Visa utbildning.se som: Mobil

MI och GRIT – Motiverande samtal, MI och Grit för att stärka barn, unga och vuxna

Contar
Kort om utbildningen
1 dag
3 160 SEK exkl. moms
Nästa tillfälle: 2020-05-29 09:00 - Stockholm
Öppen utbildning
   
Stockholm

Kursbeskrivning

I den här kursen går vi igenom samtalsmetoden motiverande samtal, MI och GRIT. GRIT handlar om betydelsen av uthållighet vid motgångar, kan användas i samtal med barn, unga och vuxna.

MI och GRIT

Kursen fokuserar på motivation och vikten av att förstärka hopp och uthållighet när man upplever att något är påfrestande och motivationen minskar. Upplägget är korta teoretiska introduktioner och dialogexempel som demonstrerar hur MI och GRIT kan användas.

Det här är en kurs i Motiverande samtal med inriktning Motiverande samtal, MI och GRIT med barn, unga och vuxna som behöver förstärkas och motiveras till något. MI är generellt men under de olika delarna i kursen kommer kursledaren Liria Ortiz att lyfta fram och fokusera på hur MI kan anpassas och användas till de nämnda situationerna. 

Du kommer att få handfasta MI-och GRIT verktyg att användas vid stöd i vardagssituationer, rådgivning, i skolan, utredning eller behandling.

Kursinnehåll

 • Presentationer
 • Praktisk information
 • Vad är MI – en kort orientering
 • Vad är motivation. Vad ska man tänka på när det gäller unga eller vuxna som håller på att ge upp eller har redan gjort det?
 • Introduktion till GRIT
 • Tillämpningsövningar
 • Förändringsprat och GRIT
 • Information i dialog och GRIT
 • Påminnelsekort
 • Litteratur- och sajttips
 • Kursutvärdering
 • Kursintyg

Kursledare

Liria Ortiz

Liria Ortiz

Liria är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi och handledare med KBT inriktning, utbildningskonsult, föreläsare och författare. Utbildare och handledare i Motiverande samtal och medlem av nätverket MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers). Hon har vunnit den Stora Psykologpriset 2017. 

Hon är verksam inom sitt utbildningsföretag, är privatpraktiserande psykoterapeut och handledare och har även uppdrag att utveckla kurser och skriva manualer inom MI (motiverande samtal) anpassade till olika yrkesgrupper i olika delar av Sverige.

Liria är ofta anlitad som föreläsare på kurser och konferenser med inriktning mot motivation, motstånd och förändring och kognitiv beteendeterapi. Hon är också med i flera expertpaneler, på Insidan i Dagens Nyheter och Psykologförbundets nätplatsen Psykologiguiden.

Examen, diplom m.m.

Du erhåller intyg efter genomförd kurs.

Intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information om MI och GRIT – Motiverande samtal, MI och Grit för att stärka barn, unga och vuxna, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 15 recensioner.

Kursdeltagare
(5)
Hållit en lagom nivå, man får många bra konkreta exempel. Inspirerande och kunnig föreläsare som anpassar utifrån dagens målgrupp och föreläser på ett underhållande sätt trots svåra frågeställningar. Har varit en intressant och lärorik dag där tiden gick väldigt fort. TACK för en toppendag :)
Kursdeltagare
(4)
Väldigt intressant och lärorikt, jag behöver öva.
Kursdeltagare
(5)
Kursen har både inspirerat mig samt gett mig verktyg, Mycket bra!! En helt otrolig föreläsare Tusen tack!!

Contar

Contar

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som vill arbeta med människor och samtalsterapi. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring.  Vår allra viktigaste utgångspunkt är uppfattningen att alla...


Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Kontaktuppgifter

Contar

Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 132 recensioner.
Alla recensioner för arrangören