Visa utbildning.se som: Mobil

Agil projektledning

Dataföreningen Kompetens
Kort om utbildningen
2-dagarskurs
14 500 SEK exkl. moms
   
Stockholm

Kursbeskrivning

Scrum, Lean och andra agila angreppssätt har visat på stora framgångar de senaste 15 åren. Som namnet Agile antyder handlar det om att nå resultat snabbt under trycket av krav på snabbrörlighet och flexibilitet.

Agile är inte en utvecklingsmetod i sig utan snarare ett förhållningssätt; en uppsättning värderingar, attityder och principer.

Agila metoder – såsom Scrum –  såg dagens ljus under 90-talet framför allt inom systemutvecklingsprojekt, men har rötter i teorier som går längre tillbaks än så. Allt fler har blivit nyfikna på Agila metoder och dessa börjar nu få spridning inom alla typer av projekt. Men det finns fallgropar, så det gäller att fundera igenom vad som passar just dina projekts unika förutsättningar bäst och hur det ska integreras i er befintliga projektmodell.

Vi rekommenderar att du har gått vår kurs Praktisk projektledning eller motsvarande grundutbildning i projektledning, och att du gärna har några års erfarenhet av projektarbete.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har grundläggande kunskaper i projektarbete och är nyfiken på hur Agile kan komplettera den ”traditionella” projektmetodiken. Du vill få in mer flexibilitet i dina projekt, samtidigt som du behåller strukturen.

I första hand riktar sig kursen till projektledare, delprojektledare och linjechefer, men alla som arbetar i eller med projekt kan tillgodogöra sig innehållet.

Efter denna utbildning kan du

Agil Projektledning är en koncentrerad basutbildning som ger dig förståelse för vad Agile är och hur agila metoder, tekniker och principer kan integreras i er befintliga projektmetodik. Konkreta metoder och enkla praktiska verktyg du kan börja använda direkt varvas med mer teoretiska resonemang om när de olika delarna passar bäst och hur de ska användas. Kursen ger dessutom en bra grund för dig som vill skaffa dig en agil certifiering.

Målet är att:

 • Ge dig praktiska och enkla metoder för att bli mer flexibel (agil) i ditt projektarbete.
 • Ge dig kunskaper om hur de agila metoderna fungerar och under vilka förutsättningar (vilka typer av projekt) de fungerar mer eller mindre bra.
 • Stärka dig i din roll som projektledare.

Kursinnehåll

Utbildningen är uppbyggd kring föreläsningar, grupparbete och diskussioner. Några av grupparbetena behandlar ett praktikfall från verkligheten.

Detaljerat program 

 • Agile och dess utveckling (affärsnytta, flexibilitet, transparens)
 • Hantering av intressenter (use case, user story)
 • Målformulering och prioritering (MoSCoW)
 • Visualisering (KanBan, produktstruktur)
 • Organisering och roller i agila projekt (produktägare, m.fl.)
 • Planering (KanBan, milstolpar/etapper, planning poker)
 • Genomförandet (velocitet, stå-upp möte, impediments)
 • Avslut och utvärdering (retrospektiv, små avslut ofta)
 • Ledarskap (coacha, delegera och motivera)

Examen, diplom m.m.

Det finns även möjlighet att certifiera sig som Professional SCRUM Master och/eller PMI-ACP efter utbildningen. Båda kräver självstudier efter kursen och den senare kräver dessutom ytterligare 5 timmars utbildning vilka vi gärna hjälper dig att definiera/identifiera baserat på dina förkunskaper/förutsättningar.

PDU-poäng

Denna kurs ger 16 PDU-poäng. PDU-poäng utges av PMI, Project Management Institute, och riktar sig till de som är certifierade projektledare enligt PMI.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Agil projektledning, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Dataföreningen Kompetens

Dataföreningen Kompetens

Dataföreningen Kompetens (DF Kompetens) är Dataföreningen i Sveriges utbildningsbolag för kompetensutveckling inom IT. Varje år tar vi emot över 3 000 kursdeltagare i över 150 kvalificerade utbildningsaktiviteter, både öppna och företagsinterna utbildningar. Exempel på aktiviteter är program, kurser, konferenser och informationsmöten. Vårt mål är att erbjuda...


Läs mer om Dataföreningen Kompetens och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Dataföreningen Kompetens

Fleminggatan 7
112 26 Stockholm

 Visa telefonnummer

Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Agil projektledning från Dataföreningen Kompetens, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Agil projektledning!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 329 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Mer inom området

Liknande utbildningar