Visa utbildning.se som: Mobil

Individuell retorikcoachning

Crevi Retorik
Kort om utbildningen
Anpassat
Nästa tillfälle: Kontakta oss för mer information - Sverige
Företagsanpassad utbildning
   
Rikstäckande

Kursbeskrivning

Individuell retorikcoachning

Individuell retorikträning – personligt, utvecklande och utmanande!

Vi tar fram en skräddarsydd retorikutbildning uifrån dina behov och på dina tider


Individuell retorikträning riktar sig till dig som är ledare, projektledare, teamledare, kundansvarig, föreläsare, utbildare, styrelsemedlem eller företagare och vill som utveckla dig i din kommunikativa kompetens och retorik. 

Individuell retorikträning ger dig en full verktygslåda till dina kommande seminarier, föreläsningar, presentationer och möten. Du får hjälp med både innehåll, powerpoint-bilder och framförandet. 

Individuell retorikträning med hög integritet och diskretion

Nina Buchaus är ansvarig för den här utbildningen, hon är retorikkonsult och driver även företaget Crevi Retorik. Hon har lång erfarenhet av att retorikträna personer i olika befattningar i näringslivet med mycket goda resultat. Nina erbjuder retorikträning med hög integritet och diskretion. 

Retorikträning med flexibel bokning

  • Boka med god framförhållning eller med kort varsel.
  • Boka in ett eller flera tillfällen.
  • Rekommenderad retorikträning är tre tillfällen, två timmar per träningspass. 

Målgrupp

Du som presenterar, informerar, föreläser och utbildar i  förslag, idéer, produkter, lösningar etc.

Läs vad Torbjörn, Regional Manager fick "träna genom att göra" under den individuella retorikträningen:

"Inför olika presentationer har jag oftast fokuserat på innehållet och de bilder jag tänkt visa. Nina fick mig att inse att ord är en mycket liten del
av upplevelsen av en presentation.

Vi arbetade mycket med rösten (hur jag säger innehållet) samt kropps-språket (hur förstärker jag innehållet). Upplägget för individuella coachningen var ”träna genom att göra” och Nina filmade mina
träningar för att ge mig bästa möjliga feedback."

"Nina är en utmärkt coach som utgår ifrån individens förutsättningar
och mål. Med humor och stort tålamod guidade hon mig i detta svåra ämne."


Torbjörn Johansson, Regional Manager, Industrial IT & Automation

Kursinnehåll

Retorikträningens innehåll anpassat till dina behov och prioriteringsområden:


1. Retorikträning med hjälp av retoriska dispositionsmallar
Få retoriska dispositionsmallar för att öka tydligheten i ditt budskap. Detta kommer skapa effekt i presentationer och argumentationer eller informationsbudskap. Du får dessutom verktyg för att målgruppsanpassa ditt innehåll och relevansen av den.

2. Retorikträning med hjälp av retoriska språkknep
Få retoriska språkfigurer och språkknep till dina budskap som kommer leda till konkretion och engagemang. Du får kunskap ordets makt, metaforernas kraft, jämförelsernas tydlighet och många fler. Dessutom får du lära dig vilka ord som inte behöver vara med.

3. Retorikträning med hjälp av rösttekniker
Bli medveten om hur du använder din röst. Du får retoriska och karismatiska verktyg som gör din röst mer levande och nyanserad. Tillsammans med pauser, betoningar, variation av styrka, artikulationer kommer du ge med ditt uttryck.

4. Retorikträning med hjälp av kroppsspråkstekniker
Träna dig i retoriska kroppsspråkstekniker som kommer förstärka och förtydliga ditt budskap! Tillsammans med träning i en ny gestreportear, kroppspositioner samt engagerande ansiktsuttryck kommer du höja du helhetsintrycket av både dig som talare samt det budskap du vill förmedla.

5. Retorikträning och rådgivning av powerpoint-bilder, AV-hjälpmedel
Få retoriska verktyg till din hantering av AV- hjälpmedel. Vi går igenom hur du med hjälp av enkla medel integrerar ditt budskap med blädderblock, powerpointbilder eller whiteboard. Vid behov får du också hjälp med talskrivning och innehåll av presentationer.

6. Retorikträning som ger dig personlig och konstruktiv feedback
Få personlig coachning och konstruktiv feedback som är utvecklande och utmanande för din personliga och professionella utveckling. För att att du snabbt ska få ett resultat kommer du bli filmad, därefter kommer vi analysera dina styrkor och utvecklingsområden.

7. Konkreta retoriktips och exempel i ett omfattande kompendium samt faktabok "Konsten att bli karismatisk - Med retorik"
Du får ett pedagogiskt material med alla tekniker och tips för din fortsatta utveckling.

