Visa utbildning.se som: Mobil

Utbildning i familjeterapi

Contar
Kort om utbildningen
5 månader
30 400 - 45 120 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2022-10-27 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning

Kommande starter
Stockholm
30 400 SEK
2022-10-27

Distans
30 400 SEK
2022-10-27

Kursbeskrivning

För dig som arbetar med samtalsstöd till par och familjer

I denna utbildning breddar du dina kunskaper i neurobiologi, anknytningsteori, systemteori och vilken slags påverkan vårt sätt att kommunicera kan ha på oss människor och våra relationer.

Systemisk terapi menar att problem och psykosociala symptom har sitt ursprung i relationerna mellan de människor som finns i det nära sammanhanget t.ex. familj, nätverk och kollegor. Under utbildningens gång berör vi temat social konstruktion och hur vårt sätt att kommunicera med varandra får olika utfall. Vi för diskussion kring evidensbaserad forskning, teorier på området samt utifrån egna reflektioner. Du får genom utbildningen också lära dig mer om neurobiologi, anknytningsteori, systemteori, olika skolor inom familjeterapin, narrativ familjeterapi, kommunikationsteori, familjeterapi i relation till olika aspekter så som kultur, kön och makt, bland mycket annat.

Upplägg

Under 16 utbildningsdagar utspridda under ca 7 månaders tid ses vi i klassrummet för föreläsningar och för att reflektera tillsammans. Mellan kursdagarna arbetar du självständigt med litteraturstudier och studieuppgifter. Efter att du slutfört utbildningen med godkänt resultat erhåller du ett diplom i familjeterapi.

För att gå denna utbildning behöver du ha grundläggande kunskaper i psykologi. Du som saknar detta startar med vår sexdagars Grundkurs i KBT. Grundkursen kan även läsas parallellt med utbildningen i familjeterapi.

Vill du utbilda dig till samtalsterapeut med inriktning på par och familj?

Vår utbildning inom familjeterapi erbjuds som självständig kurs men även som påbyggnadskurs för den som läst Contars utbildning till KBT-terapeut och önskar vidareutveckla sig till Par- och Familjeterapeut. Du som önskar ett diplom till Par- och Familjeterapeut behöver även genomföra ett eget klientarbete med par eller familj samt tillhörande handledning om ca 10 schemalagda träffar.

Målgrupp

Vår utbildning i familjeterapi riktar sig till dig som arbetar med, eller vill arbeta med samtalsstöd till par, familjer och grupper.

Investering

Contars fyller 20 år!

Det firar vi bland annat genom att erbjuda denna utbildning till rabatterat pris.

Ordinarie pris: 46 000 kr inkl. moms

Jubileumspris: 38 000 kr inkl. moms

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela utbildningskostnaden på en och samma gång? Du erbjuds möjligheten att delbetala kostnaden en gång i månaden i upp till max 5 månader. För var avbetalningsmånad tillkommer en administrativ avgift och du ansvarar själv för att de månatliga inbetalningarna sker enligt överenskommen plan.

Kursledare

elin lundberg familjeterapi

Kursledare Elin Lundberg är leg. psykoterapeut, socionom, familjeterapeut, föreläsare och författare. Hon har arbetat som familjebehandlare och kurator och mött hundratals barn, ungdomar och föräldrar med olika bekymmer. Ofta har det handlat om nedstämdhet, ångest och konflikter i familjen. Elin är utbildad inom systemisk teori, barnsamtal, motiverande samtal, mäns våld mot kvinnor, kognitiv beteendeterapi, pedagogik, sex och samlevnad, affektfokuserad psykoterapi, värderingsövningsmetodik, tejping, anknytning och mentalisering.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Utbildning i familjeterapi, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 12 recensioner.

Peter Tolstoy
Kursdeltagare
Allt har fungerat väldigt bra trots att nästan all utbildning skett över zoom. Den har legat på en väldigt bra nivå, både lärande och reflekterande efter varje kurstillfällen. Mycket nytt har implementerats till kunskap som redan finns, det har gett ytterligare en dimension till allt nytt. Har lärt mig mycket nytt som jag har kunnat använda mig ...
Visa mer
Kursdeltagare

Contar

Contar – proffs på samtal!

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.contar.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 440 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Utbildning i familjeterapi från Contar, fyll i dina uppgifter:

Mer inom området