Visa utbildning.se som: Mobil

Att behärska retorik och presentationsteknik

Ethos, logos och pathos. Margaret Thatcher, Olof Palme och Barack Obama. Ord och namn som associeras till retorik. Läran om konsten att övertyga enligt filosofen Aristoteles – en konst som fler av oss skulle behöva behärska för att bli lyssnade på och för ökade framgångar!

I utbildningen ”Att behärska retorik och presentationsteknik" coachar retorikexperten Nina Buchaus sina deltagare med utgångspunkt i deras vardag. 

Yvonne och Ewa tycker till om retorikutbildningen 

Yvonne Eriksson och Ewa Zirkelbach jobbar båda med försäljning av Svea Ekonomis administrativa och finansiella tjänster. Tillsammans har de nyligen avslutat retorikutbildningen hos Nina Buchaus. Nina ger en rad olika retorikutbildningar, individuella coachningar i retorik och föreläsningar i det ena företaget Crevi Retorik. 

"Crevi Retoriks utbildning gav oss verktyg för att nå ut med vårt budskap"

– I vårt arbete genomför vi mindre och större presentationer i princip dagligen. Till exempel på kundmöten, frukostseminarier och på kongresser. Vi har fått en hel del utbildningar men retorikutbildningen hos Nina Buchaus och Crevi Retorik tillförde något helt annat. Detta eftersom den uteslutande fokuserade på hur jag, efter mina förutsättningar, ska förmedla och nå ut med mina budskap så bra som möjligt, säger Ewa Zirkelbach. 

"Vi fick träna på våra egna budskap"

För att utbildningen ska ge så mycket som möjligt arbetar Nina Buchaus med utgångspunkt från deltagarnas egna budskap och powerpoint-presentationer. Det sker både med och utan kamera. Att uttrycka sig tydligt är ett viktigt ledord. Tydligheten ska ramas in av pauser, specifika gester, kroppsspråk, ögonkontakt och en nyanserad röst som inte ber om ursäkt för sig. Gärna kryddat med metaforer och konkreta exempel. 

– Jag var rätt så nervös vid första kurstillfället men Nina var riktigt duktig på att skapa en lugn och trygg atmosfär. En kort tid efter kursen skulle Eva och Yvonne genomföra en presentation för en större publik på ett seminarium.

"Utbildningen gav mig säkerhet "

– Jag fick därför tillfälle att tidigt utnyttja det jag lärt mig. Det var väldigt roligt och jag kände mig helt klart säkrare – och mer levande. Jag ser faktiskt fram emot att inta scenen för en större publik snart igen, säger Yvonne med ett leende. 

Ewa nickar och håller med:

– Jag kände också stor skillnad– en större trygghet på scenen. Jag upplevde det som att jag fick extra positiv respons den här gången. 

Men nu gäller det att hålla det vi lärt oss vid liv tills nästa gång. Retorik måste tränas regelbundet.Läs mer om Crevi Retorik

Beställ mer information


Fyll i formuläret om du vill komma i kontakt med Crevi Retorik och veta mer om deras utbildningar.

Så fungerar utbildning.se

Sök och hitta en utbildning du är intresserad av


Beställ information eller boka direkt


Du blir kontaktad av utbildningsarrangören

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av det senaste inom kompetensutveckling!