Video

Upplägg

Retorikträningens innehåll anpassat till dina behov och prioriteringsområden. Du får många verktyg på plats som du får prova och träna in. Du blir filmad vid flera tillfällen. Du får efterföljande feedback och förslag till förbättring i innehåll och framförande. 

1. Retorikträning med hjälp av retoriska dispositionsmallar

Få retoriska dispositionsmallar för att öka tydligheten i ditt budskap. Detta kommer skapa effekt i presentationer och argumentationer eller informationsbudskap. Du får dessutom verktyg för att målgruppsanpassa ditt innehåll och relevansen av den.

2. Retorikträning med hjälp av retoriska språkknep

Få retoriska språkfigurer och språkknep till dina budskap som kommer leda till konkretion och engagemang. Du får kunskap ordets makt, metaforernas kraft, jämförelsernas tydlighet och många fler. Dessutom får du lära dig vilka ord som inte behöver vara med.

3. Retorikträning med hjälp av rösttekniker

Bli medveten om hur du använder din röst. Du får retoriska och karismatiska verktyg som gör din röst mer levande och nyanserad. Tillsammans med pauser, betoningar, variation av styrka, artikulationer kommer du ge med ditt uttryck.

4. Retorikträning med hjälp av kroppsspråkstekniker

Få retoriska kroppsspråkstekniker som kommer förstärka och förtydliga ditt budskap! Tillsammans med träning i en ny gestreportear, kroppspositioner samt engagerande ansiktsuttryck kommer du höja du helhetsintrycket av både dig som talare samt det budskap du vill förmedla.

5. Retorikträning och rådgivning av powerpoint-bilder, AV-hjälpmedel

Få retoriska verktyg till din hantering av AV- hjälpmedel. Vi går igenom hur du med hjälp av enkla medel integrerar ditt budskap med blädderblock, powerpointbilder eller whiteboard. Vid behov får du också hjälp med talskrivning och innehåll av presentationer. 

6. Retorikträning som ger dig personlig och konstruktiv feedback

Få personlig coachning och konstruktiv feedback som är utvecklande och utmanande för din personliga och professionella utveckling. För att att du snabbt ska få ett resultat kommer du bli filmad, därefter kommer vi analysera dina styrkor och utvecklingsområden. 

7. Konkreta retoriktips och exempel i ett omfattande kompendium

Du får ett pedagogiskt material med alla tekniker och tips för din fortsatta utveckling samt faktaboken "Konsten att bli karismatisk - med retorik". 

Tid & plats

Tid

Crevi Retorik rekommenderar tre individuella retorikträningar, 2 h per tillfälle.

Plats

Den individuella retorikträningen utförs i Coachhusets lokaler, Luntmakargatan 52, Stockholm eller i efter kundens önskemål och behov. 

Investering

Kontakta oss för en offert.

Kursledare

Du blir tränad av retorikkonsulten Nina Buchaus som också är utbildare och föreläsare samt VD för Crevi Retorik AB. Nina har ett coachande förhållningsätt och har öga för sina kunders utveckling. Hon har spetskompetens i ämnet genom sin fil. kand. i retorik, NLP Practitioner och Master certifikat, röst och talutbildning ”Den levande rösten”, Stockholms Musikpedagogiska Institut samt certifiering i utbildningen ”Effective Charismatic Leadership” för Michael Grinder, MGA USA.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Individuell retorikcoachning , direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Torbjörn Johansson Regional Manager, Industrial IT & Automation
(5)
Nina är en utmärkt coach som utgår ifrån individens förutsättningar och mål. Med humor och stort tålamod guidade hon mig i detta svåra ämne.
Caroline Wiklund, Unionen
(5)
Retorikträningen utvecklade mitt professionella framförande som föreläsare
Ewa Zirkelbach, Svea Ekonomi
(5)
Efter retorikträningen kände jag stor skillnad - en större trygghet på scenen och extra positiv respons av mina åhörare.

Crevi Retorik

Crevi Retorik

Proffs på utbildningar inom retorik och presentationsteknik

Crevi Retorik AB startades 2007 av Nina Buchaus. Som VD, föreläsare, konsult och utbildningsledare rustar hon företag med konkreta verktyg för effektivare möten, tal och presentationer.  Nina Buchaus har ett öga för sina kunders utveckling och får höga betyg för...


Läs mer om Crevi Retorik och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Crevi Retorik

Strandvägen 54
193 30 Sigtuna

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 79 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Reportage
Att behärska retorik och present...

Nina Buchaus coachar sina deltagare med utgångspunkt i deras vardag. "Det var väldigt roligt och jag kände mig helt klart säkrare – och mer levande. Jag ser faktiskt fram emot att inta scenen för en större publik snart igen", berättar kursdeltagaren Yvonne Eriksson, Svea Ekonomi.

Läs mer