Visa utbildning.se som: Mobil

Motiverande samtal - Fördjupningskurs

Contar
Kort om utbildningen
2 dagar
6 320 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2021-11-15 - Distans
Distans, Stockholm
Öppen utbildning, Onlineutbildning
Kommande starter
Distans
6 320 SEK
2021-11-15

Stockholm
6 320 SEK
2021-11-15
Motiverande samtal

Kursbeskrivning

Fördjupningskurs i Motiverande samtal

Motiverande samtal, kort kallat för ”MI” efter engelskans motivational interviewing, är en teknik för att hjälpa människor att förändra sig på sina egna villkor. Samtalstekniken används idag generellt i rådgivning och behandling som gäller livsstilsrelaterade faktorer som kost, alkohol och spel om pengar samt i andra former av förändringsarbete där man önskar etablera nya vanor.

Från motstånd till motivation

Vill du lära dig mer om hur du kan hjälpa andra till utveckling genom motiverande samtal? Du kan hos oss gå en grundkurs i MI och en fördjupningskurs i MI. Kurserna består av teoretiska genomgångar blandat med praktisk tillämpning av principer och samtalstekniker och vi arbetar i små grupper för att underlätta gruppdiskussion.

Online eller på plats hos oss

Deltagande på denna kurs sker antingen online via vår digitala utbildningsplattform eller på plats hos oss i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

Hur påverkar COVID-19 denna utbildning?

Vi på utbildning.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många utbildningar ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en utbildning påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Du som arbetar med att leda eller stötta människor genom förändringsprocesser har stor nytta av att kunna principerna i motiverande samtal. Kanske jobbar du som gruppchef, projektledare eller mentor, kanske inom vård och omsorg, socialtjänst, skola, psykiatrin eller annat område där du arbetar med människor i utveckling.

Innehåll

I vår fördjupningskurs i MI får du som har tidigare erfarenheter av MI lära dig mer och uppdateras i det nyaste inom forskningen och utvecklingen för MI. Vi arrangerar kursen med jämna mellanrum och den pågår under två dagar.

INNEHÅLL:

  • Teoretisk och praktisk fördjupning i de fyra processerna engagera, fokusera, framkalla och planera
  • Svara på förändringsprat så det förstärks
  • Svara på bibehållandprat så det inte förstärks
  • Utveckla hopp och tilltro
  • Integrera och använda MI flexibelt med andra färdigheter och metoder
  • Översiktlig genomgång av forskningsläget runt MI

Investering

EARLY BIRD: Anmäl dig till höstens kursstart innan den 30:e juni och få 10% rabatt på kurspriset!

7900:- Inkl. moms.

Kursledare

henrik josephson motiverande samtal

Henrik Josephson är Med Dr, leg psykolog och leg psykoterapeut samt medlem i nätverket Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). Henrik har många års praktisk erfarenhet av arbete med MI, KBT och återfallsprevention, bland annat vid Beroendecentrum Stockholm. Till vardags är Henrik lärare och handledare på psykoterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Henrik är också forskare med särskilt intresse för utvärdering av MI och KBT som behandlingsmetoder vid spelberoende. Ett annat av hans specialintressen är utvärdering av specifika MI-komponenter för att effektivisera såväl MI interventioner som utbildning/inlärning av metoden.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om Motiverande samtal - Fördjupningskurs, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 18 recensioner.

Kursdeltagare
Ni gjorde ett bra jobb med att få till en tämligen praktiskt inriktad utbildning. Tyvärr ekade det när kursledarrens mic var på. Det var det enda problemet dock. Kursen låg på en mycket hög nivå och övningarna var krävande men genomgångar och diskussioner gjorde att det kändes lätt. Kursledaren har en förmåga att entusiasmera så att man blir sug...
Visa mer
Kursdeltagare
Kursdeltagare
Tekniken fungerade inte på den digitala plattformen. Rundgång. Hade gärna haft lite avancerad nivå på en fortsättningskurs.

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,4)
Baseras på 18 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 292 recensioner.
Alla recensioner för arrangören
Intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Motiverande samtal - Fördjupningskurs från Contar, fyll i dina uppgifter: