Visa utbildning.se som: Mobil

Ledarskap för projektledare

Education & More
Kort om utbildningen
2 dagar
9 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-15 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Ledarskap för projektledare

Många företag lägger stor vikt vid att utveckla ledarskapet hos sina linjechefer. Ledarutveckling för projektledarna är ofta eftersatt, trots att dessa ofta har större ansvar för saker som påverkar företagets resultat.

En projektledares roll är att styra, leda eller koordinera alla aktiviteter och funktioner inom ett projekt. Projektledaren ser till att projektet uppnår uppställda mål avseende tid, kvalitet och ekonomi med hjälp av bland annat tidsplaner med milstolpar, riskanalyser, kontrollplaner och ekonomiuppföljningar. Förhoppningsvis finns en gemensam projektmetodik eller modell att arbeta efter. Detta kan räknas till den “hårda” delarna i projektledarskapet, där det krävs en förmåga och intresse för metodiskt och noggrant.

Till sin hjälp har projektledaren ofta en projektgrupp som består av specialister inom sina respektive områden. För att lyckas med projekt och sin roll som projektledarskap krävs det också verktyg och förmåga att hantera den “mjuka” delarna av projektledarskapet. Hit räknas förmågan att engagera och motivera medlemmarna i projektgruppen så att de utför ett bra arbete och levererar rätt sak i rätt tid, till rätt kvalité -utan att “bränna ut” dem!

Därför behövs det läggas mer vikt vid de “mjuka” delarna i ledarskapet, eftersom det ofta är den avgörande skillnaden för att projekt blir framgångsrik och där alla medarbetares potential tas tillvara på. Projektledare behöver verktyg och träning i att hantera de ”mjuka” delarna i ledarskapet, utan att tappa fokus på ”hårda” delar som att ha full koll på tid, resurser och ekonomi.

I utbildningen får du enkla och användbara verktyg och en kunskap om hur du blir tydligare i sitt projektledarskap, frigör medarbetarnas fulla potential och skapar framgångsrikare projekt.

Utbildningen innehåller konkreta verktyg och tips för hur du kan leda medarbetarna i ett projekts olika faser. Vi tar utgångspunkt ifrån din roll som projektledare och de ansvar och befogenheter som ligger hos projektmedarbetarna, då vi tittar på de olika ”mjuka” delarna som du behöver som projektledare roll. Kommunikation är ett av ledarskapets viktigaste instrument och det coachande förhållningssättet är ett konkret och effektivt verktyg för en tydlig kommunikation. Genom ett coachande förhållningssätt skapar du medvetenhet och eget ansvar hos medarbetarna, vilket gör det enklare att delegera och få ut medarbetarnas fulla potential samt att hålla dem motiverade.

Utbildningsdagarna består av korta teoripass varvat med praktiska övningar som kopplas direkt till din vardag. Du får arbeta konkret med egna exempel från din vardag. Övningarna handlar om allas direkta yrkessituation.

Kursinnehåll

Innehåll

 • Projektorganisationen
 • Intressenterna och styrgrupp
 • Roller i projektet – ansvar och befogenheter
 • Projektledarens roll och förutsättningar
 • Projektmedarbetarnas roll och ansvar
 • Aktiv styrning istället för passiv uppföljning
 • Ledarskapet i projektets olika faser
 • Kommunikation
 • Ett coachande förhållningssätt
 • Feedback – för ständig utveckling och förbättring
 • Motivation
 • Erfarenhetsåterföring
 • Spelregler för möten och information

Video

Investering

Detta ingår i alla våra kurser:

Vi genomför en förstudie för att du ska få svar på just dina frågor
Förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika
Utvärdering och uppföljning av resultat
Kursdokumentation
Kursintyg

8990:- Boka tidigt (senast 2 mån innan kursstart)9990:- Ordinarie pris

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Ledarskap för projektledare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Education & More

Hexanova Academy

Välkommen till Hexanova Academy

Människor växer och presterar bättre genom ökad kunskap och inspiration. Vi på Hexanova Academy vill engagera oss i ditt lärande på riktigt, därför erbjuder vi kompetensutveckling anpassad efter just dina villkor. Vårt mål är att du direkt efter genomförd utbildning...


Läs mer om Education & More och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Education & More

Fiskhamnsgatan 2
414 58 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Ledarskap för projektledare!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 15 recensioner.
Alla recensioner för arrangören