Framtidssäkrade organisationer

Cordial Learning, i Stockholm
Längd
2+1 kursdag samt eget arbete
Pris
24 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Längd
2+1 kursdag samt eget arbete
Pris
24 900 SEK exkl. moms
Nästa kurstillfälle
15 november, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Öppen utbildning
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Framtidssäkrade organisationer

Utveckla en flexibel organisation för en föränderlig värld

Ingen affärs- eller verksamhetsidé är bättre än dess genomförande. HUR ni som verksamhet väljer att organisera er är lika viktigt som VAD ni gör, och helt avgörande för effektivitet och framgång. Skiften i vilka krav en verksamhet behöver leva upp till sker allt snabbare och partnerskap blir viktigare för att leverera värde. För att attrahera, utveckla och behålla medarbetare krävs underlättande strukturer snarare än hinder och flaskhalsar. Helt enkelt, de metoder som tog er verksamhet dit den är idag behöver utvecklas i takt med samtiden. Att organisera er för transparens och samarbete snarare än kontroll och slutenhet är därför kritiskt för att lyckas.

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

15 november, 2023

  • Öppen utbildning
  • Stockholm

Målgrupp

Den här utbildningen är för dig som arbetar med eller vill arbeta med organisationsutveckling. ​Du bör ha en grundförståelse för men framför allt en stark nyfikenhet på hur moderna organisationer kan och bör fungera. ​

​Din titel kan exempelvis vara projektledare, verksamhetsutvecklare, produktchef, HR-chef eller affärsutvecklare. För att ha nytta av utbildningen bör du dock arbeta med frågor rörande hur din verksamhet organiserar sig för att nå sina mål.  ​

​Även för dig som är affärsarkitekt och har ett särskilt intresse för operationaliseringen av arkitekturen så bidrar utbildningen med fördjupade perspektiv. 

Kursinnehåll

Vad får du med dig?

Du får ta del av ett antal metoder och en logisk arbetsordning för att utveckla en adaptiv och flexibel organisation. Från att definiera principer och målbild för en organisation, till att utveckla de strukturer som krävs för att realisera den målbilden.​​

Att hitta en klok fördelning av ansvarsområden och design av organisationsenheter som en logisk konsekvens av vår målbild är hur vi visualiserar en ny organisationsdesign. ​

Du kommer även ges insikter och möjlighet att dela dina erfarenheter kring hur team, roller och styrmodeller bör designas för att skapa förutsättningar för önskade beteenden.

Upplägg

DAG 1 OCH 2

Teoretisk grund & metod
Ingår för samtliga deltagare (standard, light)

Expertföreläsningar
▶ Den moderna organisationen
▶ Förmågor som verktyg för att designa organisatoriska enheter
▶ Designa den övergripande organisatoriska strukturen
▶ Samverkan och styrmodell

Övningar & diskussioner
 Förflyttningar för att nå önskad målbild och designprinciper
▶ Gap & ansvarsanalys
▶ Formulera ansvarsområden utifrån förmågor
▶ Designa den framtida organisationen – team, roller, mötesforum, KPI:er, samverkan & styrmodell

DAG 3

Coachning & tillämpning

Ingår endast för de deltagare som väljer standardupplägg av utbildningen (tre utbildningsdagar, personlig coachning).

För att skapa störst effekt av utbildningen använder du metoderna och verktygen som du tränats i, utifrån din verksamhet, i en tillämpningsuppgift. Denna uppgift genomförs mellan utbildningsdag två och tre med hjälp av konkret handledning av våra erfarna rådgivare. Under den perioden önskar Cordial genomföra minst ett coachande arbetsmöte för att stötta din läroupplevelse.

Ambitionen är att du ska få med dig nycklar för att skapa konkreta och värdeskapade resultat för dig och din organisation. ​Vad som är värdeskapande skall utgå ifrån din verksamhets förväntningar på effekter. Det kan vara ökad medarbetarnöjdhet, ett mer effektivt utvecklingsarbete eller ökad tydlighet. ​Du presenterar ditt arbete för andra kurskamrater under dag tre och får feedback från våra instruktörer.

Du tar utgångspunkt i en specifik del av din verksamhet i syfte att identifiera problem, analysera rotorsak och föreslå förbättringsåtgärder. Det kan till exempel vara att din verksamhet har en ny strategi och behöver utvärdera sina förmågor, att ett antal enheter inte samverkar effektivt, eller att det finns en upplevd dålig koppling mellan målbild och realitet.

Investering

Välj ditt upplägg

Fokusutbildningen innefattar både teori och tillämpning. Standardupplägget består av tre heldagar med coachning och examingeringsuppgift. För dig som bara önskar ta del av den teoretiska delen har vi dock ett light-upplägg där du enbart medverkar på de två första utbildningsdagarna.

Standard

Tre dagar med fördjupande tillämpningsuppgift och personlig coachning, 24900 SEK (rekommenderas)

Huvudsyftet med kursen är att du ska kunna plocka med dig teorier och lärdomar och tillämpa de inom din organisation. Därför rekommenderas du att välja standardupplägget som innefattar coachning och en examineringsuppgift som utgår från din verksamhet.

Light

Två dagar teoretisk grund av Cordials metod för organisationsutveckling, 12900 SEK

Du kan välja att delta i utbildningen genom att endast gå de två första dagarna. Då får du en teoretisk grund och översikt av Cordials metod för organisationsutveckling. Upplägget kan exempelvis passa dig som är egen konsult och/eller inte arbetar med praktisk tillämpning utan snarare är ute efter en fördjupad förståelse för organisationsfrågor.

Mat & logi

Praktisk information

Utbildningen ges i Cordials inspirerande lokaler i hjärtat av Stockholm. Tillsamman äter vi lunch på högkvalitativa restauranger nära Hötorget och fokuserar då på en hållbar meny. I kursavgiften ingår också frukostsmörgåsar, kaffe och fika under hela dagen. 

Deltagare som är i behov av boende ansvarar själva för detta. 

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Framtidssäkrade organisationer, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Cordial Learning
Sveavägen 17
111 57 Stockholm

Om Cordials utbildning

Cordial erbjuder utbildningar inom modern affärsutveckling och transformation. Deras certifieringsprogram nämns ofta som önskad merit i jobbannonser för tjänster inom affärsarkitetur. Du kan också ta del av en kortare fokusutbildning för att spetsa din kompetens inom ett specifikt område eller låta Coridlas rådgivare...

Läs mer om Cordial Learning och visa alla utbildningar.

Highlights