Visa utbildning.se som: Mobil

PMI-certifiering – preparandkurs

Dataföreningen Kompetens
Kort om utbildningen
4-dagarskurs
26 900 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-01-21 08:30 - Göteborg
Göteborg, Malmö, Stockholm
Öppen utbildning
Kommande starter
Göteborg
2020-01-21 08:30  
26 900 SEK
Malmö
2020-01-23 08:30  
26 900 SEK
Stockholm
2020-02-03 08:30  
26 900 SEK

Kursbeskrivning

Vill du utmärka dig som projektledare? En certifiering inom professionell projektledning hjälper dig att nå dit.

PMP® står för ”Project Management Professional” och är en av världens mest etablerade certifieringar. Cirka 1 100 personer är certifierade i Sverige och omkring 300 000 över hela världen. Certifieringen utfärdas av Project Management Institute (PMI®). Kursen genomförs under totalt fyra dagar (2+2).

Målgrupp

PMI-certifiering riktar sig exempelvis till dig som är verksam som:

 • Projektledare och önskar certifiera dig som PMP®.

Kursinnehåll

PMI är en av världens största non-profit organisationer för professionell projektledning. De består av cirka 700 000 medlemmar, och finns representerade i nästan alla länder.

 • Introduction to PMI®/PMP®
 • Integration Management
 • Scope Management
 • Time Management
 • Cost Management
 • Quality Management
 • Human Resource Management
 • Communication Management
 • Risk Management
 • Procurement Management
 • Summary and conclusion

Du lär dig under utbildningen:

Under kursens fyra dagar går vi igenom kunskapsområdena enligt PMBOK®. Du kommer att stärka dina kunskaper inom professionell projektledning samtidigt som du får en bra grund för att klara en PMP®-certifiering. Kursen fungerar också för dig som siktar på en CAPM®-certifiering.

Upplägg

Undervisningen sker på engelska eller svenska med engelskt material. Varje deltagare erbjuds möjlighet till individuell coaching under kursens gång.

Kursens fyra dagar är uppdelade på två tillfällen (2 + 2 dagar) med lärarledda självstudier mellan kurstillfällena. Totalt 35 timmars undervisning som genomförs på dagtid. Du som deltagare förväntas lägga lika många timmar på självstudier.

Du ska ha genomgått en grundläggande kurs i projektledning, samt ha praktisk erfarenhet som projektledare. Kraven för att ta en certifiering är minst 35 utbildningstimmar samt 4 500 arbetade timmar som projektledare de senaste åtta åren.

Erbjudande

Visste du att den här utbildningen kan genomföras som en företagsintern utbildning för ditt företag? I vissa situationer passar det till och med bättre med en företagsintern utbildning än en öppen kurs. 

Står hela eller en del av organisationen inför en förändring? I en situation när flera i samma organisation behöver genomgå en utbildning, är en företagsanpassad lösning ett bra och kostnadseffektivt alternativ.

Tillsammans med våra lärare kan vi anpassa innehållet till din organisations arbetssätt, med exempelvis övningar baserat på den egna verksamheten.

Examen, diplom m.m.

Kursen ger dig en bra grund för att klara en PMP®-certifiering. När du känner sig redo för certifiering, beställer kursdeltagaren själv tid via PMI. Certifieringar finns i Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Köpenhamn och priset är 555 USD. Kursledaren informerar om hur du ska gå tillväga.

Kursdeltagaren ska fylla i en förteckning/CV dokumentation med referenser där det framgår vilka projekt de jobbat med. Testet är en skrivning med kryssfrågor och påståenden där inga hjälpmedel får användas. 

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om PMI-certifiering – preparandkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Dataföreningen Kompetens

Dataföreningen Kompetens

Dataföreningen Kompetens (DF Kompetens) är Dataföreningen i Sveriges utbildningsbolag för kompetensutveckling inom IT. Varje år tar vi emot över 3 000 kursdeltagare i över 150 kvalificerade utbildningsaktiviteter, både öppna och företagsinterna utbildningar. Exempel på aktiviteter är program, kurser, konferenser och informationsmöten. Vårt mål är att erbjuda...


Läs mer om Dataföreningen Kompetens och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Dataföreningen Kompetens

Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera PMI-certifiering – preparandkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 329 recensioner.
Alla recensioner för arrangören