Inga recensioner än

Personlighetssyndrom

Contar, Distans
Längd
1 dag
Pris
1 440 SEK exkl. moms
Längd
1 dag
Pris
1 440 SEK exkl. moms
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

En temadag hos Contar

I Contars utbildning till KBT-terapeut ingår varje vår och höst ett antal temadagar där samtliga klasser i utbildningen samlas för att ta del av relevanta och intressanta ämnen. Vi bjuder in externa föreläsare med olika kunskaper och erfarenheter kring teman som är aktuella för blivande terapeuter att lära sig mer om. Våra studenter brukar lyfta just dessa dagar i extra positiva ordalag när de recenserar utbildningen.

Förutom att dagarna ingår i utbildningen till KBT-terapeut så erbjuds de också som endagskurser för dig som vill lära dig mer om dessa ämnen. Dagarna är utformade för framtida och nuvarande behandlare.

26 april - Personlighetssyndrom

Vad innebär det att leva med ett personlighetssyndrom? Vilka olika personlighetssyndrom finns det?

Psykoterapeut Bo Vinnars ger oss en överblick över olika personlighetssyndrom och vilka olika behandlingar som finns, samt vad de kräver av både terapeut och patient. Under dagen får vi fördjupa oss i diagnostiken och beskrivningen av de komplexa tillstånden samt följa med i kliniska vinjetter och patientfall.

Föreläsare: Bo Vinnars

Bo Vinnars är legitimerad psykolog och psykoterapeut och har disputerat på Karolinska Institutet i ämnet psykoterapi. Han har en lång bakgrund inom psykiatrin och har speciellt intresserat sig för personlighetssyndrom.

Förutom sitt kliniska arbete har han de senaste 12 åren arbetat inom högskolan, både på KI och SU på psykoterapeutprogrammen med undervisning och handledning på examensarbeten.

Bo har en psykodynamisk bakgrund men har valt en evidensbaserad manualiserad dynamisk psykoterapiform för att arbeta med patienter med personlighetssyndrom. Hans disputation byggde på en randomiserad klinisk studie, då han åkte till USA och tränade in sig på en specifik metod, för att därefter bygga upp en infrastruktur på några psykiatriska mottagningar och börja genomföra studien som tog ett antal år. Totalt randomiserades 156 patienter till två olika behandlingar.

Plats: Online via Zoom

Pris: 1 800 kr inklusive moms

Du faktureras för kursen i samband med kursstart.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om Personlighetssyndrom, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!
Contar
Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

Contar – proffs på samtal!

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...

Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Highlights