Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrättslig Intensivutbildning steg 1 – Edge HR

Maria gick Arbetsrättslig intensivutbildning för att bli tryggare i rollen som personaladministratör

”Vi gick igenom stora delar av arbetsrätten och nu känner
jag mig betydligt tryggare på det arbetsrättsliga området.”

arbetsrätt

Maria Aakeröy jobbar som Personaladministratör inom Individ- och familjeförvaltningen i Landskrona Stad där hon har jobbat i snart två år. Det är en tjänst som innefattar en mängd olika arbetsuppgifter.

- Jag tillhör det verksamhetsområde som ger stöd till resten av förvaltningen, berättar Maria. Vi är en arbetsgrupp på cirka 15 medarbetare med olika yrkesroller. I min arbetsgrupp är jag ensam personalare, men jag sitter nära den centrala personalavdelningen.
I mina arbetsuppgifter ingår det att kontrollera anställningsavtal och ge råd och stöd till våra chefer i alla slags frågor. Jag jobbar även med olika projekt, rutiner och policys, löneöversyn, rekrytering och förhandlingar. Min största utmaning är att känna mig trygg och säker på det arbetsrättsliga området.

För att bli mer trygg i sin roll som Personaladministratör gick Maria Arbetsrättslig Intensivutbildning steg 1 hos Edge HR – en utbildning som hon blev rekommenderad att gå av en kollega.

- Jag blev fascinerad av ämnet 2002 då jag studerade arbetsrätt för första gången, berättar Maria. Därför hade jag ganska höga förväntningar på utbildningen hos Edge HR.

Ville inte att lektionen skulle ta slut

I utbildningen fick hon bland annat läsa om arbetsmiljörätt, kollektivavtal och anställningsskydd. Upplägget för undervisningen var föreläsningar med stort utrymme för diskussion. Varje dag avslutades med mindre grupparbeten i form av tidigare tentafrågor – som skulle redovisas dagen efter.

- Jag hade redan grundkunskaperna, men jag fick ett bättre juridiskt tänk efter utbildningen, säger Maria. Vi gick igenom stora delar av arbetsrätten och nu känner jag mig betydligt tryggare på det arbetsrättsliga området.

De andra deltagarna på kursen hade blandad bakgrund – en del var chefer men de flesta arbetade inom HR. Det var trevliga kurskamrater, men läraren Tommy Iseskog gjorde stort intryck på Maria.

- Läraren var outstanding! berättar Maria. Det är inte många gånger man kan sitta och lyssna på en föreläsare en hel dag, och bli besviken för att dagen är slut. Föreläsningarna var otroligt givande!

Vill jobba mer med arbetsrätt i framtiden

Idag använder Maria sina nya kunskaper dagligen och hon hoppas på att få jobba mycket mer med arbetsrätt i sin framtida karriär.

- Jag använder kunskaperna i princip varje dag när cheferna behöver stöd i arbetsrättsliga frågor, säger Maria. Efter utbildningen insåg jag att det är arbetsrätten jag vill syssla med mer renodlat. Arbetsrätten ger mig en kick, och i framtiden skulle jag vilja utvecklas mer på det området – möjligtvis som förhandlare.

Maria rekommenderar alla som jobbar med arbetsrätt att gå Arbetsrättslig Intensivutbildning steg 1 hos Edge HR, då man får omfattande kunskaper på det arbetsrättsliga området. Hon kan även tänka sig att gå fortsättningskurserna steg 2 och 3.

- Utbildningen gav mig ett bättre juridiskt tänk, men framför allt var miljön fantastiskt, kurskamraterna trevliga och föreläsaren outstanding, säger Maria. Om tillfälle ges att gå fortsättningskurserna så hoppar jag gärna på!
Läs mer om Arbetsrättslig Intensivutbildning steg 1 - Hösten 2014

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Edge HR och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!