Entreprenadjuridisk workshop i anläggnings- och byggprojekt

EGA, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Pris
13 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 december, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2 dagar
Pris
13 500 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
4 december, 2023 (+2 kursstarter)
Utbildningsform
Öppen utbildning
Från 13 500 SEK exkl. moms / person

Kursbeskrivning

Tvådagarskurs

Med kursbekräftelsen kommer en enkät som behöver svaras på för att vi ska kunna anpassa kursen efter er.

Välkommen till entreprenaden där beställare och entreprenör precis har inlett arbetena i ett mark-, anläggnings- och byggprojekt med syftet att utveckla området Målyckan. Platsen och projektet är förvisso fiktivt, men situationerna som uppkommer är realistiska och utgår från kursledarnas erfarenhet samt entreprenadjuridiska rättsfall.

Utifrån ett problembaserat upplägg gemensamt, i grupp och enskilt, tar vi oss an vanligt förekommande frågor och problem som kan uppstå i entreprenader, och som även uppstår i projektet Målyckan.

Kursmaterialet utgörs av kontraktshandlingar i form av avtal, ritningar, mängdförteckning, AF-del osv. Vilka ligger till grund för diskussionen, lösningarna och svaren på de situationer som uppstår i det fiktiva entreprenadprojektet baserat på AB 04 men med s.k. "insprängda totalentreprenader". Situationerna som avses är bl.a. överraskande markförhållanden (ÄTA/hinder), oklara beställningar och avtalsvillkor, regleringen av utförda arbeten enligt mängdförteckning, projektledning och tidsstyrning, fel i utförda arbeten, skador och skadestånd, bevissäkring osv.

Kursledarna, vilka utgörs av dels en praktiker på området med erfarenhet som både beställare och entreprenör, dels en advokat specialiserad på entreprenadrättsliga tvister, guidar dig genom genomförandet av projektet med tyngdpunkt på praktiska exempel och situationer som är sannolika att leda till tvist mellan parterna.

Kursen är för dig med erfarenhet av entreprenadprojekt och som önskar att lära sig mer om entreprenadjuridikens praktiska tillämpning.


Kursmål

Att få ökade kunskaper om hur entreprenadjuridiken kan få praktisk betydelse i din yrkesverksamhet och särskilt hur du bör agera i praktiken om problem uppkommer i projekten.


Kursinnehåll

Kursen fokuserar på följande områden som brukar leda till att tvist uppkommer i projekten.

  • Kontraktet
  • Projektets genomförande
  • Tolkning av kontraktshandlingar
  • Hantering av mängdreglering, ÄTA, hinder och rubbningar
  • Felavhjälpande, skadestånd och viten

Frågeställningarna ovan hanteras genom övningsexempel, gruppövningar och fördjupade diskussioner under två sammanhängande kursdagar.


Förkunskaper

Grundläggande kunskap om entreprenadjuridik, t.ex. genom arbetslivserfarenhet eller genom att ha deltagit i Entreprenadjuridik, grundkurs, Entreprenadjuridik, tvådagars grundkurs eller motsvarande.

Övrigt

Med kursbekräftelsen kommer ni få en enkät från programmet Netigate att besvara för att kursledarna ska kunna anpassa kursen efter era erfarenheter och behov. Besvara enkäten så snart som möjlig, och helst senast två veckor innan kursstart.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 kursstarter

4 december, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

25 januari, 2024

  • Öppen utbildning
  • Malmö

Varför välja EGA?

Distansutbildningar

Du väljer startdatum

Kursledare med branschexpertis

MålgruppBeställare, entreprenörer och konsulter verksamma i genomförandet av entreprenader som önskar tränga djupare in i entreprenadjuridiken med eget aktivt engagemang i workshopformat.

Investering I priset ingår kursdokumentation, AB 04, digitalt kursintyg, lunch samt för- och eftermiddagsfika.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Entreprenadjuridisk workshop i anläggnings- och byggprojekt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
EGA
Kyrkogatan 16
826 32 Söderhamn

EGA

Vi utbildar byggsverige inom Entreprenadjuridik, AMA, Kvalitet, Arbetsmiljö och Projektledning. Våra kursledare är yrkesverksamma och vet vad som gäller ute i verkligheten inom byggbranschen idag. De har även insikt i vad du behöver veta för att stå rustad inför framtiden....

Läs mer om EGA och visa alla utbildningar.

Highlights