Visa utbildning.se som: Mobil

Arbetsrättslig Intensivutbildning – grundläggande arbetsrätt

Edge HR
Kort om utbildningen
6 dagar
45 000 - 47 000 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-10-08 09:00 - Knivsta
Öppen utbildning
   
Knivsta

Kursbeskrivning

Arbetsrättslig Intensivutbildning - Grundläggande arbetsrätt

Välkommen till Edge HRs mest eftertraktade och uppskattade 6-dagarsutbildning i arbetsrätt med kursledaren Tommy Iseskog, motsvarande 15 högskolepoäng.

Det är viktigt att personalansvariga, chefer med personalansvar och rådgivare har rätt kunskaper om de arbetsrättsliga reglerna. Att göra fel kan bli kostsamt för företaget. 

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper i arbetsrätt och omfattar arbetsrättens centrala delar – den kollektiva arbetsrätten, anställning, anställningsavtal, anställningsskydd, uppsägning, medbestämmande, arbetsmiljö, diskriminering, likabehandling, facklig förtroendeman, arbetstid och kvittning.  Du lär dig tillämpa regler så att du agerar rätt i arbetsrättsliga frågor.  

Utbildningen i arbetsrätt passar dig som behöver lära dig allt om arbetsrätten eller för dig som behöver en repetition av alla arbetsrättsliga områden. 

Varför ska du gå utbildningen?

 • Du ökar din kunskap om de mest centrala områden inom arbetsrätten 
 • Du undviker kostsamma misstag när du har kunskap om arbetsrätten och gör rätt från början
 • Innehållet är praktiskt tillämpbart och relevant i ditt dagliga arbete med personalfrågor

Målgrupp

Alla som arbetar med eller som ska börja arbeta med arbetsrättsliga frågor/personalfrågor, företrädare för arbetstagarorganisationer, ekonomichefer, lönechefer med flera.

Denna utbildning i arbetsrätt passar dig som behöver lära dig allt om arbetsrätten eller för dig som behöver en repetition av alla arbetsrättsliga områden. Vi går igenom områden som bl.a. anställning, kollektivavtal, uppsägning, diskriminering, arbetsmiljö och medbestämmande.

Tid & Plats:

Kursinnehåll

 • Vårt arbetsrättsliga system 
 • Arbetstidslagen
 • Kollektivavtal 
 • Föreningsrätt
 • Diskriminering och likabehandling
 • Uppsägning vid arbetsbrist
 • Övergång av verksamhet
 • Avskedande
 • Medbestämmandelagen
 • Arbetsmiljölagen 
 • Anställningsavtal
 • Facklig förtroendeman
 • Uppsägning av personliga skäl
 • Kvittningslagen
 • Arbetstvister och arbetsrättsliga skadestånd

Video

Upplägg

Undervisningen genomförs i seminarieform under 3 + 2 dagar samt 1 dags tentamen. Den här utbildningen i arbetsrätt genomförs som internat på herrgård utanför Stockholm. Teori varvas med praktiska övningar. Dagarna avslutas med gemensam middag. Du får möjlighet att diskutera och utbyta erfarenheter med övriga deltagare och du bygger ett värdefullt personligt nätverk. 

Kursdeltagarna erhåller ungefär en månad före kursstart ett bokpaket med läsanvisningar samt får tillgång till TIAN Internet gratis i 3 veckor.

Utbildningen ger 39 aktualitetstimmar för dig som är medlem i SRF och SRF lön.

Investering

I avgiften ingår boken Personaljuridik och Läsanvisningar till Personaljuridik, provabonnemang på TIAN, Tommy Iseskogs Arbetsrättsliga Nyhetsbrev i 3 veckor, seminarier (med kaffe, lunch och middag under seminariedagarna) och tentamen. Kostnaden för logi tillkommer och betalas direkt till Krusenberg Herrgård. 

Mat & logi

Edge HR bokar rum åt dig på Krusenberg Herrgård. Kostnad för logi tillkommer och betalas direkt till kursgården. Vid eventuella frågor angående boende ring direkt till Krusenberg Herrgård tel. 018-18 03 00.

Kursledare

Tommy Iseskog

utbildning med Tommy Iseskog

Tommy Iseskog är arbetsrättsexpert och verksam som författare, konsult och föreläsare inom arbetsrättsområdet.

Tommy är författare till Edge HR:s tjänster TIAN Nyhetsbrev, Edge Lönevågen samt Arbetsrättens Domsregister och har totalt skrivit cirka 250 böcker inom arbetsrättsområdet. Han föreläser även på bland annat TIAN-dagen och genomför intensivutbildningar i arbetsrätt.

Examen, diplom m.m.

Du som har genomfört utbildningen har möjlighet att genomgå en skriftlig tentamen. Du som endast vill ha intyg på genomgången utbildning kan få detta. Tentamen genomförs på Sjöfartshuset, Skeppsbron 10 i Stockholm.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Arbetsrättslig Intensivutbildning – grundläggande arbetsrätt, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Marina Sjögren, HR Manager, LIEBHERR-Sverige AB
(5)
Mycket lärorika dagar med en engagerad utbildare i en underbar miljö! Utbildningen har gjort att jag kan vara tydligare och mer säker i min roll som HR Manager. Jag har daglig användning av mina lärdomar från utbildningen både i kontakten med anställda och i mer strategiska beslut. Ett stort plus är de andra deltagarna som sitter med liknande fr...
Visa mer
Anna Ivanovski, HR Coordinator Nordic, Eden Springs Scandinavia AB
(5)
Edge HR erbjuder en unik kurs med fyra Nordiska länder samtidigt, vilket gör att man får en bättre överblick och tydligt kan se likheter och skillnader mellan dem. Jag upplevde utbildningen som pedagogisk, bra nivå och tempo och uppskattade inslag av humor från kursledarna, vilket gjorde tyngre ämnen mer lättsamma. Utbildningen tog upp ämnen som...
Visa mer

Edge HR

Edge HR

Framtidens HR för framtidens affärer

I morgon börjar i dag. Morgondagens framgångsrika verksamheter och affärer börjar med våra medarbetares insatser idag. Att lyckas få alla medarbetare att känna engagemang och tycka att arbetet är meningsfullt leder till att de presterar väl och skapar förutsättningar för hela organisationens framgång. Att...


Läs mer om Edge HR och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Edge HR

Sveavägen 13
Andra Hötorgsskrapan, plan 10
1157 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Arbetsrättslig Intensivutbildning – grundläggande arbetsrätt
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 19 recensioner.
Alla recensioner för arrangören