Visa utbildning.se som: Mobil

Säkra upp ASP.NET Core med OpenID Connect och IdentityServer

Edument
Kort om utbildningen
3 dagar
25 900 SEK exkl. moms 15 540 - 25 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-01-18 09:00 - Distans
Distans, Malmö
Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
15 540 SEK
2021-01-18

Distans
20 720 SEK
2021-06-09

Kursbeskrivning

Säkra upp ASP.NET Core med OpenID Connect och IdentityServer

Idag möter vi många autentiserings- och auktoriseringsutmaningar i samband med design och utveckling av moderna applikationer. Kraven är större än någonsin, i synnerhet när applikationerna måste ha stöd för allt från mobil och SPA-applikationer till mikroservice i molnet.

OpenID Connect är standarden vi bör använda för hantering av autentisering och auktorisering i dagens moderna applikation, men samtidigt kan det vara väldigt förvirrande med alla dess olika koncept, som t.ex.: scopes, claims, flows, resurser och tokens. 

För att hantera användarna och dess rättigheter kan man alltid använda externa tjänster, men för den som vill hantera detta själv är IdentityServer ett populärt alternativ. IdentityServer är ett open-source ramverk för dig som vill bygga din egna identitets-service. I kursen använder vi huvudsakligen IdentityServer, men vi tittar även på hur man använder externa tjänster.

Förkunskaper

ASP.NET Core-utvecklare som vill lära sig att skydda sina applikationer med OpenID Connect med hjälp av IdentityServer. 

Kursinnehåll

I den här kursen kommer vi att gå igenom

  • Hur OAuth och OpenID Connect fungerar på djupet
  • Hur man sätter upp sin egen instans av IdentityServer
  • Hur man säkrar sina ASP.NET Core-applikationer med OpenID Connect och IdentityServer

Under kursens gång kommer vi inte bara att konfigurera olika magiska bibliotek, utan kommer att gå bakom kulisserna på OpenID Connect och IdentityServer för att verkligen förstå hur de fungerar.

Upplägg

DISTANSKURS

Genom att gå kursen online och delta i vårt digitala klassrum kan du se och höra läraren och de andra deltagarna i realtid. Du har möjlighet att ställa frågor, föra diskussioner, tillgång till kursmaterial och få feedback på övningar.

När kursen körs på distans använder vi oss av verktyget Zoom. Schemat för kursdagen följer hur dagarna i klassrummet är upplagda. Under förmiddagen håller kursen på 09.00-12.00 med mikropauser för att sträcka på benen eller fylla på kaffet. Därefter återupptas undervisningen klockan 13.00 och håller på till 17.00, även då med pauser. 

"Bra upplägg och lätt att följa med, bra verktyg användes för att zooma in och understryka så man hela tiden var med. Bra upplägg att läraren gick igenom avsnittet först och att man sedan fick göra själv."

- Kursdeltagare som deltagit på distans

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I KLASSRUMMET

Varje kurstillfälle är individuellt, men nedan är ett exempel-schema på hur kursdagarna hos Edument brukar se ut. Utöver lunch och fika är det småpauser under dagen. 

08:30 Frukost
09:00 Kursstart
12:00 Lunch
14:30 Fika
17:00 Kursdagen avslutas

Våra kurslokaler ligger centralt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du får mer information kring exakta tider och plats när kurstillfället närmar sig. 

Måltiderna som presenteras i exempel-schemat är inkluderade i kurspriset. Om du har särskilda allergier och/eller matpreferenser har du självklart möjlighet att meddela oss dessa innan kursstart. 

Kursledare

Tore Nestenius

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Säkra upp ASP.NET Core med OpenID Connect och IdentityServer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Edument

EdumentVarmt välkommen till Edument!

På Edument erbjuder vi kurser och kompetensutveckling inom Mjukvaruutveckling, agila metoder och management. Vi vänder oss främst till dig som är verksam systemutvecklare och som vill fördjupa eller bredda din kompetens.  Vår drivkraft är kunskap och vi ser glädjen i...


Läs mer om Edument och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Edument

Kullagatan 21
252 20

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Säkra upp ASP.NET Core med OpenID Connect och IdentityServer från Edument, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Säkra upp ASP.NET Core med OpenID Connect och IdentityServer!

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 1329 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar