MI - motiverande samtal

Contar, i Stockholm (+1 orter)
Längd
2 dagar
Språk
Svenska
Längd
2 dagar
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen, arrangörerna svarar oftast inom 48h 👍

Kursbeskrivning

Motiverande samtal

Kurs i motiverande samtal 

Motiverande samtal, kort kallat för ”MI” efter engelskans motivational interviewing, är en teknik för att hjälpa människor att förändra sig på sina egna villkor. Samtalstekniken används idag generellt i rådgivning och behandling som gäller livsstilsrelaterade faktorer som kost, alkohol och spel om pengar samt i andra former av förändringsarbete där man önskar etablera nya vanor.

Kom på kurs i motiverande samtal

Vill du lära dig mer om hur du kan hjälpa andra till utveckling genom motiverande samtal? Våra kurser i MI består av teoretiska genomgångar blandat med praktisk tillämpning av principer och samtalstekniker och vi arbetar i små grupper för att underlätta gruppdiskussion.

Online eller på plats hos oss

Deltagande på denna kurs sker antingen online via vår digitala utbildningsplattform eller på plats hos oss i våra lokaler på Högbergsgatan 30A, Södermalm i Stockholm.

Målgrupp

Du som arbetar med att leda eller stötta människor genom förändringsprocesser har stor nytta av att kunna principerna i motiverande samtal. Kanske jobbar du som gruppchef, projektledare eller mentor, kanske inom vård och omsorg, socialtjänst, skola, psykiatrin eller annat område där du arbetar med människor i utveckling.

Innehåll

Kursen i MI vänder sig till dig som är nyfiken på MI och vill utveckla kunskaper på området. Vi arrangerar kursen med jämna mellanrum och den pågår under två dagar.

Utbildningen är utformad så att deltagaren stegvis ges möjlighet att utveckla såväl teoretiska kunskaper som praktisk förmåga att tillämpa metoden.

  • Introduktion till Motiverande Samtal
  • Reflektivt lyssnande och klientcentrerade samtalstekniker: BÖRS
  • De fyra MI-processerna: engagera, fokusera, framkalla och planera
  • Identifiera och sätta upp förändringsmål
  • Känna igen och svara på förändringsprat och bibehållandeprat
  • Utveckla motivation, hopp och tillit
  • Integrera och använda MI flexibelt med andra färdigheter och metoder
  • Översiktlig genomgång av forskningsläget runt MI

Delbetalning

Har du inte möjlighet att betala hela utbildningskostnaden på en och samma gång? Du erbjuds möjligheten att delbetala kostnaden en gång i månaden i upp till max 5 månader. För var avbetalningsmånad tillkommer en administrativ avgift och du ansvarar själv för att de månatliga inbetalningarna sker enligt överenskommen plan.

Kursledare

henrik josephson motiverande samtal

Henrik Josephson är Med Dr, leg psykolog och leg psykoterapeut samt medlem i nätverket Motivational Interviewing Network of Trainers (MINT). Henrik har många års praktisk erfarenhet av arbete med MI, KBT och återfallsprevention, bland annat vid Beroendecentrum Stockholm. Till vardags är Henrik lärare och handledare på psykoterapeutprogrammet vid Karolinska Institutet. Henrik är också forskare med särskilt intresse för utvärdering av MI och KBT som behandlingsmetoder vid spelberoende. Ett annat av hans specialintressen är utvärdering av specifika MI-komponenter för att effektivisera såväl MI interventioner som utbildning/inlärning av metoden.

Intresseanmälan

Beställ information

Fyll i formuläret för att få mer information om MI - motiverande samtal, direkt från arrangören. Det är gratis och inte bindande!

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 35 recensioner
Skriv en recension
5/5
Jasmin Chowdhury
31 mar 2023
4/5
Linda Faltin
31 mar 2023
5/5
Deltagare
08 nov 2022

5 av 5

Contar
Högbergsgatan 30A 1tr
116 20 Stockholm

Contar – proffs på samtal!

Vi erbjuder ett komplett utbildningsprogram för dig som arbetar med, eller vill arbeta med människor och samtal. Vi utbildar enskilda individer, grupper, företag och organisationer i att använda samtalet för stöd, hjälp, utveckling och förändring. I vårt utbildningsutbud ingår flertalet...

Läs mer om Contar och visa alla utbildningar.

Highlights