Visa utbildning.se som: Mobil

Diploma in Credit Management and Collections

CREDMA – The School of Credit Management
Kort om utbildningen
10 veckor
15 900 SEK exkl. moms
   
Distans
Credit Management

Kursbeskrivning

Diploma in Credit Management and Collections– högre kreditchefsutbildning

Svenska Kreditföreningen och Credma lanserar tillsammans en diplomutbildning för kreditchefer och credit controllers, med en internationell examen som mål. Utbildningen är en svensk version av den brittiska motsvarigheten, som hålls av världens största organisation för kreditprofessionen, CICM.

Utbildningen är designad för att du ska bli diplomerad, kliva ut på en större arena och få ett brett nätverk av skickliga kursledare och kursdeltagare från olika företag och branscher.  Du får också redskap och modeller för att hantera mer komplexa kreditsituationer och för att knyta kreditfunktionen närmare företagets strategiska arbete. 

Diploma in Credit and Collections

Diplomutbildningen består av fyra delkurser med möjlighet till examination efter varje delkurs. Du bokar dig separat till varje delkurs.  

  • Credit Mangement (våren 2021)
  • Accounting Principles (hösten 2021)
  • Business Environment (våren 2022)
  • Credit Risk Management (hösten 2022)

CICM:s utbildning och diplomet som följer har ett högt anseende och är erkända av arbetsgivare inom bank, finans och näringsliv sedan många år tillbaka, både i Storbritannien och i världen. Första delkurs, som erbjuds våren 2021, är "Credit Management".

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till erfarna kreditchefer och credit controllers som vill få fördjupade kunskaper och modeller för sitt arbete inom credit management, och som vill få möjlighet att avlägga examen för ett internationellt erkänt diplom. 

Syfte och Mål

Deltagarna ska efter utbildningen ha fått fördjupade kunskaper i affärsinriktad credit management samt krav- och inkassoprocesser för business-to-business, privatmarknad och export. Deltagarna ska också ha fått tillräckliga kunskaper för att delta i examination av "Credit Management" (en av fyra delkurser) i den internationella examen "Diploma in Credit and Collections" 

Kursinnehåll

Delkurs 1:
Credit Management - trade, export and consumer

Deltagarna ska efter utbildningen ha fått fördjupade kunskaper i affärsinriktad credit management samt krav- och inkassoprocesser för business-to-business, privatmarknad och export.

Utbildningen har en tydlig struktur med läsanvisningar för varje vecka. Varje undervisningspass genomförs digitalt med livesändning på tisdagar 10.00-12.00 under tio veckor med start den 13 april 2021. Därutöver förväntas du studera på egen hand ca 1-3 timmar per vecka. Hälften av kurstillfällena genomförs på engelska och hälften på svenska. Kurslitteraturen är på engelska. 

Investering

Kursavgift för delkurs 1 "Credit Management", som genomförs våren 2021, är 15 900 kronor och examinationen kostar 135 GBP (ca 1 700 kronor). Kursavgift för delkurs 2, 3 och 4 (se ovan) kommer att vara 15 900 kronor per delkurs. Du bokar dig till en delkurs i taget och anmälan är nu öppen för delkurs 1.

Kursledare

Den första delkursen "Credit Management" leds av Kevin Artlett från CICM, som på ett säkert sätt lotsar dig mot examen och samtidigt ger dig ett internationellt perspektiv, samt Jan Hansson, Vice President Collection på Klarna som både anpassar utbildningen till svenska förhållanden och tillför sin specialistkompetens inom krav och inkasso. Självfallet erbjuder utbildningen också möjlighet att nätverka och utbyta best practices med andra kreditchefer och credit controllers.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Diploma in Credit Management and Collections, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

CREDMA – The School of Credit Management

Sveriges mest eftertraktade ekonomi- och kreditutbildningar

Credma erbjuder kunskaper som utvecklar dig både i din yrkesroll och företagets affärer. Vi har marknadens mest populära utbildningar inom kredithantering, specialanpassade för företag samt bank- och finansverksamhet. Vi ger dig kunskapen och verktygen för rätt kredit och kundhantering. Kreditutbildning – kontroll över...


Läs mer om CREDMA – The School of Credit Management och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

CREDMA – The School of Credit Management

Box 10074
121 27 Stockholm-Globen

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Diploma in Credit Management and Collections!

Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 322 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diploma in Credit Management and Collections från CREDMA – The School of Credit Management, fyll i dina uppgifter:

Reportage
Vad är den faktiska nettoskulden?
CREDMA – The School of Credit Management

Det är den vanligaste frågan Rickard Wilhelmsson får i samband med kursen "Företagsvärdering och förvärv". Rickard är en av Credmas populäraste och mest erfarna kursledare. I över 20 år har han jobbat med värdering och förvärv av företag, och numera lär han också ut det på halvtid på Linköpings Universitet.

Läs mer