallerar på att föreläsaren hela tiden kommer in på oväsentliga sidospår som tar upp halva dagen. Föreläsaren har en förflutet hos Trafikverket (Banverket/Vägverket) vilket gör att järnväg och väg fick alldeles för stort fokus. Vi som inte jobbar så mycket med detta f...
Visa mer

EGA

EGA

EGA

Vi utbildar byggsverige inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad inför framtiden....


Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EGA

Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(2,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 8 recensioner.
Alla recensioner för arrangören