Visa utbildning.se som: Mobil

Förbereda & genomföra individuella utvecklingssamtal

Easy2perform
Kort om utbildningen
1 dag
4 995 - 5 495 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2019-09-04 09:00 - Stockholm
Göteborg, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Stockholm
2019-09-04 09:00  
5 495 SEK
2019-10-10 09:00  
5 495 SEK
Göteborg
2019-09-10 09:00  
5 495 SEK

Kursbeskrivning

Rätt använt så blir utvecklingssamtalet ett oerhört kraftfullt verktyg!

Med rätt förutsättningar, struktur och genomförande kan det individuella utvecklingssamtalet bli oerhört motiverande för medarbetaren. De flesta företag genomför utvecklingssamtal, men alltför få tränar sina personalansvariga chefer i HUR man skall gör det för att få önskad effekt. I många fall blir det enbart ett dokument som blir liggandes till nästa samtalstillfälle.

De samtal som genomförs med en tydlig struktur, fokus och mål och med ett samtalsklimat som manar till framtida utveckling är de samtal som uppskattas mest av medarbetaren.

Kursen fokuserar på att ge dig som genomför utvecklingssamtal ökad förståelse för vad som krävs för att lyckas. Du får praktiska exempel på strukturer för förberedelser och genomförande samt mallar för samtalen som du kan använda för att vidareutveckla dina nuvarande samtal. Du får ökad kunskap om hur olika personer kommunicerar utifrån deras personlighetstyper och hur du skall bemöta dem för att skapa god samtalsstruktur. Vi går också igenom en användbar feedbackmodell som ger dig stöd i samtalet. Vi arbetar praktiskt i små grupper med gruppdiskussioner, bikupor och samtalsövningar.

Små kursgrupper - garanterar tid till personlig feedback!

Easy2perform genomför aldrig kurser med fler än 10 deltagare/kurs. Detta för att kursledaren skall ha möjlighet att ge dig personlig feedback och coaching kring dina frågor och funderingar. På så sätt ser vi till att du får ut maximalt av kursen!

Anpassning av utbildningsinnehållet till ditt behov

Easy2perform samarbetar enbart med pedagogiskt skickliga kursledare, alla med lång erfarenhet av att anpassa utbildning och kompetensutveckling till deltagarnas behov. Före kursen ges möjlighet att besvara ett antal frågor i en webbaserad förstudie, som hjälper oss anpassa kursinnehållet till det faktiska behovet.

Kursen kan även fås som företagsintern utbildning

Önskar du genomföra kursen som företagsintern utbildning för en grupp i ditt företag? Vi anpassar kursen utifrån gruppens behov och genomför när det passar er och på den ort ni önskar.

Målgrupp

Vem bör delta?

Kursen riktar sig till dig som har en chefsroll med personalansvar, eller på annat sätt genomför individuella utvecklingssamtal/-medarbetarsamtal.

Kursinnehåll

Kursinnehåll

 • Det individuella utvecklingssamtalet – ett kraftfullt verktyg i chefens verktygslåda
 • Förberedelser och samtalsstrukturer
 • Olika personers sätt att kommunicera och ta till sig kommunikation – och hur du bemöter dem för att skapa ett bra samtalsklimat
 • Det är ”medarbetarens samtal” – så gör du för att ha ett coachande förhållningssätt
 • Mål och fokus med samtalet – utvärdera prestation, kompetens och utvecklingspotential
 • Exempel på samtalsmallar och genomförandeprocesser
 • Att ge ”morötter” och få tillbaka engagemang och driv
 • Konsten att ge positiv feedback och föra utvecklande dialog – även om resultaten uteblivit
 • Att ge kritik på beteenden och agerande och hantera försvarsreaktioner – steg för steg
 • Så kommunicerar du förväntningar, målsättningar och visioner som motiverar
 • Att sätta gemensamma mål och rutiner för uppföljning som man klarar att hålla

Ovanstående delar gås igenom under kursdagen. Innehållsstrukturen skall endast ses som vägledning. Kursledaren kan anpassa ordningsföljden utifrån behov och lämplighet

Video

Tid & plats

Tidsschema

09:00-16:30, inkl lunch och fikapauser.

Anmälnings- och avbokningsregler

Kursavgiften skall vara erlagd före kursstart. Avbokning sker kostnadsfritt fram till 4 veckor före kursstart. Moms tillkommer på samtliga kursavgifter.

Investering

Vad ingår i priset?

 • 1 dagskurs, kursledning, för- & eftermiddagsfika, lunch
 • Exklusiv tillgång till material via webben (dokumentation, checklistor, övningar, diskussionsunderlag etc från kursen) som ger dig stöd i det dagliga arbetet.
 • Möjlighet att få stöd och vägledning från kursledaren efter kursen, via vår webbaserade frågefunktion.Kursledare

Lars Larsson är en inspirerande pedagog med över 20 års erfarenhet av att utbilda och utveckla personer och organisationer i kommunikation, bemötande, samtalsteknik och retorik. Han arbetar mycket med kommunikation i chefsrollen (konfliktsamtal, medarbetar- & lönesamtal, uppsägningssamtal), men även i förändringsprocesser, omorganisationer och andra liknande situationer som kräver tydlig kommunikation.

Han är en mycket omtyckt utbildare som varvar teori med konkreta praktiska exempel hämtade från hans breda erfarenhet, från både privat och offentliga verksamhet.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förbereda & genomföra individuella utvecklingssamtal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Kursdeltagare
(4)
Kursen var bra och givande. Bra också att vi bara var få deltagare vilket gjorde att den blev mer som ett samtal. Kan rekommenderas.
Kursdeltagare
(4)
Det var en rolig givande dag som gick väldigt fort.
Kursdeltagare
(5)
Fick mycket bra tips om hur man formulerar meningar för att få givande svar.Dagen gick otroligt fort och allt var mycket intressant.

Easy2perform

Easy2perform

Easy2perform hjälper beslutsfattare prestera bättre i yrkesrollen.

Vi ger praktisk vägledning och stöd till chefer, ledare, projektledare m.fl. genom smarta praktiska verktyg, kompetens- & verksamhetsutveckling samt individuellt anpassade kurser. Vi handplockar och samarbetar bara med de mest erfarna experterna, utbildarna och konsulterna – för att skapa nytta...


Läs mer om Easy2perform och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Easy2perform

Tillfällavägen 15
433 63

 Visa telefonnummer

Recensioner
Förbereda & genomföra individuella utvecklingssamtal
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 59 recensioner.
Alla recensioner för arrangören