Visa utbildning.se som: Mobil

Diplomerad Hållbarhetspecialist - distans/online

Effort Consulting AB
Kort om utbildningen
15 dagar
59 000 SEK exkl. moms
   
Distans

Kursbeskrivning

DIPLOMERAD HÅLLBARHETSSPECIALIST

DIPLOMERAD HÅLLBARHETSSPECIALIST

Alla medvetna organisationer och ledare inser att idag och i framtiden behöver hållbarhet vävas in som en naturlig del i en framgångsrik verksamhet. För att attrahera både medvetna kunder och medarbetare krävs mer än för bara några år sedan. Under 5 träffar och totalt 15 dagar får du kunskap, inspiration och verktyg för att leda och driva ett framgångsrikt hållbarhetsarbete.

KOMBINERA AFFÄRER OCH SAMHÄLLSNYTTA

Utbildningsprogrammet Diplomerad Hållbarhetspecialist vänder sig till dig som behöver och vill fördjupa kunskapen om hållbarhet och hur du kan omsätta kunskapen framgångsrikt i din verksamhet. Utbildningsprogrammets innehåll bygger på den senaste forskningen inom hållbarhet i kombination med många års erfarenhet av strategiskt och operativt hållbarhetsarbete. 

Programmet ger gedigen kunskap och genomtänkta arbetssätt som förbättrar din förmåga att förstå och hantera risker. Lägg därtill synsätt och metoder som kan driva en hållbar innovation och utveckling så täcker ni både möjlighets- och riskperspektivet i er verksamhet.

SOM DIPLOMERAD HÅLLBARHETSSPECIALIST KAN DU:

  • Kombinera goda affärer med miljö- och samhällsnytta 
  • Inspirera och engagera för hållbarhet 
  • Prioritera och planera ett hållbarhetsarbete 
  • Använda metoder och verktyg som gör skillnad 
  • Bolla idéer med ditt nya nätverk av hållbarhetsspecialister

UTTALANDEN FRÅN TIDIGARE DELTAGARE

Utbildningsprogrammet Diplomerad hållbarhetsspecialist har utvecklats tillsammans med en mängd kunniga ledare från näringslivet. Steg för steg har vi utformat innehållet i det program som du kommer att gå igenom.

En variant av det här programmet har tidigare också givits som en YH-utbildning under titeln Hållbarhetssamordnare. Detta är vad några av deltagarna tyckte om utbildningen:

”Utbildningen gav mig en mycket bra helhetssyn på hur hållbarhetsarbete förenar affärsnytta med samhällsnytta. Den har gett ett brett perspektiv och förståelse för vikten av att få hållbarhet integrerat i företags verksamhetsstyrning och strategier. Efter avslutad utbildning fick jag direkt jobb som hållbarhetssamordnare på Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Innehållet i kurserna stämmer väldigt bra med de arbetsuppgifter jag har idag. Jag är mycket nöjd med den kunskap, de erfarenheter och verktyg som Efforts föreläsare förmedlat.”

Johanna Gadd, Hållbarhetssamordnare

Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän

”Utbildningen gav mig en gedigen inblick i vad ett hållbart företagande är. Den gav en bred bas att bygga vidare på i den organisation jag verkar i. Våra föreläsare var kunniga och en stor källa till inspiration. Lika inspirerande och lärorikt var det att träffa övriga kursdeltagare, att få ta del av allas tankar, erfarenheter och utmaningar. ”

Anette Palbrant, Administrativ Chef

Advokatfirman Lindahl

”Utbildningen var fantastiskt lärorik och inspirerande. Som utbildad Hållbarhetssamordnare är jag nu delaktig i att ta fram hållbarhetsredovisningen för Uppsala Vatten och Avfall AB. I år rapporterar vi för andra gången och första gången enligt GRI-Standards. En fantastisk möjlighet och utmanande process vi kommer att lära oss mycket av.”

Irene Mårtensson, Avfallsingenjör

Uppsala Vatten och Avfall AB

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningsprogrammet Diplomerad Hållbarhetsspecialist är för dig som vill fördjupa din kompetens inom hållbarhetsarbete. Du kanske arbetar som, eller har ambitionen att arbeta som, hållbarhetsspecialist, hållbarhetschef, hållbarhetsstrateg, hållbarhetsexpert eller hållbarhetssamordnare inom näringslivet eller den offentliga sektorn. 

Utbildningen vänder sig också till dig som är kvalitets-, miljö-, arbetsmiljö- eller linjechef och som vill ta ett större grepp om hållbarhetsfrågorna.

Upplägg

HÅLLBARHETSSPECIALIST - FEM MODULER

Utbildningsprogrammet Hållbarhetsspecialist består av fem utbildningsmoduler om tre dagar vardera, sammanlagt femton utbildningsdagar:

  1. Introduktion till Hållbarhet
  2. Systematiskt hållbarhetsarbete
  3. Lagstiftning inom hållbarhet
  4. Kommunicera och rapportera hållbarhet
  5. Hållbarhetskultur

Läs mer om respektive modul på effort.se/kurser-och-utbildningar/

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diplomerad Hållbarhetspecialist - distans/online, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Effort Consulting AB

Effort Consulting AB

Effort Consulting AB

Vi är managementkonsulter med inriktning på hållbarhet. Vi utvecklar, använder och förmedlar kunskap tillsammans med individer och organisationer som vill driva en hållbar verksamhet och stå som framgångsrika förebilder. Vi har funnits sedan år 2000 och håller företagsanpassade såväl som...


Läs mer om Effort Consulting AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Effort Consulting AB

World Trade Center
Mässans gata 10
412 51 Göteborg

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomerad Hållbarhetspecialist - distans/online från Effort Consulting AB, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Bli den första att recensera Diplomerad Hållbarhetspecialist - distans/online!

Liknande utbildningar