Visa utbildning.se som: Mobil

HR:s roll för digitaliseringen

Edge HR
Kort om utbildningen
1 dag
6 990 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-03-27 - Stockholm
Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-03-27  
6 990 SEK
2019-11-21  
6 990 SEK

Kursbeskrivning

Hur kan HR bidra till digitaliseringen?

– Det handlar mer om människor än om teknik!

Ett av de hetaste och mest omdiskuterade ämnena just nu är digitalisering eller digital transformation, men vad är det och hur kan HR-funktionen bidra? Var ska vi börja? Vilka resurser behövs? Vad ska vi fokusera på?

Under en heldag reder vi ut begreppen och innebörden av digital transformation och hur viktigt HR-perspektivet är för att lyckas. Det handlar inte om teknik, utan om människor, förändring och ledarskap.

Dagens föreläsare är Marie Andervin och Henrik Ladström som tillsammans har bred och mångårig erfarenhet från företag som ska genomgå sin digitaliseringsresa. Marie har även under tre års tid, tillsammans med forskning och näringsliv gått på djupet med frågan och utvecklat arbetsmetodiken Den Digitala Mognadsmatrisen som syftar till att hjälpa ledning att ta kommandot i sin transformation som beskrivs steg för steg i bokenAtt leda digital transformation.

Under dagen är det just HRs roll i den digitala transformationen som står i centrum. Hur digitalt mogen är HR-funktionen och hur kan den vara med och påverka organisationens transformation. Vi kommer att fokusera på vilka digitala trender vi står inför, hur de kommer att påverka HR-perspektivet för våra verksamheter, och hur vi som HR-funktion drar störst nytta av dem.

Mål

Målet är att är att du efter dagen ska ha landat i insikter i hur HR funktionen kan bidra i och aktivt vara en del av att driva verksamhetens digitala transformation.

Målgrupp

Seminariet vänder sig till dig som arbetar eller vill arbeta strategiskt med HR; personalchefer, HR-ansvariga eller HR-generalister. Alla som vill inspireras och få kunskap om digitalisering, dess begrepp, innebörd och hur HR kan ta plats som förändringsledare i den digitala resan. Vi rekommenderar att du har en god inblick i verksamhetens affärsmässiga utmaningar för att få ut som mest av dagen.

Kursinnehåll

HR:s roll för digitaliseringen - det handlar mer om människor än om teknik!

Digitalisering

  • Vad betyder digital transformation för oss? 
  • Ditt perspektiv på digitalisering skapar möjligheter

Digitaliseringens påverkan på HR och bolaget

  • Genomgång av olika förändringsvågor så som till exempel Big Data, Automatisering, Gigg ekonomin, Delningsekonomin, Open Innovation med mera.

Hur tar man sig an digital transformation utifrån HR:s perspektiv?

  • Att leda digital transformation - genomgång av en arbetsmetodik, Den digitala mognadsmatrisen
  • HR som strategisk partner i digital transformation
  • Vad ställer digitaliseringen för krav på ledare och medarbetare? - Digital beteendeförändring.

Seminariet varvar teori med praktiska övningar, interaktion, diskussioner och erfarenhetsutbyte, samt ger dig exempel på modeller och tips och som du kan använda i din egen verksamhet. En givande dag för er som vill förstå HR:s roll i verksamhetens digitaliseringsresa.

Varmt välkommen!

Upplägg

Förberedelser

Inför seminariedagen kommer du att bli ombedd att göra ett anonymt digitalt mognadstest där du värderar din organisations digitala mognad samt att skicka in dina viktigaste affärsutmaningar. Allt för att anpassa dagen efter dina behov.

Tid

Seminariet genomförs mellan klockan 09.00-16.30. Kaffe erbjuds från klockan 08.30.

Investering

I priset ingår kursdokumentation, fika och lunch.

Erbjudande
Du som är abonnemangskund får 500 kronor i rabattnär du anmäler dig. Ange ditt kundnummer vid anmälan.

Kursledare

Marie AndervinMarie Andervin – metodisk och reflektiv strateg som utvecklar individer. Hon är författare och rådgivare inom digitaliseringsfrågor. Marie är upphovskvinna till Den Digitala Mognadsmatrisen, metodik för att leda digital transformation som finns att läsa i bokenAtt leda digital transformation.

 

 

Kursledare HenrikHenrik Ladström - är konsult inom digital HR på Knowit Insight och hjälper företag att framtidssäkra HR-arbetet, med särskilt fokus på organisationens beteendeförändring och HR som förändringsagent.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om HR:s roll för digitaliseringen, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(5)
Duktiga föreläsare och ett intressant ämne!

Edge HR

Edge HR

Framtidens HR för framtidens affärer

I morgon börjar i dag. Morgondagens framgångsrika verksamheter och affärer börjar med våra medarbetares insatser idag. Att lyckas få alla medarbetare att känna engagemang och tycka att arbetet är meningsfullt leder till att de presterar väl och skapar förutsättningar för hela organisationens framgång. Att...


Läs mer om Edge HR och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Edge HR

Sveavägen 13
Andra Hötorgsskrapan, plan 10
1157 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
HR:s roll för digitaliseringen
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 18 recensioner
Alla recensioner för arrangören