Inga recensioner än

Making Your Business Digital

Längd
9 dagar
Pris
52 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
september 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
9 dagar
Pris
52 000 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
september 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Making Your Business Digital

- Strategies for developing digital business models

Snabb teknologisk utveckling och globalisering stöper om spelplanen för många branscher. Den gamla kartan räcker alltså inte längre till för att förstå och navigera i det nya affärslandskapet. Making Your Business Digital – Strategies for developing digital business modelsger dig förutsättningar, metoder och verktyg att utmana och utveckla ditt företags befintliga affärsmodeller. I en utforskande kontext av inspiration och kreativt tänkande i kombination med ett smörgåsbord av digitala möjligheter, ges du tillfälle att utveckla potentialen för din organisations framtid.

Nya tider skapar nya möjligheter

För många organisationer är det en nödvändighet att anpassa sig och utforska nya möjligheter i ett affärslandskap präglat av snabb teknologisk utveckling, för att behålla eller öka sin konkurrenskraft​. Att utveckla nya affärer parallellt med att hantera en befintlig verksamhet är en utmaning som många företagsledningar brottas med idag​.

Skillnaderna idag är att utvecklingstakten är avsevärt snabbare och att organisationer sällan är utformade för att hantera detta. Ofta upplevs det som svårt att använda befintlig organisation som plattform för djärva utvecklingsprojekt med betydande tillväxtpotential. Därför behövs kompletterande ansatser, metoder och verktyg, som kan kombinera djärva utvecklingsprojekt inom ramen för befintlig organisation samtidigt som den digitala förmågan ökas i organisationen.

Making Your Business Digital – Strategies for developing digital business models ​in​går även som en valbar modul i Leading IMPACT – Executive Management & Leadership Program.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

september 2023

  • Öppen utbildning
  • Lund

Innehåll

Making Your Business Digital – Strategies for developing digital business models ger dig verktygenför att utveckla förändringsstrategier och utvärdera digitala initiativ, bygga en experimenterande kulturoch öka din digitala kompetens – parametrar som bidrar till organisationens digitala förmåga. ​Vi arbetar under programmet med teorier och modeller som bland annat beskriver och förklarar:

  • Strategiska modeller och vikten av en kontinuerligt uppdaterad strategi.
  • Organisatorisk förändring och kultur som verktyg för utveckling.
  • Metoder för affärsutveckling genom utveckling av nya produkter och tjänster.
  • Hur man definierar och skapar kundvärde och kunderbjudande
  • Teknologi som möjliggörare för företag och dess intressenter

Making Your Business Digital tränar dig och din organisation i metoder för digital transformation och utveckling av digital mognad. Vi kommer i programmet att hjälpa dig att anamma ett utforskande förhållningssätt till förändring, där det handlar om att systematiskt prova nya saker och på ett effektivt sätt dra lärdomar av de resultat man uppnår, såväl positiva som negativa. En organisations digitala mognad utvecklas genom att systematiskt, gradvis och kontinuerligt värdera, välja och genomföra avgränsade experiment, som ligger i linje med företagets strategi. Om de blir framgångsrika, kan de utvecklas till fullskaliga projekt – men även experiment som inte når uppsatta mål bidrar till att öka organisationens digitala mognad.

Om föreläsarna

Tomas De Souza – vd på healthtechbolaget WordDiagnostics, är alumn från EFL:s Executive MBA-program och har mångårig erfarenhet av att leda och driva digital innovation. Han har en bakgrund inom business design och affärsutveckling, med ett särskilt fokus på att konkretisera och realisera framtida affärspotential för såväl nya som traditionella verksamheter. Bakom sig har Tomas bland annat ett uppdrag som Director of Innovation för Bonnier News.

Roger Ström – knuten till Ekonomihögskolan, har bred erfarenhet av forskning, undervisning, konsultverksamhet samt digital affärsutveckling. Han är också medförfattare till “Digital marknadsföring”, den första svenska boken som kopplar ihop digital transformation med digital marknadsföring.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Making Your Business Digital, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
EFL, Executive Foundation Lund
Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Leading Change, Ledarskap i organisationer och managementprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik...

Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Highlights