Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Controller

EFL, Executive Foundation Lund
   
Lund
Svenska

Kursbeskrivning

Diplomerad Controller

Diplomerad Controller är en två år lång utbildning på deltid inom ekonomi, projektledning, strategi och ledarskap. Du kombinerar studierna med ditt arbete och tränas i att mer effektivt kunna hantera ekonomisk information. Du kommer bland annat att behärska strategi, affärsstyrning, verksamhetsplanering och ledarskap. Efter genomgånget tvåårigt program erhålls titeln Diplomerad Controller.

Diplomerad Controller är en gedigen utbildning för dig som är på väg in i en ny yrkesroll eller vill utvecklas i ditt befintliga arbete. Genom deltidsstudier på högskolenivå och kvällstid utvecklas du inom allt från budgetering, kalkylering och investeringsplanering till strategiskt ledarskap. Som Diplomerad Controller får du ett kvitto på dina kunskaper och skaffar dig en gedigen plattform för din fortsatta karriär.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

För dig som söker nya utmaningar inom din yrkesroll eller är på väg mot nya uppgifter. Du vill kombinera ditt yrkesarbete med studier i företagsekonomi på högskolenivå. Bakom dig bör du ha minst treårigt gymnasium och minst två års arbetslivserfarenhet.

Om föreläsarna

EFL-teamet består av framstående pedagoger, forskare, ämnesexperter och utbildningsdesigners. Med våra kopplingar till Ekonomihögskolan i Lund och näringslivet skapar vi de bästa förutsättningarna för din utveckling. På Diplomerad Controller möter du ett handplockat team som ger dig en skarp marknadsanpassad utbildning med substans och tyngd, en kvalitetssäkrad utbildning mellan universitet och näringsliv.

Innehåll:

Diplomutbildningen Diplomerad Controller innehåller följande delar:

 • Termin 1 och 2 studerar du företagsekonomisk grundkurs. Detta ger dig en bred företagsekonomisk verktygslåda att bygga vidare på. Terminerna innefattar delkurser i:
  • marknadsföring
  • organisation
  • extern redovisning
  • ekonomistyrning
  • företagets roll i samhället
 • Termin 3 består av kursen EFL Affärsstyrning. Den innehåller:
  • strategi och konkurrensfördelar
  • internprissättning
  • finansiella nyckeltal
  • budget och prognoser
  • kapitalbehovsanalys
  • cash flow
  • investeringsbedömning
  • lönsamhetsstyrning
 • Termin 4 består av kursen EFL Ledarskap i organisationer
  • Ledarskap i organisationer
  • Projektledning
  • Strategisk ledning

Om EFLs Akademiska Diplomprogram och praktisk information

EFLs Akademiska Diplomprogram finns i två inriktningar. Utöver Diplomerad Controller finns även inriktningen Diplomerad Marknadsekonom. De två första terminerna är gemensamma för båda inriktningarna. Vårterminerna pågår ca 20 januari - 10 juni, höstterminerna ca 1 september - 20 januari.

Varje kurs omfattar en termin (ca 20 veckor) med sammankomst vanligtvis en kväll per vecka. Sammankomsterna består av föreläsningar, praktikfallsdiskussioner, workshops och praktiska övningar. Oftast pågår de mellan kl.17.30 - ca 21.00. Vilken veckodag varierar, kontakta oss för mer detaljerad information. Termin ett och termin fyra inleds kurserna med ett två-dagarsinternat.

Plats:
Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Omdöme från tidigare deltagare

Omdöme från deltagare Mari Jöryd

”Jag valde att gå utbildningen för att få en djupare förståelse för controllerarbete, bli bättre på det jag arbetar med och även för att få ett kvitto på min prestation. Jag har jobbat några år med redovisning och kände att jag ville vidareutveckla mig. Under utbildningen har jag haft turen att få arbeta med fantastiskt trevliga kurskamrater och nätverket som jag skaffat mig är ovärderligt.

Jag har en helt annan förståelse för controllerarbetet nu än tidigare och jag har lärt mig många nya termer som jag tidigare hade hört talas om men inte riktigt förstått. Det är lättare att hänga med i diskussioner som rör de ämnen som jag läst och min självkänsla är enormt stärkt.”

Maria Jöryd
Controller
Tetra Pak

Upplägg

Utbildningen innefattar sammankomster en kväll i veckan. Detta kombineras med egna studier, grupparbeten och workshops, samt två internat placerade i början av termin 1 respektive 4. Termin 1 och 2 kan studeras i ett block. Termin 3 och 4 kan studeras som fristående delar. Programmet avslutas med en högtidlig diplomering.

Investering

39 500 kr per termin.

För medlemmar i EFLs nätverk är kostnaden 35 500 kr per termin. Priser exklusive moms och litteraturkostnader. Internats- och diplomeringskostnader ingår.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Controller, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

EFL, Executive Foundation Lund

Med program såsom EFL:s Styrelseprogram, Diplomerad Marknadsekonom, Diplomerad Controller och flaggskeppsprogrammet Leading IMPACT är EFL Executive Education ett av regionens starkaste varumärken för utbildningar till yrkesverksamma. Leading IMPACT, som startade för första gången hösten 2019 bygger på samma pedagogik som...


Läs mer om EFL, Executive Foundation Lund och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

EFL, Executive Foundation Lund

Scheelevägen 15b (Box 794 )
220 07 Lund

 Visa telefonnummer

Recensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Controller!
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Controller från EFL, Executive Foundation Lund, fyll i dina uppgifter: