Visa utbildning.se som: Mobil

Motiverande samtal - Grundkurs

Contar
Kort om utbildningen
2 dagar + 1 uppföljningsdag
6 320 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-10-11 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
6 320 SEK
2021-10-11

Stockholm
6 320 SEK
2021-10-11
Motiverande samtal

Kursbeskrivning

Grundkurs i motiverande samtal 

Motiverande samtal, kort kallat för ”MI” efter engelskans motivational interviewing, är en teknik för att hjälpa människor att förändra sig på sina egna villkor. Samtalstekniken används idag generellt i rådgivning och behandling som gäller livsstilsrelaterade faktorer som kost, alkohol och spel om pengar samt i andra former av förändringsarbete där man önskar etablera nya vanor.

Kom på kurs i motiverande samtal

Vill du lära dig mer om hur du kan hjälpa andra till utveckling genom motiverande samtal? Du kan hos oss gå en grundkurs i MI och en fördjupningskurs i MI. Kurserna består av teoretiska genomgångar blandat med praktisk tillämpning av principer och samtalstekniker och vi arbetar i små grupper för att underlätta gruppdiskussion.

Online eller på plats hos oss

Deltagande på denna kurs sker antingen online via vår digitala utbildningsplattform eller på plats hos oss i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som arbetar med att leda eller stötta människor genom förändringsprocesser har stor nytta av att kunna principerna i motiverande samtal. Kanske jobbar du som gruppchef, projektledare eller mentor, kanske inom vård och omsorg, socialtjänst, skola, psykiatrin eller annat område där du arbetar med människor i utveckling.

Innehåll

Grundkursen i MI vänder sig till dig som är nyfiken på MI och vill lära dig de grundläggande kunskaperna på området. Vi arrangerar kursen med jämna mellanrum och den pågår under två dagar plus en uppföljningsdag.

Utbildningen är utformad så att deltagaren stegvis ges möjlighet att utveckla såväl teoretiska kunskaper som praktisk förmåga att tillämpa metoden.

  • Kort bakgrund och introduktion till MI
  • När är MI användbart
  • Reflektivt lyssnande och klientcentrerade samtalstekniker: bekräfta, öppna frågor, reflektioner och summeringar
  • Andan i MI: samarbete, acceptans, medkänsla och framkallande
  • Identifiera och sätta upp förändringsmål
  • Känna igen förändringsprat och bibehållandeprat
  • Stärka motivation till förändring genom att framkalla förändringsprat
  • Upprätta förändringsplan och stärka åtagande

Kursledare

henrik josephson motiverande samtal

Henrik Josephson är Med Dr, leg psykolog och leg psykoterapeut samt medlem i nätverket Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). Henrik har många års praktisk erfarenhet av arbete med MI, KBT och återfallsprevention, bland annat vid Beroendecentrum Stockholm. Till vardags är Henrik lärare och handledare på psykoterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Henrik är också forskare med särskilt intresse för utvärdering av MI och KBT som behandlingsmetoder vid spelberoende. Ett annat av hans specialintressen är utvärdering av specifika MI-komponenter för att effektivisera såväl MI interventioner som utbildning/inlärning av metoden.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motiverande samtal - Grundkurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 30 recensioner.

Kursdeltagare
Tyckte kursledaren var väldigt duktig på att känna in gruppen, men också ett bra tempo hela vägen in i mål. Väldigt inspirerande, kunnig, förstående, respektfull, ärlig i sin analys. Utifrån min egen erfarenhet visste jag inget, och nu har jag grunder, däremot har jag lång bit kvar innan jag vågar säga att jag behärskar tekniken med trygghet. M...
Visa mer
Kursdeltagare
Kursen via zoom kunde varit mer levande om det fanns visuellt stöd
Kursdeltagare
Hade varit 5 av 5 om vi hade kunnat vara på plats

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 30 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 292 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Motiverande samtal - Grundkurs från Contar, fyll i dina uppgifter: