Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Management 3.0

Edument
Kort om utbildningen
2 dagar
17 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-14 09:00 - Malmö
Malmö
Kommande starter
Malmö
17 900 SEK
2020-09-14

Malmö
17 900 SEK
2020-10-21

Kursbeskrivning

Management 3.0

Vill du utveckla ditt ledarskap? Oavsett om du har en ledarroll idag eller inte är detta kursen för dig som vill utveckla ditt ledarskap med agila metoder. Du kommer få konkreta verktyg hur du kan leda utan att leda, hur du kan utveckla både dig själv och din omgivning. 


2010 släppte Jurgen Appelo boken Management 3.0 och den har gjort succé över hela världen. Jurgen rankas som en av de mest inflytelserika personerna inom ledarskap och agile. Själv beskriver Jurgen sig som en “creative networker”. Ledarskap är inte bara chefernas ansvar. Det är allas ansvar. Alla leder vi på något sätt! Ledarskap är dessutom för viktigt för att lämnas enbart till cheferna. 


Management 3.0 är den ledande modellen för agilt ledarskap och kursen leds av vår licensierade Management 3.0 facilitator. 

Målgrupp

Kursen kräver inga förkunskaper och riktar sig till dig som vill utveckla, och arbeta med, ditt ledarskap.

Kursinnehåll

Under kursens två dagar går vi igenom följande 8 moduler:

Agilt Ledarskap
Systemutvecklare har jobbat länge med agila metoder men vi blir hela tiden fler ledare som säger att vi är agila. Vad är agilt ledarskap och hur skiljer sig det mot traditionell organisation? Vad blir chefens roll i en agil organisation?

Komplexitetstänkande
Vad är komplexitetstänkande och varför för fungerar agil utveckling?

Ge kraft åt individen
Människor är de viktigaste delarna i en organisation och ledarna måste göra allt de kan för att hålla dem aktiva, kreativa och motiverade. Vad har vi för drivkrafter? Vad motivera oss? Vad har vi för grundläggande behov?

Bemyndiga teamen
Team kan självorganisera och detta kräver ansvar, befogenheter och förtroende från ledningen. Vilka förutsättningar gäller och vad har vi för utmaningar? Hur fungerar det med styrning och delegering? Hur visas förtroende?

Att sätta ramar
Självorganisering kan leda till vad som helst. Det är därför nödvändigt att skydda människor och delade resurser samt att ge människor ett tydligt syfte och definierade mål. Hur lyckas vi med det och vilka verktyg kan användas?

Utveckla kompetens
Team kan inte uppnå sina mål om medlemmarna saknar kompetens och därför måste chefer/ledare bidra till utvecklingen av kompetensen. Hur gör vi?

Odla strukturer
Många team verkar inom ramen för en komplex organisation och därför är det viktigt att skapa strukturer som underlättar kommunikationen. Vilken organisationsstruktur fungerar i en agil organisation? Hur tänker vi kring generalisering vs specialisering?

Change Management 3.0
Change Management, förändringsledning, är något alla organisationer kämpar med. Är man inte under utveckling är man under avveckling och därför gäller det att jobba med ständig förbättring. I praktiken innebär detta att chefer/ledare ska agera som “change agents” och utveckla organisationen. Hur gör vi organisationen agil? Hur får vi medarbetare att vilja utvecklas? Hur få vi kunderna att acceptera agil metodik? 

Upplägg

Varje kurstillfälle är individuellt, men nedan är ett exempel-schema på hur kursdagarna hos Edument brukar se ut. Utöver lunch och fika är det småpauser under dagen. 

08.30 Frukost
09.00 Kursstart
12.00 Lunch
14.30 Fika
17.00 Kursdagen avslutas

Våra kurslokaler ligger centralt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Du får mer information kring exakta tider och plats när kurstillfället närmar sig. 

Kursledare


Björn Lindell, agile coach och licensierad Management 3.0 facilitator.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Management 3.0, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 9 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(5)
5 av 5
Kursdeltagare
(4)
4 av 5

Edument

Edument


Varmt välkommen till Edument!

Vi hjälper företag och startups med komplexa mjukvaruprojekt och tar fram morgondagens kurser inom mjukvaruutveckling. Vad kan vi hjälpa dig med?Edument AB grundades 2010 i Helsingborg av Acke Salem och Tore Nestenius. De möttes för första gången på en konferens där...


Läs mer om Edument och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Edument

Kullagatan 21
252 20

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 9 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 1312 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar