Visa utbildning.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din utbildning? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka utbildning. Läs mer här.

Förebygg och bemöt utagerande beteenden inom demensvården

Durewall institutet AB
Kort om utbildningen
3 timmar
950 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-09-03 09:00 - Distans
Sista ansökan: 2020-08-26
Onlineutbildning
   
Distans

Kursbeskrivning

Inom demensvården kan det ibland uppstå situationer som känns obehagliga eller
t o m hotfulla.Personer med demenssjukdom kan i takt med att sjukdomen utvecklas börja bete sig annorlunda än tidigare. Beteenden som kan vara utmanande och stressande för personen själv och andra omkring dem.  Utbildningen ger dig en ökad förståelse för vad som kan utlösa beteendet och i vilka situationer det kan uppstå.

För att skapa en lugn och trygg miljö så behöver vi bättre förstå vilka underliggande behov ett beteende kan vara uttryck för, och hur vi med ett lågaffektivt bemötande kan förebygga och minska utmanande situationer.

Under utbildningen går vi igenom teori om bakomliggande orsaker, praktiska metoder och övningar som kan underlätta vardagen. Utbildningens fokus är att förebygga genom bemötande, kommunikation och kroppsspråk. 

Efter utbildningen kommer du ha förutsättningar för att kunna agera lugnt och tryggt i en utmanande situation, genom att ha fått större förståelse för underliggande orsaker och verktyg för att hantera olika situationer. De nya kunskaperna och färdigheterna är direkt omsättningsbara i det dagliga arbetet.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om utbildningen påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kursinnehåll

Målet med utbildningen är att du skall få kunskaper i vilka mekanismer som utlöser en utagerande/hotfull situation, samt hur man med hjälp av kroppsspråk, förhållningssätt och bemötande kan undvika och bemöta dessa beteenden.

Att ge övning i att hitta strategier för att undvika utagerande/våldsamma situationer genom att skapa trygghet för och visa hänsyn till vårdtagare eller andra berörda.

I online -utbildningen varvar vi föreläsningar med filmade scenariosekvenser samt reflektionsövningar för deltagarna.

Det finns givetvis möjlighet att köpa in utbildningen till just er verksamhet. Då anpassar vi  innehållet efter era specifika behov och önskemål. 

Upplägg

Utbildningen genomförs som en direktsänd föreläsning via dator.
Det är en interaktiv föreläsning där kursdeltagarna har kontakt med föreläsaren via chat och mikrofon


Tillsammans med er bestämmer vi datum och tid för genomförande. 
Utbildningen kan med fördel kompletteras med en praktisk utbildning vid senare tillfälle.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Förebygg och bemöt utagerande beteenden inom demensvården, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Durewall institutet AB

Durewall institutet AB

Våra utbildningar gör skillnad. 

Durewall Institutet är ett väletablerat nationellt kunskaps- och utbildningscentrum inom bl a förflyttningskunskap, bemötande och självskydd.Som Sveriges äldsta och mest erfarna utbildningsverksamhet inom arbetsmetodik erbjuder vi utbildningar och kompetenshöjande insatser.Vi genomför öppna utbildningar, instruktörsutbildningar och föreläsningar i hela Sverige. Vi genomför även...


Läs mer om Durewall institutet AB och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Durewall institutet AB

Box 5243
402 24 Göteborg

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Förebygg och bemöt utagerande beteenden inom demensvården!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 372 recensioner.
Alla recensioner för arrangören

Liknande utbildningar