Visa utbildning.se som: Mobil

Förbereda & genomföra individuella utvecklingssamtal – företagsanpassad

Easy2perform
Kort om utbildningen
1 dag
Nästa tillfälle: Kontakta oss! - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Rätt använt så blir utvecklingssamtalet ett oerhört kraftfullt verktyg!

Kursen skräddarsys helt utifrån dina behov och vi genomför den på plats hos dig.

När vi utvecklar våra kurser, både öppna och företagsinterna, strävar vi alltid efter att anpassa innehållet så mycket som möjligt till deltagarnas behov. När vi tar fram en företagsanpassad kurs utgår vi från de behov och förväntningar du har. Vi kompletterar med att genomföra en webbaserad förstudie, där vi får in input från deltagarna kring nuvarande kunskap inom området, utmaningar och förväntningar. Denna input blir en viktigt del i arbetat med att anpassa kursinnehållet till deltagarnas faktiska behov. Vi stämmer hela tiden av med dig som beställare så innehållet är i linje med dina förväntningar och mål med kursen.

Vi tar fram digital dokumentation bestående av teoretiska delar samt praktiska övningar och exempel som är relevanta för deltagarna. digital kursdokumentation

Om kursen, Att planera & genomföra individuella utvecklingssamtal

Kursen fokuserar på att ge dig som genomför utvecklingssamtal ökad förståelse för vad som krävs för att lyckas med samtalen. De samtal som genomförs med en tydlig struktur, fokus och mål och med ett samtalsklimat som manar till framtida utveckling är de samtal som uppskattas mest av medarbetaren.

Du får därför kunskap om effektiva strukturer för förberedelser och genomförande samt mallar för samtalen som du kan använda för att vidareutveckla dina nuvarande samtal. Du får ökad kunskap om hur olika personer kommunicerar utifrån deras personlighetstyper och hur du skall bemöta dem för att skapa god samtalsstruktur. Vi går också igenom en användbar feedbackmodell som ger dig stöd i samtalet.

Målgrupp

Vem bör delta?

Kursen riktar sig till dig som har en chefsroll med personalansvar, eller på annat sätt genomför individuella utvecklingssamtal/-medarbetarsamtal.

Kursinnehåll

Förslag på kursinnehåll

 • Det individuella utvecklingssamtalet – ett kraftfullt verktyg i chefens verktygslåda
 • Förberedelser och samtalsstrukturer
 • Olika personers sätt att kommunicera och ta till sig kommunikation – och hur du bemöter dem för att skapa ett bra samtalsklimat
 • Det är ”medarbetarens samtal” – så gör du för att ha ett coachande förhållningssätt
 • Mål och fokus med samtalet – utvärdera prestation, kompetens och utvecklingspotential
 • Exempel på samtalsmallar och genomförandeprocesser
 • Att ge ”morötter” och få tillbaka engagemang och driv
 • Konsten att ge positiv feedback och föra utvecklande dialog – även om resultaten uteblivit
 • Att ge kritik på beteenden och agerande och hantera försvarsreaktioner – steg för steg
 • Så kommunicerar du förväntningar, målsättningar och visioner som motiverar
 • Att sätta gemensamma mål och rutiner för uppföljning som man klarar att hålla

Ovanstående delar gås igenom under en kursdag. Innehållsstrukturen skall endast ses som vägledning. Kursledaren kan anpassa ordningsföljden utifrån behov och lämplighet

Video

Investering

Vad ingår i priset?

 • Företagsanpassad kurs som genomförs på plats hos Beställaren

 • Webbaserad förstudie för anpassning av kursinnehållet

 • 1 dagskurs med kursledning

 • Exklusiv tillgång till material via webben (dokumentation, checklistor, övningar, diskussionsunderlag etc från kursen) som ger dig stöd i det dagliga arbetet.

  Max 15 deltagare per kurs.

  OBS! Omkostnader för resa ToR och ev boende för kursledaren i samband med genomförandet tillkommer. Våra kursledare utgår från Stockholm eller Göteborg.Kursledare

En av våra kursledare är,

Lars Larsson som är en inspirerande pedagog med över 20 års erfarenhet av att utbilda och utveckla personer och organisationer i kommunikation, bemötande, samtalsteknik och retorik. Han arbetar mycket med kommunikation i chefsrollen (konfliktsamtal, medarbetar- & lönesamtal, uppsägningssamtal), men även i förändringsprocesser, omorganisationer och andra liknande situationer som kräver tydlig kommunikation.

Han är en mycket omtyckt utbildare som varvar teori med konkreta praktiska exempel hämtade från hans breda erfarenhet, från både privat och offentliga verksamhet. Lars utgår från Stockholm.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förbereda & genomföra individuella utvecklingssamtal – företagsanpassad, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Easy2perform

Easy2perform

Easy2perform hjälper beslutsfattare prestera bättre i yrkesrollen.

Vi ger praktisk vägledning och stöd till chefer, ledare, projektledare m.fl. genom smarta praktiska verktyg, kompetens- & verksamhetsutveckling samt individuellt anpassade kurser. Vi handplockar och samarbetar bara med de mest erfarna experterna, utbildarna och konsulterna – för att skapa nytta...


Läs mer om Easy2perform och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Easy2perform

Tillfällavägen 15
433 63

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förbereda & genomföra individuella utvecklingssamtal – företagsanpassad!

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 59 recensioner.
Alla recensioner för arrangören