Visa utbildning.se som: Mobil
Kort om utbildningen
98 timmar
17 520 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: Löpande starter - Distans
Onlineutbildning
   
Distans

Video

Utbildning inom inredning

Kursbeskrivning

Utbildning inom inredning 


Börja arbeta med inredning inom några månader

Distansinstitutets utbildning inom inredning ger dig alla kunskaper du behöver för att kunna börja (eller avancera) din karriär inom inredning, homestaging, design och styling dagen efter du är färdig med din utbildning till inredare. Sveriges i särklass mest profilerade och uppskattade Inredare Lulu Carter och Maria Celin guidar dig.

Efter utbildningen är du redo att starta din egen verksamhet som inredare men också att arbeta med inredning och styling i hem, kontors- eller utemiljöer på ett inredningsföretag, möbelvaruhus eller inredningsbutik för att nämna några exempel. 

Kursinnehåll

Lär dig driva inredningsprojekt från A till Ö

Vår inredningsutbildning ger dig en komplett kompetens för att driva hela inredningsprojekt, från första kontakten med kunden till presentation av färdigt förslag och slutligen fakturering.

Du kommer också att få kunskaper i exempelvis:

  • Använda textilier, belysning och accessoarer på ett passande sätt

  • Förstå och använda återbruk och hållbar design i ditt arbete som Inredare

  • Göra gedigna belysningsplaner

  • Hur färgsystemet Natural Color System (NCS) fungerar och ska användas

  • Skapa skalenliga planskisser

Var?

Distansinstitutets utbildning till inredare studerar du var du vill i världen. Utbildningen innehåller inga träffar.

När?

Du studerar i din egen takt och när det passar dig bäst vilket gör att du enkelt kan jobba fulltid vid sidan av dina studier. Det finns inga fasta tider. 

Hur?

Det enda du behöver är en dator, mobil eller surfplatta med internet. 
Utbildningen finns redo för dig i vår digitala lärplattform.

Hur länge?

Utbildningen innehåller 134 moment med uppskattad studietid på 98 timmar.
Tiden att genomföra utbildningen påverkas av bl.a. förkunskaper och studievana.

Behörighet

Utbildningen innehåller inga behörighetskrav eller förkunskapskrav.

Stöd

Du kan vara helt trygg i att vi finns här för dig när frågor eller funderingar uppstår under utbildningens gång. Mejla eller ring oss så hjälper vi dig framåt.

Struktur

Kapitel 1: Designhistoria

Kapitel 2: Färglära

Kapitel 3: Ljussättning och belysning

Kapitel 4: Textil

Kapitel 5: Ritningar-Symboler-Skala

Kapitel 6: Moodboard

Kapitel 7: Inredningsstilar

Kapitel 8: Styling - Kronan på verket!

Kapitel 9: Återbruk - Hållbar design

Kapitel 10: Att arbeta som inredare

Kursledare

Lulu Carter är Sveriges mest kända inredningsdesigner efter 18 säsonger i TV 4-programmet Äntligen hemma som inredare och stylist. Hon är också författare och har skrivit boken "Sinnliga rum: Konsten att inreda med hjärtat".

När homestaging och homestyling lanserades var Lulu först i Sverige med att använda sig av konceptet, som går ut på att dekorera och inreda bostäder inför försäljning för att visa bostaden från sin bästa sida.

Maria Celin är inredningsdesigner känd från Husräddarna på TV3 och Arga snickaren på Kanal 5. Hon har en bakgrund från Inredningslinjen och Konstskolan och har jobbat med inredning och design i 15 års tid. 

Maria fokuserar mycket på ekologi och hållbarhet vilket i kombination med hennes breda och djupa kunskap om inredning och pedagogiska förhållningssätt gör henne till en av Sveriges mest populära inredare.

I Distansinstitutets inredningsutbildning får du alltså ta del av nycklar till framgång och tips från över 30 års erfarenhet från landets främsta profiler.

Diplom/Certifikat

  • Distansinstitutets diplom får du efter genomförd utbildning. Diplomeringen ställer inga krav på prov eller inlämningsuppgifter.

  • Distansinstitutets certifikat kräver godkänd praktik som du själv ansvarar för att hitta eller godkänd caseuppgift. Certifieringen är 100% valfri.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Inredare, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 57 recensioner.

Barbro L
(5)
Utbildningens utformning med både undervisning och praktiska exempel gjorde det enkelt och lättbegripligt att ta till dig kunskapen. Mycket nöjd deltagare!
Sophia S
(4)
Jag är väldigt nöjd över lag med utbildningen, men jag hade önskat lite mer ingående fakta/information i vissa kapitel, tex inredningsstilar. Jag hade också önskat fler klipp på när Lulu eller Maria arbetar för att få en bild av hur det kan se ut på riktigt. Alltså från ett möte med kund, hur de väljer material utifrån det och all planering för...
Visa mer
Arjana T
(5)
Jag känner mig nöjd och hade lätt att förstå samt jag har lärt mig det jag saknade. Nu känner jag mig mer kompletterad. Tack

Distansinstitutet

Distansinstitutet erbjuder distansutbildningar inom dessa områden: Lön Coaching Inredning Administration Projektledning Kommunikation Socialpedagogik PR - Public Relations HR - Human resources Utbildningarna är skapade i samarbete med landets mest framstående experter inom respektive område för att ge dig modern, relevant...


Läs mer om Distansinstitutet och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Distansinstitutet

Skeppgargatan 8
11452 Stockholm Stockholms län

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 57 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 578 recensioner.
Alla recensioner för arrangören